Monday, December 8, 2014

Hampir 3 bulan :-)

Assalamualaikum

Fuhh..fuhhh! Tiup habuk. Lap2, buang sawang yang melekat. Pheww lagi 2 hari genap 3 bulan blog tak update. Mencatat rekod betull! Nak delete blog sayang. Banyak sangat kenangan. Cewahhh.

Semangat nak blogging tetap ada, cuma tenggelam timbul. Banyak benda nak stori. Pasal second pregnancy lahh dan lain-lain. First pregnancy ada stori, 2nd pun haruslah ada. Eh? Aku pregnant kah? Kekekeke.

Semoga terus istiqomah untuk update ini blog. InsyaAllah. Tunggu update dari aku yeaww! Macam lah ada readers kan? :p

Ok, tata!









Wednesday, September 10, 2014

Zara masuk wayang

Salam dan hai.

Minggu lepas hari rabu, after jumpa pakar kanak-kanak kat Kuantan Specialist Hospital (KSH) kami anak-beranak pergi tengok movie. Jumpa pakar kat KSH sebab masalah Zara. Minggu sebelumnya, dia jatuh kerusi, muntah-muntah dan demam on-off 3 hari berturut (aku belum stori). Alhamdulillah, Zara sihat dan takda apa-apa masalah yang bikin ibu abah risau. Syukurr. 

Hari tu suami ambil cuti untuk half day je. Tengahari suami nak masuk kerja. Tapi kat KSH kemain ramai mak2 pak2 yang tunggu turn nak jumpa pakar kanak-kanak. Kebetulan haritu ramai kot. Maka lambat la kami sudah, hampir jam 2 petang gitu. Suami cakap, malas laa nak masuk kerja. Pulakk!

Dah alang-alang hari rabu, suami dengan selamba ajak pergi tengok movie kat ECM. Kemain kann. Tiket hari rabu kang murah?? hehe. Maka kami heret la Zara jugak, kalau tak nak tinggal mana?? 

 Eh outfit lain? Tukar sebelum tengok movie, asben ckp takut sejukk. Kebetulan memang bawak outfit ni, seluar panjang dan baju kemeja. Macam tahu-tahu nak masuk wayang :p

Nak cari cerita kartun tapi suami cakap takde, kebetulan cerita Ribbit belum tayang time tu. Maka suami beli tiket untuk movie Teenage Mutant Ninja (betul kot tajuknya).

Kami beli dua tiket, cari seat yang jauh dan takde ramai orang. Seat tengah nak ke screen, maka dapat la Zara duk seat sendiri. Saje cari seat camtu sebab senang nak keluar lari kalau Zara teriak atau wat peel. Aku last tengok movie time preggy. After ada anak ini 1st time. Kemain Zara kecik-kecik dah tengok movie.

Risau jugak kalau Zara wat peel. Tapi..tapi.. luar jangkaan kami. Zara behave sangat. Statik kat seat dia hampir 2jam. wow!! Sebelum ni Zara mana layan kartun/cerita lain lama-lama. Paling lama pun 15minit. Kasi popcorn, tak henti-henti dia mintak sampai habis movie, haha. Abah cakap next time boleh la masuk wayang lagi. Habis laa.




Ni gambar time nak habis movie dah. Kemain popcorn sampai bersepah dia makan. Sori, banyak pulak gambar vibrate, muahehehe

Ok, tata!!

Tuesday, September 9, 2014

BE selepas dua bulan..

Salam dan hai,

Pagi-pagi saja la cek akaun Nuffnang, Alhamdulillah ada Buffered Earning terbaru setelah dua bulan. Sedih tauu selepas dua bulan?? Bulan Ogos langsung takde BE, kemain lama. Tskk, rezeki jugak tu. syukurr! Sekurangnya Nuffnang masih tak lupa kat aku.




Haa tu BE baru Kotex SELV - Panty Liner. Sambil korang blogwalking blog aku, ringan-ringan la tangan klik ye. Bertambah pahala nanti, hehehe


**Quick update - Short update!!


Sunday, September 7, 2014

Dah toddler kamuu..

