Saturday, November 3, 2012

Camne nak tahu air ketuban?




Salam readers.


Tetiba aku jadi risau pasal air ketuban. Camne ye nak tahu air ketuban tu?
Risau sebab keputihan menjadi-jadi since bertambah usia kandungan ni.
Panties memang kerap kali kena tukar sebab tak selesa.
Kadang after dah basuh dan tukar sekejap pastu dah basah balik.
Mommies to be lain ada macam aku x?
Sampaikan terfikir eh air ketuban ke ni?
Tapi tak logik sebab masih awal.


Nak tanya mommies atau yang berpengalaman.
Air ketuban warna apa? 
Air ketuban tak berbau kan?

Bukan apa, nak buat persediaan kot2 la air ketuban pecah sebelum masanya.
Risau aku sebab siang hari sorang-sorang kat rumah kot2 panik nanti.
Nauzubillah mintak2 xdala deliver sebelum masanya.
Moga dipermudahkan olehNya..aaminn.

7 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Air ketuban cair.. sgt berbeza dgn keputihan.

Zurae said...

sama la ngan zura, sekarang memang byk keputihan... sentiasa ar pakai pentiliner... pastu tukar tiap 4 jam, selesa sikit... yang zura tahu air ketuban tu cair macam air biasa..n warna jernih...

Mrs Lurve said...

yg azie tahu, air ketuban nie memg cair..pengalaman masa gugur dulu, memg byk air ketuban nie, bila air ketuban pecah tue la mula rasa sakit nak bersalin

Allene said...

lin dlu air ketuban leaking awal sehari. memang tak tahu itu air ketuban. tapi nasib tergerak hati nak pergi check doctor.

dia keluar macam air kencing, tapi klu air kencing kita leh tahankan.. dia tak boleh... tetiba keluar je. tp sikit je keluar. tak ada bau pun. (orang kata bau sebab cara pemakanan)

klu air ketuban da leaking kena jumpa doctor tau, tahu bby dalam bahaya.

Ryn said...

mila pegi la jumpe doc..keputihan yg lebih2 kan bhye jugak..doc selalu tnye ryn setiap kali checkup...ade keputihan or x....dy ckp kene g tau..byk ke sikit...


aah kan..kite ni x de pglmn lg...mane nak tau ketuban tu cmne..hrp2 bby kuar la bile da ckup bulan nnt..:)

mrs gold said...

MG pon teruk keputihan..pi klinik masa cekup doktor bagi antibiotik utk keputihan tu

Sue said...

ni pon tengah jadi kerisauan Sue.. sbb baru dapat tau kawan yg patotnye due same dah kene CZer dah isnin lepas. Puncenye die nk g rutin check biase je kt KKIA, tp bile cek, baru tau air ketuban yg berkurang.. terus CZER.. owh.. macam ne nk tau air ketuban berkurang tu? risau betul.. huhuhu