Monday, December 12, 2011

Rancang bulanmadu..




Assalamualaikum&Helo peeps!


mood rajin blogwalking and drop komen situ sini..^-^
tengah duk bw jumpe entry ini dan ini kat blog b2b Izyan dan ex-b2b Nadia.

dah elok sangat perancangan memang duk cari tempat nak hisap bulan madu
bila tengok dorang duk citer detail sal hotel tersebut lagi syokk la saya nak pergi.
perlu menggoda cik tunang untuk ajak bulan madu disitu..hehe

perancangan asal nak pergi langkawi tup2 tak jadi sebab si dia cakap nak pergi langkawi gether2 wif family nya..pergi bulan madu perlu wif family ka? huk..sedih disitu.
lepas tu dia cakap lagi, ok before pergi wif family kita pergi hisap bulan madu tempat lain dulu.
hooray!! sangat hepi disitu.

so...perlu la kami ke sini kan? eheh
Grand Lexis Hotel or Lexis Hotel?

nama lebih kurang serupa tapi yang pasti lain2 tau.
yang saya tahu Grand Lexis sedikit mewah berbanding Lexis Hotel.

jom view!


Lexis Port Dickson
(Deluxe Water Chalet)

top view..nice kan?




king bed..golek2 conpem tak jatuh :p


then jakuzi..mesti ade :p




Grand Lexis
(known as The Legeng International Water Homes)




yeahh boleh tgk laut kt bawah :)


yang best private pool..wajib ade :p


syok bukan?
walaupun orang cakap 'ala ape sangat ade kat port dickson tuh, bukan leh beli belah, jalan2 dan bagai'
oh nop..nop..i tak kesah..janji dapat berbulan madu wif my future husband n spent time wif together.
tak mau gangguan2 anasir luar..hehehe :P


nak lebih review about rate, room and how to book at the hotel pergi sini dan sini :)





uolls plan nak bulan madu kat mana?

11 comments:

Cik Zimie said...

grand lexis tu sangat menggodaaaaa.seriusssssss!!

terasa nye nak pegi sini.dekat je kalau pd.hihih.

Shayra said...

aha! seronok grand lexis tuh! stgh jam je dr umah (saya b2b n9) hee! nak nak.

fazlien said...

wow...bstnye..nak bulan madu kt dlm hotel y pentingnye=D (gtl btl)

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

Grand lexis Hotel PD....ahad lepas tgk dlm maksima tv3...mmg gempakkkkkk!!!!! huhuhuuhuhu

~ NANA ~ said...

grand lexis mmg menggoda! tp i pilih krabi & langkawi ms honeymoon hari tu...hehe

cik.mila said...

zimie : aah selangor-pd dkt la kan.

shayra : nnti boleh ajk awk as tourist guide sya..hehe

fazlien : yup..private pool y pnting..ekeke

honey : yes mmg gempak!

nana : nak choose krabi gak tp cm xsmpat ngn masa..huhu

SitiHalisa [Lysa] said...

wahhh. cantiknya grand lexis tuu. boleh la untuk second honeymonn. hahahaha

εїз Cik Fasya εїз said...

btl tu mila..kalo honeymoon,xpyh la bwk family..tunang kte pn mcm tunang awk jgk..nk bwk fmly.kte yg xnak..xbest la.tu bkn hnymoon,tp da mcm family day da..;p

dhiera said...

mila, tak try usha Sepang Goldcoast? Golden Palm Tree Water villa pun macam best jerk. hek

cik.mila said...

lysa: eh ex b2b eh..pergi2 jgn xpergi..eheh


fasya : aah kan..tp ok la sbb dia ckp nk bwk hneymun kat lain b4 ngn fmly :)

dhiera : okeh, nnti nk try usha..tq dear.

WaTy said...

wahhh cantik2~ nice review! boleh consider ni mane tau utk weekend gate-away after dh kawen ke nnt~ hheheh