Salam dan hai,

7 September 2014. Cepatnyaa masa berlalu. Hari ini genap kamu setahun 8 bulan. Dah toddler sangat kamu. Dah banyak kerenah, dah pandai tantrum. Walaupun penat, takpe itu dah menjadi tanggungjawab ibu. Kadang-kadang ibu mengeluh, ibu merungut tapi cepat-cepat ibu istigfar. Kamu adalah amanah Allah buat ibu dan abah. Maafkan ibu, ibu manusia biasa yang tak sempurna, yang tak boleh lari dari kesilapan. Tapi InsyaAllah ibu akan menjadi ibu yang terbaik buat kamu dan adik-adik kamu. Aminnn


**nak upload gambar si cenonet tu tapi tenet nazak! Dengki sangatt!! Maka entri tak bergambar jelaa..sori!!

Happy 20 bulan anakku Hasya Nurzahra!! Membesar dengan solehah, aktif dan sihat ye!! Ibu abah sayang kamuu. Jadi anak berguna bila besar kelak!!








Thursday, August 28, 2014

Cara minum ESP Shaklee

Salam dan hai,


Cara Minum ESP Untuk Kegunaan Harian. 
  1. Aku minum ESP sekali atau 2 kali sehari. Sekiranya korang nak minum lebih dari sekali dalam sehari, pastikan kuantiti ESP tidak melebihi 3 sudu  sehari ya.
  2.  ESP boleh dibancuh kosong bersama air suam/sejuk atau bersama minuman kesukaan (aku paling gemar ESP+Milo/coklat)
  3. Aku suka ambil ketika waktu pagi atau ketika perut betul-betul lapar. Sangat membantu memberi rasa kenyang yang lama.  
  4. Ok, baca bawah untuk cara berkesan pengambilan ESP.
-------------------------------------
Cara berkesan pengambilan ESP 
-------------------------------------
  • Jangan bancuh ESP dengan air panas, air kafein (nescafe, teh, kopi) atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi/protein ESP. 
  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal.
  • Gunakan tumbler atau shaker untuk menggoncang/SHAKE bancuhan ESP supaya lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, kacau sehingga betul-betul larut/sebati supaya ESP tak jadi berketul-ketul.

Jika anda berminat ingin mencuba produk Shaklee, ingin mendapat konsultasi secara berterusan dan tak tahu dari mana nak dapatkan produk? Boleh terus hubungi aku.

Penghantaran secara percuma di area Kuantan dan Kuala Terengganu (COD). Pengeposan produk juga boleh dibuat  ke seluruh Malaysia. Terima Kasih.

Your Shaklee Independent Distributor,

Mila Ismail
 
♥ SMS | WhatssApp : 019-9879159
♥ FB : Damiel Hola
♥ FB page : H's Family Corner                   
♥ Email : damielhola@gmail.com

Wednesday, August 27, 2014

Kebenaran Menakutkan Tentang Vaksin

Salam dan hai,

Sumber pembacaan dari SINI
Saya ni sebenarnya seorang yang sangat percayakan perubatan moden. Saya kurang gemar jika masyarakat sekeliling saya sentiasa nasihatkan petua dulu-dulu bila berdepan sesuatu penyakit. Saya lebih suka ke hospital untuk dapatkan rawatan. Tapi, kalau penyakit tu tidak serius, memang ada juga saya follow petua yang mereka berikan. 
Bukan apa, pada saya jika sesuatu berlaku kepada saya atau keluarga apabila tidak mendengar atau mengikut cadangan doktor, saya juga yang kena. Mungkin terpaksa menahan telinga mendengar leteran dari nurse, atau lebih parah jika sesuatu yang buruk terjadi kepada saya atau keluarga. Satu lagi mungkin pengaruh keluarga. Dari kecil, bila ada masalah kesihatan, ayah memang bawa kami ke klinik. Jaranglah ayah guna petua-petua lama ni. Kalau ada guna pun, mesti ubatan klinik turut dibekalkan.
 
