Saturday, December 1, 2012

addicted...




Salam readers.

Sejak mengandung 3rd trimester ni aku ketagih sangat dengan benda alah ni.




Perghh kalau dapat minum yang panas2 nikmatnya.
 Yang best kalau buat sendiri.
Dapat pulak cicah dengan biskut jagung Hup Seng. Biskut feberet tuu..

Kalau minum atau makan kat luar takdanya aku nak order.
Laki aku bukan nak kasi sangat.

Yang aku tahu air nescafe, teh banyak kandungan kafein.
Yang boleh buatkan badan kita tambah berangin.
Saat minum memang best, tapi kesan lepas minum memang tak selesa.
Nak sendawa pun rasa tak lepas, mula la rasa se'eh dada.
Tapi dah ketagih maka tak dapat lerr nak halang.
Bahaya tak eh untuk baby??

Dalam sehari takde la kerap kali aku minumnya.
Just 1 kali sehari dah cukup memadai.
Lepas tu aku balance kan togok air masak banyak-banyak.
Kira aci tak??
Dah kembali neutral kan?
Haha..teori sendiri.

Tapi ada je benda tak best kalau kerap minum air nescafe nih,
- air kencing berbau
- mudah kena sembelit
- badan cepat berangin

aduhh tu yang tak tahannya..
tapi aku minum jek, hehe

kalau dalam pantang nanti tak dapat lerr..
kena sembelit mau naya aku, eee tak sanggup..

9 comments:

erin moshimoshi said...

kalau nak wt jamah je boleh yunk ..cme jgn kerapp

Aisy Nasiha said...

dh pgnant ni mmg mcm2 ketagih dan keinginannya..layankan aje, baby yang nak tu....

izfanora said...

ada2 je kan kalau pregnant.. hihi..

izfanora said...

ada2 je kan kalau pregnant.. hihi..

Zurae said...

wah sedapnya cicah biskut tu.. i like!!!! hehe
Zura since preggy ni baru sekali kot minum nescafe... tapi lepas tu sakit kepala sangat2 terus menyesal..heheh
Tapi kalo teh tu boleh dikatakan hari2... huhu... suka sgt teh tarik, tapi rasenya teh kurang sikit kafein dari nescafe tu hehe..

Ryn said...

dulu sebelum mengandung riny mmg suke mkn biskut hup seng tu dgn kopi or nescafe..lepas je buat buku merah...doc dah pesan jgn minum kaffien lagi..bukan sbb x elok utk bby pon...just nak elak zat besi berkurangan je...jadi sampai skrg la riny x penah lagi minum kopi..teh...nescafe dah...teringin tu ade...tp x berani pulak....hehehehe...hr2 sarapan or malam horlicks je laaa...kdg2 milo...hehe..baby kecik punye pasal...:)

4feet8 said...

sy memang tak boleh minum nescafe sebab nanti cepat lapar.hehe..

(^-^) ieYoe (^-^) said...

nescafe not good for baby inside tummy la mommy.. even if kite BF pon...

Mrs Lurve said...

doc ari2 nasihatkan jgk jgn amalkan minuman yg ada kafein nie, kalo tingin sgt buat cair2 jer..