Friday, November 30, 2012

Set tilam (baby) kekabu murah




Salam readers.

Nak share set tilam baby yang sangat murah. Kalau dengar jek murah mesti ramai yang suka. ye dak?
Aku beli kat Kelantan, memang murah dan berbaloi.
100% kekabu, tebal pulak tu.

Tapi haritu aku beli 1 set terus. macam kat bawah ni.

 *gambar ihsan google
Harga rm130. murah kan?


Tapi aku tahu ramai mommies moden tak suka sarung tilam dan bantal ropol-ropol camtu, ye dak?
Hahaha..aku layankan jek sebab murah.
At least, lain waktu aku boleh buat atau tempah sarung baru.

Serius tilam kekabu kat sana memang murah. Kalau tak nak beli satu set pun boleh, mommies2 boleh beli set tilam dan bantal tanpa sarung. *Eh gaya promote pulak* Sarung korang jahit la sendiri atau yang malas tempah jek. Senang cerita.
Harga set tilam kekabu tanpa sarung rm 20++. Tak lebih rm30 laa.
Kena pandai tawar menawar k.
Mana nak dapat harga camni wehh?? Cer ko google??

Yang ber'kenan' dengan harga murah tu, korang kena kerja keras sikit la.
Cari laa sedara mara, kawan-kawan or sesapa je nak balik Kelantan then kirim beli.
Kalau nak beli online korang boleh tengok sini
Tapi harga confirm beza kang..nama pun jual online ^_^

Akak aku dah 3 orang anaknya, still pakai tilam kekabu yang sama just tuko sarung jek.
Memang berbaloi lerr, harga murah dan tahan lama.
Aritu aku dah suggest beli kat sorang blogger, dia beli dapat rege rm23 set tilam tanpa sarung.
Untungnya dia sebab mak pak mertua dia orang Kelantan so dapat la p beli. hehe

Aku tengok set tilam plus sarung jual kat online rege semua 100++. Rege cecah 200++ pun ada kan?
Grrrrr...ketaq tangan duit nak transfer time bayar. haha

Tapi kalau yang mampu apa salahnya, demi anak, hehe

23 comments:

izfanora said...

murah sgt ok.. boleh book nie.. gaya macam dh ada isi.. :P

Mrs Lurve said...

memg murah sgt...kalo dpt satu set gini..

Ryn said...

mmg murah sgt la tu....tp jauh no...x de pulak sedare mare org sane...:(

jadi beli la yg agak mahal tp ame je kualiti nye ka mila..hihihihi..redha...demi anak kan..hik3

Cik Puan Tqah said...

klate ktne yg jual..in law dok klate gak..nk kene order ni.hihi

QueeN TerataI said...

mmg sgt murah... tp Queen pun dah beli semua set tilam ni... ;)

♥ Wina ♥ said...

wahhh murah & cantek!

Munnafendy said...

waaa memang sgt murah la...haritu ada gak survey2..semua 200 ke atas. tp jauh sgt ni kelantan!

puan.mila said...

@izfa : insyaAllah ada la rezeki nanti :)

@azie : aah mmg murah..

@tqah : pasir putih, kota bharu, rantau pnjg..asenya set ni sume dri klantan :)

@queen : kalau dah ada xyah grab lain dah..

@wina : yup..berbaloi!

@munna : kirim kat orang laa :p

dhiera said...

jauh ye kelantan.. tp memg sgt murah la mila klo 1 set gitu

azizah :) said...

serius memang murah.. yg dulu masa jijah g ganu n kelantan pegi pasar yg sempadan siam tu tah apa nama tah memang murah..macam2 pilihan ada..yg best siap 1set ada bakul cam gambar mila.. menarik kan.. insyaallah nanti nak suruh adik yg kat ganu tu belikan :)

Aty_Fared said...

comel nyer....:)

Anna Neyna said...

nk tanya tempat nye kat mana ye...?nak beli jugak la...xnak la beli on9

Anonymous said...

assalamualaikum

nak tny kat klantan tu beli kat kedai mana ye set tilam kekabu tanpa sarung? plz nak tau sgt..

Anonymous said...

Saya selalu balik Kelantan,, Tp x jumpa plak set tilam kekabu ni..Kat mana ek? Puan beli kat mana? Kedai baby ke? Spesifik kedai,, pls?? Tqvm..

Anonymous said...

Saya selalu balik Kelantan,, Tp x jumpa plak set tilam kekabu ni..Kat mana ek? Puan beli kat mana? Kedai baby ke? Spesifik kedai,, pls?? Tqvm..

Anonymous said...

Saya selalu balik Kelantan,, Tp x jumpa plak set tilam kekabu ni..Kat mana ek? Puan beli kat mana? Kedai baby ke? Spesifik kedai,, pls?? Tqvm..

Anonymous said...

Saya selalu balik Kelantan,, Tp x jumpa plak set tilam kekabu ni..Kat mana ek? Puan beli kat mana? Kedai baby ke? Spesifik kedai,, pls?? Tqvm..

Anonymous said...

Saya selalu balik Kelantan,, Tp x jumpa plak set tilam kekabu ni..Kat mana ek? Puan beli kat mana? Kedai baby ke? Spesifik kedai,, pls?? Tqvm..

Anonymous said...

Alamak! Sori,, tertekan byk kali... Sejak plak kat sini... Sy x dpt delete, and not tlg delete ye?

mahmud rembang said...

kami PEMBEKAL KEKABU HUB KAMI

http://kapukrandukaraban.blogspot.com/2013/01/kekabu-asli-jawa.html

Anonymous said...

assalamualaikum..
blh bg tau kat mne nk beli set mcm ni kat klantan??blh bg nme kedai..tempat..??plzz..sedang mncari skrg y murah2..

puan.mila said...

hai dear anon...saya beli set tilam ni kat pasar pasir putih, kelantan..xtau nama kedai sbb krim beli kt abg ipar..kota bahru pun ada..kalau tak slp bkn kedai baby tp cam kdai2 psr gitu..hope membantu :-)

Nor Ayuni said...

kami ada membekal kekabu asli gred A Superfine dari indonesia rm8.50/kg
postage rm1.00/kg
minima 10kg