Bila saya menyertai Shaklee, minda saya dah makin terbuka. Rupanya, ubatan yang doktor bekalkan banyak buruk dari baiknya. Anda boleh rujuk beza antara Vitamin Semulajadi VS Vitamin Sintetik. Tidak banyaklah yang saya kaji, cuma apa yang saya tahu ubatan campuran bahan kimia (dari hospital) kebanyakannya bukan merawat punca masalah. Ubatan tersebut hanya selesaikan masalah pada ketika itu sahaja, tetapi akar penyakit masih lagi ada. Sebab itu, penyakit akan datang kembali beberapa tempoh selepas itu.
Kemudian, saya ada membeli buku 'Rasulullah is my doctor'. Awalnya saya beli kerana ingin menambah info tentang petua semulajadi dan dijadikan sumber untuk menulis di blog. Tetapi rupa-rupanya buku ini lebih dari apa yang saya mahu tahu. Ia berkenaan agenda sesetengah pihak yang mencipta sesuatu alat atau ubatan yang kononnya untuk menawarkan kesihatan yang lebih baik, tetapi sebenarnya ia punca masalah itu terjadi. Ubatan dan mesin canggih dalam dunia perubatan ialah skandal perniagaan yang kita nampak seperti cuba membantu masyarakat, tetapi rupa-rupanya ia adalah duri dalam daging. Ibaratnya virus komputer dicipta oleh pencipta antivirus. Begitulah keadaannya dengan ubatan yang hospital bekalkan. Semuanya kerana keuntungan yang besar dari penghasilan ubatan ini. Sebab itulah, tahap kesihatan manusia semakain lama semakin buruk. Jangka hayat semakin rendah. Semua ini ada kaitan dengan campuran bahan kimia yang ada dalam ubatan.
Saya hanya akan petik isu vaksin yang diketengahkan di dalam buku ini. Saya cuma membuat penerangan ringkas. Anda boleh dapatkan buku ini jika berminat untuk mengetahui keseluruhan isi.

Isu Vaksin

Menurut penulis buku ini, vaksin adalah satu program kesihatan yang sebenarnya penyebab kepada masalah-masalah yang berkaitan perkembangan mental kanak-kanak seperti autisme. Sungguh, saya memang tidak tahu bahawa vaksin yang diberikan seawal bayi berusia sehari mengandungi merkuri. Menyesal saya kerana kedua-dua anak saya diberi vaksin secara penuh dek kerana sikap skema saya. Sedangkan alat mekap yang mengandungi merkuri diharamkan dijual oleh KKM. Inikan pula, merkuri tersebut disuntik ke dalam badan kepada bayi. Merkuri juga sejenis logam yang sangat susah untuk meninggalkan badan dan sekarang kajian mendapati ianya mampu diserap dan berkumpul di dalam jaringan otak. 
Pada awal bulan Ogos yang lalu, saya telah menghadiri kursus bagi melihat perkembangan bayi seawal sebulan sehingga enam tahun. Kursus ini dianjurkan oleh pihak PASTI. Menurut penceramah tersebut, penyakit-penyakit kelainan mental ini semakin menjadi-jadi. Autism antara kes yang semakin lama, semakin meningkat. Apabila saya membaca buku ini, saya rasa peningkatan ini ada kaitan dengan penggunaan vaksin kepada bayi.
Dan paling menyayat hati bila penulis buku ini menyenaraikan bahan-bahan yang digunakan untuk mencipta vaksin. Ada antaranya merupakan sesuatu yang diharamkan seperti cairan embrio ayam, sel-sel ginjal monyet, sel-sel diploid manusia daripada jaringan janin yag digugurkan.
Ya ALlah, masa baca tu saya rasa nak menangis semahu-mahunya. Menyesal dengan kejahilan diri kerana tidak meneroka ilmu mengenai vaksin sebelum dicucuk kepada anak-anak saya.
Kematian kerana sesuatu wabak juga dilihat semakin tinggi apabila vaksin diperkenalkan. Kebanyakan kajian dibuat, peratusan kematian adalah berganda-ganda lebih tinggi setelah vaksin diberi berbanding sebelum diberi.
Mungkin ini antara ujian yang Allah berikan untuk kita hamba akhir zaman. Semakin moden dunia, semakin kita melupakan betapa hebatnya bahan-bahan semulajadi yang ALlah ciptakan.
Bila saya membaca buku ini, terbit rasa syukur (walaupun ada kekesalan) dalam diri kerana saya dan keluarga sudah lama tidak mengunjungi klinik untuk membeli ubat demam, ubat batuk dan sebagainya. Kerana sekarang, kami lebih selesa menggunakan bahan-bahan semulajadi yang merupakan makanan seharian di rumah.
Selain dari amalkan set Shaklee, yang dihasilkan dari sumber semulajadi tanpa campuran bahan kimia, kami juga amalkan madu, cuka epal dan pelbagai rempah yang boleh membantu atasi masalah kesihatan keluarga kami. 
In shaa Allah, untuk anak kami yang ke-3 nanti, saya akan cuba sedaya upaya untuk elak dari dicucuk apa jua vaksin.
Saya sangat-sangat menyarankan agar anda dapatkan senaskah buku Rasulullah is my doctor. Terutamanya jika anda merupakan pengunjung tegar klinik atau hospital. Dengan membuat sedikit pembacaan, anda mungkin dapat melihat sisi lain dunia perubatan hari ini. Wallahualam.
Saya mengajak dan menyeru anda semua untuk bertukar kepada sesuatu yang lebih semulajadi. Anda boleh amalkan makanan-makanan yang Rasulullah sarankan seperti habbatus sauda, madu dan sebagainya. Lengkapkan dan tingkatkan lagi tahap kesihatan anda dengan membuat penambahan set-set Shaklee yang telah diuji secara klinikal selama bertahun-tahun bagi menghasilkan sesuatu yang terbaik untuk kesihatan kita. Yang pasti, bahan-bahan yang dimasukkan di dalam vitamin Shaklee ialah bahan-bahan semulajadi yang ALlah cipta.
 
