Thursday, December 29, 2011

Veil Idaman Hati




Assalamualaikum&Helo beautiful readers!


38 days to go..aiyokk! 
dalam kepala banyak je nak DIY, tapi ikut mana yang sempat jela.
Haish jeles nengok ramai b2b yang pandai DIY veil.
teringin juga nak bikin sendiri tapi pikirkan waktu  tak mengizinkan
sekarang kena fokus pada study,final exam lagik 5days to go..oh no!
tapi menyempat juga luahkan kat sini ape yang mila nak..hekhek

teringin nak veil cam kina pakai time nikah dia.
material chiffon, dah ask kina by email semalam.
cepat je kina reply email mila, sangat tak sombong budaknya..budak kah? hekhek
TQ kina!

see! veil kina..gojes kan?


nampak beralun smooth gitu.
suka2!

cadang nya nak wat veil simple cam kina pakai ni jek, nak buat bawah paras bontot sikit. 
color veil off white cadang nak pakai time nikah, then buat 3D flower color ala2 grey gitu.ok tak??
3D flower leh belajar dari tuto nana..hehe

agak2 kain chiffon yang diguna berapa meter ek?
blurr!

berapa harga 1meter material chiffon ye?
adoi tak survey pun lagik.

entah sempat ke dak..ermmm





atau ada siapa2 nak sponsor or bagi pinjam veil dorang kat saya..hehe :P

11 comments:

Schaz said...

rasanya 1.5 meter dh cukup..depends u nak buat lebar mana..g rembat kat jakel skrg! last week i beli masa jakel sale bidang 45 = rm19/m kl bidang 60 = rm25/m..=)

najwa's said...

wow, santek :) :) excited ler..

Cik Azizah said...

cantek kak sis kina punya veil..jijah xtahu buat..memang sewa sepenuhnya dgn makandam jelah yunk!

dhiera said...

aritu kite beli chiffon dekat nayoga rm6 /meter. beli bukan time sale.. he. try tgk dekat nagoya, kamdar. sane murah2~

berapa meter nak pakai tu kite xsure la mila. maaf. he

Cik Fasyareena said...

fasya pn odw jgk nk wat veil cmni..ri tu fasya pn beli kt nagoya..rm6/semeter..

fasya beli 1 meter.tp mmg lebih bontot jgk la..tu pn rase mcm labuh je..

cik.mila said...

schaz : tengah usaha lagi nih..

najwa : long time not see u kat blog :)

jijah : org DIY kite pun nak try jgk..eheh

dhira : murah la ek..nak try p cri la..

fasya : wah murah2..boleh la pasni mila g cari..hehe

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

kamdar mahal....

nagoya yes murah chiffon leh dpt semurah RM6/meter......

eimy ambik 1/2meter chiffon utk wat veil...supposed 1 meter da ngam2 pun...huhuhuhu terpulang saiz kita mcm mn....

nur said...

kamdar murah la yunk...sy dpt RM5 semeter.silky chiffon off white..yg kat nagoya mmg RM6 semeter...tu pon before less 10%....

Elyn said...

dear, veil kina ni nmpak labuh..maybe 1.5m dh ckup..if paras hips 1m pon dh ckup..tp beli bidang 60' or 54'..

time nak potong wat la pola dulu, wat measurement..takot salah potong..hehe...

yups, betol kata schaz, jakel tgh sale now..
for bidang 60' rm25..chiffon silk yg see thru..
if nk berat,flare xsilap rm40/m, tp xngat la bidang berapa..hehe

sori pjg beno bg komen..

Ati Masrif said...

wah...bakal pengantin ke :)

cik.mila said...

eimy : yeahh2 akn p survey :)

nur : eh kamdar or nagoya? aiyokk!

elyn : mekasih..komen y padat..heheh

ati : yup..bride to be.