Sunday, December 4, 2011

DIY : Bunga tisu..1st trying..

Assalamualaikum&Hai peeps!



tadi duk melayan fb, seronok sangat sembang2 dengan b2b kat group fb sampai tak sedar waktu.
mana2 b2b yang belom join klik(sini)

malam ni rajin pulak saya DIY bunga tisu..first trying tau..tah jadi tah tidak.
gagahkan juga diri untuk mencuba.
tak cuba tak tau
bila dah cuba lembut juga tangan saya mean bukan tangan kayu..hehe

meh review!

peralatan:

tisu 20cen
gunting
benang



gambar time buat tak ambil daa..hehe
next time ye saya buat lagi
saya guna tisu tu sebab takde crepe paper
agak mencabar guna tisu ni sebab sangat lembut
ecely kelopak2 nya banyak terkoyak tapi tak perasan kan..hee
dan hasilnya macam kat bawah...







menjadi tak ek?

11 comments:

εїз Cik Fasya εїз said...

mila..fasya pn ade try wat bunga tisu ni..tp xjadi..sedih molek..terus xnak wat..

http://pinky-sensei.blogspot.com

cikdidasyuhada said...

bakpe mg rajin ngat?? jeles! hahaha.. wat bnga tisu ni utk pe?

cik.mila said...

time tgh rajin gini la..hehe..planning juz nak tambah2 kat doorgift..hehe

picairin said...

a'a..tisu sangat lembut... so mmg kena hati2... not bad dear... ^^

kaklong said...

ok, nice jugak tisu ni jadi bunga kan..

tp kalo tgn kak long harus la hancur tisu tu,..heheheh :)

pe pun, good try darling..

K.I.N.A said...

pakai tisu tu mmg lembut sgt..percubaan pertama da ok.bila cuba lg lg ok..

Suria said...

jadi laaa tu, suria buat 3-4 kali gune tisu asik koyak rabak...terus give up, pastu gune paper crepe ok skit...hihi tgn keras la katakan.. :D

cik.mila said...

thanks uolls : semlm just try2 n tak sangka mnjadi jgk, pasni nak buat lebih byk :)

Cik Azizah said...

percubaan yang baik dear..xpe..boleh cuba lagi kan..

dhiera said...

first time try terus jadi! xda la kayu mana pun~ aihh..

izaFiza said...

jadi la tu.=) sy buat jugak time rajin.beli crepe paper kt popular.

http://izahafizah.blogspot.com/2011/11/diy-hasilkan-bunga-menggunakan-recycle.html