Sebarang pesanan produk Shaklee, boleh diajukan terus kepada saya melalui SMS/Whatsapp ke 0199879159.
 

Sepupu Hamil selepas menggunakan Set Kesuburan Shaklee

Salam dan hai.

Ada berita gembira aku nak kongsi bersama. My cousin dah pregnant 5week setelah mengguna set kesuburan Shaklee. Aku hepi sangat mendengar. Yela hampir setahun menunggu, akhirnya ada juga rezeki buat mereka.

Kata my cousin, sebelum ambil GLA dan Alfalfa periodnya tak regular. Datang tak menentu. Pulak tu setiap kali period mesti sakit senggugut sangat. Alhamdulillah setelah mengambil GLA Complex dan Alfalfa Complex period nya dah kembali normal dan teratur. Senggugut pun dah tiada. Suaminya turut sama mengambil set kesuburan bagi lelaki iaitu Vita-E Complex dan Zinc Complex.

Ini bukti cousin aku dah pregnant, last week dia wassup. Tahniah babe!





 
Set Kesuburan Shaklee ini salah satu usaha untuk mengandung. Kita manusia hanya boleh berusaha, berdoa dan bertawakal. Kalau ada usaha, ada doa..InsyaAllah DIA ada untuk membantu kita.
 
Ingin dapatkan produk Shaklee? Tidak tahu dimana? Boleh dapatkan DISINI

Dapur Puan Mila : Pancake

Salam dan hai,

Setiap pagi selalunya sarapan aku simple-simple je. Roti cicah air, biskut cicah air, roti bakar sapu jem. Dasarr malas kann, hehe. Suami jarang makan pagi kat rumah kalau hari bekerja. Sarapan berat hanya dikala weekend (suami kat rumah) atau dikala outing.

Tapi kalau mood rajin datang atau erti kata lain dah bosan makan roti. Aku akan buat pancake. Mudah sangat la resepi pancake ni. Nak resepi?? KLIK!

Semalam aku buat lagi pancake ni. Aku tambah kelainan sikit, tapi resepi asal still sama. Apa yang aku tambah??




Haa aku tambah mealshakes je. Tak banyak hanya sesudu besar gitu. Sedap dan wangi! Pancake ada bau vanila. hehe. Jika korang ada mealshakes kat rumah boleh lah cuba. Dah bosan bancuh air, kita bancuh kuih/kek pula. Tak rugi mencuba.

Oh ye, jika korang tak tahu dimana nak dapatkan sebarang produk Shaklee, boleh cari aku ye. Aku sedia membantu.

