Friday, November 9, 2012

Makan Kurma asli dari pokok..




Salam petang Jumaat.

Sekarang duk makan kurma asli. Sedap! Sejuk-sejuk basah gitu dan manis2 buah.
Sejuk sebab baru je keluarkan dari fridge.
Eh bukan baru dipetik dari pokok tau, kat Malaysia ni mana la aku tahu kat mana pokok kurma ni.
Eh kat Malaysia ada ke?

Sebenarnya kurma asli ni kawan asben yang kasi dari Qatar.
Dipetik dari pokok kat sana ye.
Time mula-mula dapat tempoh hari cam muda lagi buahnya, so rasa kelat pahit gitu.
Aku biar jela duk terperam dalam fridge dan tengok-tengok tadi dah jadi masak dan basah2 isinya.
 
 
 
Then try makan, eh lebih sedap dari haritu. Pastu makan dan makan lagi..
Nyum..nyum..sedap!
 



Asben first time tengok kurma asli camni. Katanya ingatkan kurma dari pokok tu dah siap2 kering cam jual kat kedai tuh. LOL
Aku dah second time makan dan nengok so xdala jakun sangat. hehe
 

Uolls pun 1st time tengok cam asben aku ke? ^_^

3 comments:

wawan said...

Bagus la kalau selalu makan kurma, sebab baik utk baby. Hehehe. Susu kambing minum x?

puan.mila said...

@wawan : hai dear..yup mmg bagos..susu kambing bru je stat amalkan :)

Mrs Lurve said...

first time tgk jgk hehehehe...