Wednesday, December 28, 2011

Kisah Cincin Kahwin.




Assalamualaikum&Helo beautiful readers!

Rindu bangat kat dis blog. 4 hari bercuti 4 hari juga la tak update entry.
Balik kampung banyak story yang dapat.cerita sedih, cerita hepi.ermm

Berbalik cerita pasal cincin kahwin. semalam dengan semangat nya saya heret mak ajak p beli cincin kahwin tuk incik tunang. deal punya deal dapat la harga yang lepas dengan buget i. mood hepi sebab dapat cincin idaman hati untuk bakal suami. harga not bad.

Balik rumah tunjuk kat ayah, ayah pun cam berkenan.
mak suggest suruh mms cincin tu kat incik tunam. saya macam nak tak nak sebab tak suprise la kan if tunjuk kat incik tunang sekarang.
hati meronta2 nak jugak tunjuk cincin tu kat incik tunang.excited!
maka petang itu saya mms la pic cincin kat incik tunang.
tak de respon dari dia after send mms tu.
saya pun diam la jugak.

Then malam nya, mean semalam la sekitar jam 8.30pm duk bersiap2 diri nak balik batu pahat. Bus pukul 930pm. time duk bersiap tu incik tunang call. dia cakap dah tengok pic cincin.
dia tanya siapa pilih cincin? mesti la saya kan.
suka! ingat kan dapat feedback positive.
dia cakap lagi nape cincin banyak batu, macam cincin lelaki umur 30an keatas.
respon dia boleh nampak kan camne?
dia boleh cakap lepas kahwin tak kan pakai cincin tu.

saya sentap! arghhh..mood down!
silap saya juga tak send pic kat dia before decide pilih yang tu.
terus saya mengadu kat mak & ayah, depan parent saya nangis sehingga lam kereta time nak g terminal bas..ala *malu bila ingat balik
 yela siapa tak down, cincin dah beli aleh2 tunang cakap camtu. pulak dah nak balik batu pahat malam tu jugak. mujur parents yang banyak tenang kan.

Pagi tadi mak pergi kedai emas yang sama, tanya boleh dapatkan duit semula tak.
Tauke emas tak kasi, dia suruh tinggalkan cincin, then tunggu i balik pilih cincin yang lain, kalau takdek berkenan juga tauke suruh pilih barang yang lain. silap2 nanti saya akan pilih cincin emas untuk saya sendiri. padan muka incik tunang..haha..kejam tak?

jadi sekarang takda la cincin kahwin untuk incik tunang.
pasni ikut mood saya nak beli ke tak cincin lain untuk dia..padan muka! haha ^_^







*moral of story : nak beli atau pilih cincin seeloknya pergi bersama pasangan. jika pasangan sibuk send jek mms before decide yang berkenan dihati. kadang-kadang apa yang kita berkenan lain pula di mata hati orang tu.

8 comments:

Asfiza said...

jgn sedey2 ye dear..nti balik cari cincin lain yer..:)

as lagi lah,tunang dah ckp siang2..xnk pakai cincin khwin.sbb?takut hilang mcm cincin bertunang dulu.dia sayang.leh terima ker?sentap jugak kdg2.

~misshuny~ said...

jgn sedey2 yer..laki memang cerewet lau bab2 cincin nie..memang taste stiap org xsama..huhu..sebab tu hani beli cincin kawen cari design yg simple jer..sebab dye memang xsuka cincin yg batu timbul2 tu..hani pun xsuka cincin cmtu..cam org dah berusia..

neway,mila beli cincin pe?silver ke,platinum ke,paladium?bape harga?

dhiera said...

cerewet ye tunang mila~ bersabar lah sayang. kena tunggu mila blk la baru cari lagi. preparation dokumen semua ok x?

cik.mila said...

as : tq as..kdg2 cerewet laki nih..lain org lain cara dia..

hani : yg beli tu silver jek.. hrga boleh tahan 500..mybe batu dia nmpak exclusive..

dhira : tu la pasal..sabar jela..
lain2 dokumen dah settle..tgu pjbt agama setle kan dn 18/1 boleh p amek :)

Epa Zarifa said...

kesian nye, betul my dear, kdg2 nampak cantik je kat kite, sekali tak cantik kat die, laki ni cerewet dia kalah pompuan

Cik Azizah said...

betol syg..lelaki memang cerewet bab cincin ni...nasib jijah pergi beli dengan asben dulu..memang banyak songeh..jijah suruh je die pilih. nasib die berkenan n still pakai smpai sekarang.hehe

xpe..slowtalk baik2 k..nnt die phm :)

cik.mila said...

epa : jgn jdi mcm mila ye..nk pilih cincin ajk tunang jgk :)

jijah: baik puan jijah! hehe..pasni suh dia je pilih sndiri.

cikdidasyuhada said...

jwels kami nnt, kami plh sndiri.die plh cncin die, sy plh gelang sy.tp sy byr cncin die, die byr gelang sy,hehehe