 
Your Shaklee Independent Distributor,

Mila Ismail
♥ SMS | WhatssApp : 019-9879159
♥ FB : Damiel Hola
♥ FB page : H's Family Corner                 
♥ Email : damielhola@gmail.com

Tuesday, August 26, 2014

Kebaikan minum susu

Salam dan hai,

Kalau dulu ketika zaman kanak-kanak, mak selalu pesan jangan lupa minum susu sebelum tidur. Kenapa? Sebabnya, mak nak kasi anak-anaknya tidur lena. Itu antara salah satu sebabnya. Kebaikan lain? Mari kita lihat :


10 kebaikan minum susu
  • Mengelakkan osteoporosis + hipertensi + kanser kolon (usus). Kita tidak akan mendapat vitamin tambahan + kalsium tanpa meminum susu
  • Meminum susu juga boleh melindungi kita dari kerosakan gigi + masalah kaviti. Kita harus memberi jaminan kepada anak-anak tentang kerosakan gigi dengan menawarkan mereka segelas susu coklat. Tidak ada rekod kerosakan gigi kerana minum susu dengan perisa coklat
  • Lemak susu tidak memberi apa-apa kesan kepada kegemukan sebaliknya terbukti bahawa mereka yang kerap minum susu menjadikan badan lebih langsing daripada mereka yang tidak mengambilnya. Susu memberikan kita banyak vitamin dan mineral untuk memastikan sentiasa sihat dan cergas
  • Susu adalah anti-asid yang sangat baik. Minum segelas susu apabila mengalami pedih ulu hati boleh menenangkan paip makanan dari keradangan. Minum susu boleh mencegah ulser perut dan masalah perut yang lain
  • Minum banyak susu dapat menghasilkan kekuatan pada tulang + gigi + kuku + rambut, kerana ia sarat dengan kalsium yang membantu badan menjadi kuat dan fleksibel
  • Susu boleh menjadi pembuka baik perut terutama jika lewat makan. Meminum susu juga boleh bertindak sebagai perangsang yang awal
  • Meminum segelas susu panas sebelum tidur dapat menenangkan saraf dan melonggarkan otot-otot tegang supaya dapat memberi tidur yang lebih cepat dan lena. Cara ini dapat membantu selepas seharian penat bekerja
  • Minum susu boleh menyejukkan badan dan mengekalkan tahap air atau cecair dalam badan kita. Penggunaan susu selepas latihan berat badan boleh mengisi sistem dengan cecair badan yang hilang semasa senaman
  • Secara drastik susu juga dapat mengurangkan gejala PMS (Pre-Menstrual Syndrome) kerana ia merupakan pelega atau penenang tekanan yang hebat dan juga meningkatkan tahap tenaga dalam kita
  • Susu penuh dengan nutrien. Badan kita memerlukan nutiren untuk beroperasi dengan betul. Ia mengandungi vitamin (untuk sel-sel darah merah) + kalsium (untuk tulang yang kuat) + karbohidrat (tenaga) + magnesium (untuk lentur otot) + fosforus (untuk mengambil kesempatan tenaga) + kalium (baik untuk sistem saraf) + protein (untuk proses pertumbuhan dan penyembuhan) + riboflavin (untuk kulit sihat dan berseri) + zink (untuk meningkatkan sistem imun)
Ayuh! cuba amalkan!

Hebat bukan khasiat dari meminum susu, terutama semasa kita dalam keadaa kepenatan dan tekanan. Pengambilan susu panas dapat menenangkan diri dan memberi kita tidur yang sangat selesa.

Oh ye! Jika korang tidak gemari susu boleh mengambil suplimen Ostematrix sebagai pengganti susu. Khasiat sebiji ostematrix bersamaan 1gelas susu tinggi kalsium dan 80biji badan. Memadai bukan? 






Jika anda berminat ingin mencuba produk Shaklee, ingin mendapat konsultasi secara berterusan dan tak tahu dari mana nak dapatkan produk? Boleh terus hubungi aku.


Penghantaran secara percuma di area Kuantan dan Kuala Terengganu (COD). Pengeposan produk juga boleh dibuat  ke seluruh Malaysia. Terima Kasih.


Your Shaklee Independent Distributor,

Mila Ismail
♥ SMS | WhatssApp : 019-9879159
♥ FB : Damiel Hola
♥ FB page : H's Family Corner                 
♥ Email : damielhola@gmail.com


Monday, August 25, 2014

Bahaya ESP Shaklee

 Salam Sejahtera.

ESP menjadi bahaya jika individu yang mengambilnya mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein. Individu seperti ini sangat tidak digalakkan.

