Tuesday, November 6, 2012

Nak try Bedak Arab ..




Salam readers.

Korang pernah dengar pasal bedak arab. Ok tak? Best tak pakai?
Aku first time nak cuba.
Mahal jugak rupanya bedak ni. Nengok orang jual kat fb rm55++.
Haish mahal nokk.


ni la ngupe bedak arab..

Tapi yang best nya aku tak beli tapi dapat free, hehe
Itu yang excited nak cuba.
Kawan asben yang kasi kebetulan dia balik cuti ke Malaysia
Dia beli kat Qatar, rupanya rega bedak ni kat sana 12riyal bersamaan 15hengget duit sini.
Murahkan?
Yang jadi mahal kat sini sebab ongkos nak bawak dari sana. Berpatutan la kang?


Ramai yang cakap pakai bedak ni boleh nampak cantik lain dari lain. Flawless giteww.
Entah, aku tak cuba lagi.
Cara nak pakai just basahkan span je, tak perlu nak pakai foundation.
Nanti la malam-malam sikit aku cuba, kot2 gedik nak melaram tu datang.


Since preggy nak melaram pun malas. Tempek bedak sikit, pakai vaseline no gincu. Ok dah.
Simple yang amat, huhuu

Uolls yang preggy suka melaram tak??


11 comments:

mrs gold said...

MG malas..orang cakap klu dapat bebi girl rajin melawa..tapi MG skarang ni malas ya amat..bajet dulu dapt bebi boy sebab malas ni :P

~Lieza~ said...

Malasssss...bedak pn malas pakai...gi keje ngn rupa xsiap...huhu... Bila ada meeting br la trhegeh2 carik bedak ngn lipstik.. huhu...

Allene said...

i masa preggy hafidh dlu... haram la bab2 makeup ni. tapi sekarang asyik teringin pakai macam2 je.. :D

BERT said...

melaram jugak masa peknen.. sbb nti muke pucat.. tak pnh try lagi bedak arab nila.. hehe

originalME said...

Sy pon malas nk melaram. Kdg2 g keje tak pakai bedak and gincu. Bile ade meeting baru terkial2 nk touch up bagai:P Tapi xtaula nape nk malas cmni. Kalo tidak dulu mmg tak berkeyakinan kalo kuar umah x pakai bedak and lipstik. Ehehe

Mrs Lurve said...

ikut mood jgk..kdg2 siap jgk cantik2..tp kdg2 main pakai je pe2 pun..

Dell said...

Bestnya dapat FREE ! sini mahal sangat~ bile dia nak pegi Qatar lagi ? hik hik . ^__^

eMMe said...

mesti la suke melaram.. hehe.. kalo tak, nnt muke ni org takut nak tgk, hahahaa... time preggy tak leh slekeh2 kan..kan.. kene la cun skit... alaa..tempek bedak je...hehehe...

puan.mila said...

mostly rmai xsuka melaram la ek..ingtkan mila sorang je.. ^_^

dell : dia kja kat sana..entah bila plak blik..hehe

zua zulkifli said...

Sape nk order bedak arab bleh like n visit page TOMEYtomam Collections.. Handmade brooch pun ade. Super cute belaka! ❤

zua zulkifli said...

Sape nk order bedak arab bleh like n visit page TOMEYtomam Collections.. Handmade brooch pun ade. Super cute belaka! ❤