Tuesday, December 6, 2011

HIV test Done!

Assalamualaikum&Hai peeps!


Selamat petang readers..
Alhamdulillah hari ini dah selesai satu perkara.
Hiv test done! suke sangat sebab salah 1 prosedur untuk hantar borang nikah dah selesai.
sok boleh hantar pos terus ke Terengganu.

Saya buat kat klinik kesihatan takda pergi buat kat hospital besar sebab takut ramai
orang dan malas nak menunggu.
Wajib buat kat klinik atau hospital kerajaan okeh!



nampak tak envelope putih tu? saya dah curik2 tengok resultnya..hehe


Tadi menunggu tak lama. pukul 2pm bagi borang kat akak kaunter 10 minit kemudian pegawai perubatan panggil masuk makmal.
lepas tuh kena tembak kat jari nak ambil sample darah.
time kena tembak tuh... auchhh!!!
sakit gak cam semut gigit..hehe

pegawai tu cakap nak kawen kan so kena tahan la sikit.
saya senyum2 kerang je malu..hehe

then duduk kat luar untuk nunggu result test.
5 minit kemudian nurse panggil bagi result.
kejap je kan? lebih kurang 20 minit je.






*Pesanan saya nak buat Hiv test buat kat klinik terpencil ok sebab tak payah menunggu lama..hehe

11 comments:

nuraien said...

wah bestnye...buat kat klinik mane??

kaklong said...

buat kat mne? bgth la...leh g tempat yg sama..hehehehe

kotak bulat said...

ehehhe.. nti nak buat la..tp lmbt lg lak nak kawin

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

"pegawai tu cakap nak kawen kan so kena tahan la sikit.".

perghhh ayat pegawai nieeeee takde cover line langsung....ekekekekekekekeekek

cik.mila said...

nuraien : klinik kesihatan parit raja :)

kak long : kli.kesihatan parit raja..kalau duk area sini boleh la..hehe

kotak bulat : xley buat awal2..limited 3 bulan shaja..

cik.mila said...

honey sakura : tu la pasal..tersipu2 malu saya..ekekek

Suria said...

yeaaahh! betul la tu dah boleh kawen..hehehe
kwn suria ckp 6bln pn dh boleh buat, xtau yg mana 1 betul.. :(

izaFiza said...

err..bila kita bleh buat test neh?nk kawen bln mac 2012 dah bleh buat ke test tuh mila?

εїз Cik Fasya εїз said...

nak g wat la..tp valid 3 bulan je kan..

cik.mila said...

suria : kat terengganu 3 bulan jek..tmpat lain xtau la

iza : kamu punye mcm awal lagi jek..is better bulan 1..hehe

cik fasya : aah..3 bulan jek:)

Atie said...

sekejap je amik test ni? ingatkan lame..