Selain individu seperti di atas, individu lain tiada masalah untuk terus mengambil ESP. ESP Shaklee berperasa mild soya. Aku sendiri tidak gemari perasa asli ESP. Jika meminum ESP, aku akan mix ESP dengan minuman kegemaran. Sekiranya korang juga tidak gemar atau tak menyukai rasa soya, ada pelbagai resepi ESP lain yang boleh dicuba. Jangan risau! Klik -Resepi ESP-

Korang akan ketagih jika terus meminum ESP. Oh ye, ketagih yang tidak memudaratkan. Malah sangat baik untuk kesihatan dalaman dan luaran. Tak percaya? Boleh tengok testimoni di bawah.





Percaya?? ESP memang sedap jika di bancuh bersama minuman kegemaran anda. Sekali cuba, korang pasti mahu dan terus mahu. Satu canister (bekas) ESP adalah penggunaan untuk 1-2 bulan. Itupun jika korang minum secara konsisten. Jika korang minum ketika perlu, penggunaan boleh sehingga 3-4bulan atau lebih.

Khasiat ESP -KLIK-

Jika anda berminat ingin mencuba produk Shaklee, ingin mendapat konsultasi secara berterusan dan tak tahu dari mana nak dapatkan produk? Boleh terus hubungi aku.
Penghantaran secara percuma di area Kuantan dan Kuala Terengganu (COD). Pengeposan produk juga boleh dibuat  ke seluruh Malaysia. Terima Kasih.


Your Shaklee Independent Distributor
Mila Ismail
♥ SMS | WhatssApp : 019-9879159
♥ FB : Damiel Hola

♥ FB page : H's Family Corner                 
♥ Email : damielhola@gmail.com

Friday, August 22, 2014

Khasiat ALFALFA COMPLEX


Salam dan hai,

Hari ni saya nak cite pasal kelebihan Alfalfa. Sebelum tu mari kita kaji sikit apa itu Alfalfa.


Apa itu Alfalfa?



Alfalfa Complex diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid da menggunakan bahan kompos atau baja bebas kimia.

Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Wow...hebatnya.

Medicago Sativa memiliki gred paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Ia mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai hingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

Daun  Alfalfa hanya dituai apabila telah mencapai tahap kematangan mutlak. Untuk pengetahuan pembaca, daun Alfalfa yang matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini akan dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung dalamnya. Bahagian-bahagian yang tidak penting akan dilupuskan. Segala proses penghasilan tablet alfalfa dijalankan di bawah pengawasan yang ketat dan teliti.



Jom baca sikit apa khasiat Alfalfa Complex ni..



Alfalfa dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Alfalfa Complex kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. Tahukah anda 10 biji alfalfa menyediakakan nutrisi sama dengan segelas susu



Manfaat Alfalfa


1. Mencuci darah, hati dan usus -  Boleh mengembalikan badan yang berasid ke normal, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

2. Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan, dan ulat air dengan berkesan.

3. Menyingkirkan lemak dan kolesterol - Penggunaan jangka panjang dapat menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Alfalfa mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat untuk menyerap kolesterol.

4. Melawan tumor - Sekiranya kita makan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, ia dapat memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

5. Melegakan keletihan - Dapat melegakan keletihan sebagai rawatan kepada kebanyakan pesakit.

6. Baik untuk perubahan patology dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman. Contohnya ulser gastrik, hepatitis, sembelit, hyperacidity dan kembung.

7. Mencegah atau merawat atritis - Dapat melegakan sakit atritis serta kesakitan

Cadangan pengambilan : 10 biji setiap pengambilan - 2 kali sehari




Perkongsian menarik di blog sayangkandiri


Jika anda berminat ingin mencuba produk Shaklee, ingin mendapat konsultasi secara berterusan dan tak tahu dari mana nak dapatkan produk? Boleh terus hubungi aku.
Penghantaran secara percuma di area Kuantan dan Kuala Terengganu (COD). Pengeposan produk juga boleh dibuat  ke seluruh Malaysia. Terima Kasih.

Your Shaklee Independent Distributor

Mila Ismail♥ SMS | WhatssApp : 019-9879159♥ FB : Damiel Hola♥ FB page : H's Family Corner                 ♥ Email : damielhola@gmail.com


Resepi ESP..must be try!

Salam dan hai.

