Saturday, December 17, 2011

DIY : Cupcake liner pomander ball




Assalamualaikum&Helo peeps!


Sabtu membosankan heh! mujur ada lappy peneman setia.
tinggal jauh di perantauan so tak da wedd preps nak buat.

cadang nya nak buat pomander ball tapi tak de bahan.
jadi hold sekejap perancangan itu.
tunggu balik kampung baru boleh buat.
insyaAllah jika masa mengizinkan.
plan nak buat sebab nak taruk kat pelamin, dan hiasan bilik pengantin.


sweet kan?


saya jumpa cara mudah DIY pomander ball.
simple sangat2.
b2b yang tak kreatif pun boleh buat macam saya.

see!

all u need: 


then, buka 1/1 paper cup seperti kat bawah.


cucuk jarum kat center paper cup. seelok nya jarum yang ade kepala.tau kan?


taruk gam tembak seperti kat bawah..


then lekat kan pada span bulat or polistrene bulat.


buat hingga menutupi span macam bawah, pandai2 la ejas ^_^



and the end..gantung!!


buat centerpiece pun boleh..


amacam? 
simple dan sweet x?












sharing is caring! muahhh b2b! ^_^
selamat mencuba!

inspirasi kara'spartyideas

7 comments:

kitakesitu said...

cantek yet muraaah!suka idea ni =)

onie said...

sweet! hehee...kreatif gila

dhiera said...

senang sangat!

cik.mila said...

kitakesitu : ok kan jdik pomander ball

onie : saya xkreatif..hehe

dhiera : buat la ek :)

WaTy said...

wahhh~~ suke nye~ tak sangka senang~ mungkin ni je laa satu2 nye DIY yg i boleh buat~ hahahah thanks babe!

Sfarlina said...

wohoo..gd idea dear!

Qiela said...

mohon share,tutorial ini terbaik! suka!