Dah ada ESP maka haruslah mencuba resepi-resepi sedap dari ESP. Aku akan berkongsi resepi-resepi ESP yang anda patut dicuba. Rugi tau tak cuba. Mari kita tengok.

credit
Favourite aku semestinya MILO+ESP (Ganti Milo? KLIK). Sehari tak minum gian sangat. Memang addicted!! Sedap tau! Khasiat ESP boleh KLIK

Nak rasai sendiri kelazatan ESP? Mari cuba!

Jika anda berminat ingin mencuba produk Shaklee, ingin mendapat konsultasi secara berterusan dan tak tahu dari mana nak dapatkan produk? Boleh terus hubungi aku.

Penghantaran secara percuma di area Kuantan dan Kuala Terengganu (COD). Pengeposan produk juga boleh dibuat  ke seluruh Malaysia. Terima Kasih.


Your Shaklee Independent Distributor
Mila Ismail
♥ SMS | WhatssApp : 019-9879159
♥ FB : Damiel Hola

♥ FB page : H's Family Corner                 
♥ Email : damielhola@gmail.com

APA YANG BAGUS DENGAN SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS?

Salam dan hai,

Nak cerita lagi pasal Vitamin C, tapi kali ni Sustained Release Vita-C Plus pula. Yang sebenarnya SR Vita-C Plus adalah diekstrak daripada kanji jagung supaya untuk mengurangkan keasidannya kepada perut, tidak seperti Vitamin C yang lain yang diekstrak daripada oren dan lebih berasid sehingga kadang-kadang menyebabkan pedih perut.

Selain itu, SR Vita-C Plus juga dilengkapi dengan 120mg bioflavonoids bagi meningkatkan fungsi vitamin C serta mencegah pengoksidaan vitamin C. Tapi sebelum itu, apa kata kita baca manfaat utama Vitamin C ini.


Apakah Manfaat utama Vitamin C?


Mencantikkan kulit


Pengambilan Vitamin C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

Membentuk Kolagen


Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki simptom Pendarahan


Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun


Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.

Memperbaiki Insomnia


Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat


Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


Siapa pula yang memerlukan Vitamin C?


  • Perokok - kerana 1 batang rokok boleh melupuskan 50-100mg vitamin C
  • Orang yang mudah stress kerana stress akan mempercepatkan penyusutan Vitamin C dalam badan.
  • Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vitamin C dan mengakibatkan pengurangan Vitamin C dalam badan dengan cepat.
  • Orang yang ingin mencantikkan kulit atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema memerlukan Vitamin C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit.
  • Semua orang yang menginginkan kesihatan tubuh badan yang baik kerana Vitamin C menyokong sistem Imun dalam badan dan mengurangkan selsema yang berpanjangan.


Jadi, apakah yang berbeza mengenai SR Vita-C Plus dengan jenama Vitamin C yang lain?


  • SR Vita-C Plus ini unik kerana formula sustained release dan dengan tambahan formula bioflavonoid.
  • Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia kekal di dalam badan selama 5 jam dan dilepaskan perlahan-lahan iaitu sebanyak 500mg setiap berjam dan seperti memakan 1 setengah biji oren dalam satu jam. 
  • Merupakan sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.
  • Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.
  • Sustained Release suplemen boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.



    Inilah dia Sustained Release Vita-C Plus yang memang super awesome ni. Rugi sangat kalau tak dapatkan satu botol untuk setiap rumah kan. Dahla harganya tak mahal, tak sampai RM 0.50 pun sebiji, tahan sampai 6 bulan tu. Berbaloi-baloi kan? Jom dapatkan sekarang.

    1 TABLET SR VITA-C PLUS = 7 BIJI OREN 

    Berminat?

    Nak dapatkan  Sustained Release Vita-C Plus atau Suplemen Shaklee yang lain?

    Hubungi saya sekarang! Hanya tindakan bijak anda sekarang mampu merubah kesihatan anda dan orang-orang kesayangan anda pada masa hadapan.

    Dapatkan produk Shaklee pada harga ahli dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. Penjimatan seumur hidup menanti anda.



    Your Shaklee Independent Distributor

    Mila Ismail♥ SMS | WhatssApp : 019-9879159♥ FB : Damiel Hola♥ FB page : H's Family Corner                 ♥ Email : damielhola@gmail.com

    5 free mini photobook Pixajoy bertangguh

    Salam dan hai.

    Fuhhh urut dada, 5 free voucher mini book masih bertangguh. Nak buat...nak buat...nak buat tapi tak buat-buat. Si kecil tu dengki kalau aku duk mengadap pc lelama. Mula laa dia cakap nak cat!, nak upin ipin! (nak tengok kat youtube). Pastu tangan kecil tu duk sama tekan keyboard. Aku memang takleh nak stay up lelama depan pc. Ni pun cepat-cepat update sementara dia duk tidur.




    Uolls tengok? Sah laku voucher tu sampai 18/9 je oii. *nangis*. Itupun aku dah extend expired date tu, sepatutnya dah expired 18/8 ritu. *nangis lagii*. Lepas ni hentam kromo jela edit kat pixajoy. Janji siap dan submit. Tak submit pun bolehh tapi rugi la aku, free tuuu. 5 biji pulakk tu. Laki ku tahu ni mesti bising. Ampunn abang!

    Jap lagi tengahari nak balik kampung pulak. Sempat lagi tuu quick update depan pc, teheee. Kata nak jadi #bloggertegar (motif hastag??) haruslah sentiasa up entri kenn, gitewww. kekeke

    Ok la nak packing baju, nak balik ganu..yeahhh!! *Doakan aku selamat dalam perjalanan!

    Thursday, August 21, 2014

    Khasiat ESP ( Soy Protein Isolate Powder) Shaklee

    Salam dan hai.






    Dalam sehari tak sah kalau tak minum ESP. Shake pula dengan air kegemaran, air milo. (boikot Milo barangan Nestle? Cuba air coklat ini, KLIK). Kalau bosan shake/bancuh pula dengan jus atau sunquick. Sangat sedap! Sekali dah cuba ESP mesti addicted nak minum lagi..dan lagi. Tak percaya?? Sila lah cuba. 



    Perbezaan ESP Shaklee dengan produk protein soya jenama lain

    1) Shaklee telah menjalankan kajian klinikal yang sangat komprehensif di mana hanya soya yang berkualiti tinggi sahaja yang dipilih.
    2) Kacang soya yang digunakan adalah Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism) yang dihasilkan di bawah program Identity Preservation Program (IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik aripada benih sehinggalah kepada pengeluarannya.
    3) Kacang soya diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia atau alkohol) dan dengan menggunakan suhu yang rendah bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
    4) Setiap satu canister (850gm) protein soya Shaklee dihasilkan daripada 30kg kacang soya danmemberikan tenaga segera yang boleh bertahan lama.
    5) Mengandungi 22 jenis asid amino dan ESP adalah satu-satunya produk di pasaran yangmenyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.
    6) Kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39, menjadikan ESP sangat sesuai diambil oleh penghidap kencing manis.
    7) Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh badan. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP rendah lemak, bebas laktosa dan kolesterol.



    Manfaat Utama

    1) Awet Muda - asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan sebagainya. Pengambilan yang kerap adalah salah satu kunci kepada awet muda.
    2) Baik untuk Hormon - kacang soya adalah satu2nya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones dimana fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
    3) Baik untuk Prostat - genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya untuk mengekang pertumbuhan dan perkembangan sel kanser dengan memusnahkan radikal bebas dalam badan sebelum radikal bebas itu menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik untuk pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
    4) Kulit yang Remaja - protein penting untuk merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan kecerahan kulit dan kepejalan otot, mempercepat penyembuhan luka dan membantu mengurangkan kesan parut.
    5) Pembekal Tenaga - membekal tenaga yang segera dan tahan lama, meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
    6) Membaiki Pigmentasi - membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan2 penuaan.
    7) Membaiki Memori - meningkatkan memori, dorongan seksual dan rangsangan. 



    Jika anda berminat ingin mencuba produk Shaklee, ingin mendapat konsultasi secara berterusan dan tak tahu dari mana nak dapatkan produk? Boleh terus hubungi aku.


    Penghantaran secara percuma di area Kuantan dan Kuala Terengganu (COD). Pengeposan produk juga boleh dibuat  ke seluruh Malaysia. Terima Kasih.


    Your Shaklee Independent Distributor
    Mila Ismail
    ♥ SMS | WhatssApp : 019-9879159
    ♥ FB : Damiel Hola

    ♥ FB page : H's Family Corner                 
    ♥ Email : damielhola@gmail.com