Monday, December 3, 2012

Breast Pump settle!!





Assalamualaikum.

Alhamdulillah settle bab breastpump. Aku beli yang manual jek.
Tak mampu lagi nak beli yang elektrik. Boleh? hehe

Eh, aku dah place order tapi lom wat payment, insyaAllah dalam minggu ni settle payment.
Minggu depan boleh la dapat dan boleh try pakai, eh??

Aku beli breastpump manual jenis Unimom Mezzo.
(Jangan ada yang komen bgtau Medela Freesytle lain terbaik! yang tu memang tak dinafi. Harga pun gempak!)
Yang ni murah, less than 100. 
Ini je aku mampu, tak nak bebankan suami sebab aku tak kerja.





Aku dah review dari banyak pengguna breastpump ni.
Feedback tiptop!
Ramai mommies yang dah guna cakap best then berbaloi dengan harganya yang murah.
Bukan murah sekadar murah. Eh, faham??


Antara maklum balas yang dah guna breastpump ni,
- suctionnya lembut dan tak sakit
- bunyi tak kuat. Aku pun tak pasti bunyi camne.
- Ada sorang mommies cakap, kalau guna bp ni susu tak malu2 nak keluar. Faham?


Aku pun takleh nak review banyak-banyak sebab aku lom pakai bp ni.
Tunggu aku dah pakai eh? Itu pun kalau aku rajin nak review, hehe


Aku beli online kat Yusra's Closet.
Murah to compared web lain. Kalau ada yang lagi murah aku taktau lerr.
Aku beli jugak dua nursing bra kat situ so dapat la free postage untuk tang tu sebab beli sekali dengan bp ni.


Banyak juga baby stuff yang jual kat situ.
Korang p terjah la sendiri.


Mostly readers aku kat blog nih bakal mommies or ex-bride kan??
Hopefully dengan perkongsian ni boleh membantu korang yang duk pening mencari breastpump murah!!




22 comments:

Aisy Nasiha said...

Bagus beli awl.. Tp saya jenis susu mmg malu2 nk keluar, pam manual mmg agak lenguh, sebab tu guna yg elektrik.. Harapnya jenama mila beli ni ok penggunaannya... Lagipun ramaiyg puji tu.

MimahAjil said...

wah boleh cuba ni...
akk punye pureen electric pump tk brape mesra miss B la..
las2 perah tgn..adoyai..

Mrs Lurve said...

azie ada baca review sal mezzo nie jgk, so far memg seme ok...yg best ramai ckp suction lembut dan mcm bg urutan pd breast. memg review yg azie baca seme bg feedback yg bagus,

Zurae said...

Ok kot Mila breastpump Mezzo ni... zura pun byk baca review yang positif tentang pump ni...
Zura pun dah beli yang manual breastpump kat ekspo weekend aritu,yang elektrik xde yang berkenan larh(padahal bajet dah larikkk huhu)
Nanti la zura cite pasal manual pum yang zura beli tu ;)

~ NANA ~ said...

unimom mezzo ni byk gak good review dia...x kesah la pump jenis apa pon, yg penting semangat nk susukan anak tu ada :)

yatt said...

saya dah 6 months sampai skrg pakai manual pump avent ok jer alhamdullilah masih fully breastfeed

Ajan said...

good luck on ur future breastfeeding!! btol~ tak kesah pump ape pon asal outcome same kann..

Suria said...

cam berkobar pulak nk beli cam mila, kihkih lgpn akak tu dkt dgn rumah in law..bleh tahan murah dia jual..

thanks mila for sharing ;)

~Lieza~ said...

Lieza pn beli yg manual dlu... Bc review ramai yg suggest Avent manual..aritu ada promo RM140 trus lieza beli.. Tp mmg btul pn xkisah pump apa...yg penting niat and semangat nk susukan baby...=)

♥ Wina ♥ said...

chaiyok!

Aty_Fared said...

gud luck..yang penting gigih..:) tak kire pakai manual atau letrik..kene rajin...tu jer..kalau beli mahal2 pon tapi tak rajin..pointless...:)

puan.mila said...

thanks olls!! Hopefully dpt fully bf dgn jayanya..cayokk!!

Munnafendy said...

ok, tengs for the review... :)

checklist baby tu dah dpt tau mila...tengs again!

erna said...

manual pump erna, unimom mezzo ni. memang best dan insyaallah yang penting niat nak menyusukan baby :) semoga berjaya

Ryn said...

riny da selamtat beli...brand Tommee Tippee je...tu yg mampu...hehehe

Syue Mustafa said...

Salam. Mohon emailkan nama & alamat ke syue1502@gmail.com untuk penghantaran FM. Terima kasih.

http://syue1502.blogspot.com/2012/12/pemenang-giveaway-november-di-sini.html

Anonymous said...

Can I simply just say what a relief to find a person that genuinely knows what they're talking about online. You definitely realize how to bring a problem to light and make it important. A lot more people ought to read this and understand this side of your story. It's surprising you aren't more popular given that you definitely possess the gift.

Here is my blog post :: pipshunter.com

Anonymous said...

Hello my loved one! I wish to say that this article is awesome, great written and come with approximately
all important infos. I would like to look extra posts like this .


Also visit my web site; ronco pocket fisherman

Anonymous said...

Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?
I mean, what you say is valuable and all. However imagine if you added
some great images or videos to give your posts more, "pop"!
Your content is excellent but with images
and video clips, this blog could definitely be one of the
best in its field. Superb blog!

My web-site: Juice Fast

Anonymous said...

What's up Dear, are you truly visiting this web site regularly, if so afterward you will absolutely take good knowledge.

Have a look at my web site: http://exclusiveputas.com/members/lawanna54/activity/21842

Anonymous said...

I drop a leave a response when I appreciate a article
on a site or I have something to add to the discussion.

It is caused by the fire communicated in the article I
browsed. And after this post "Breast Pump settle!!".
I was excited enough to post a commenta response ;) I do have a couple of questions for you if it's allright. Is it just me or do a few of these responses come across as if they are left by brain dead visitors? :-P And, if you are posting on other sites, I would like to follow you. Would you list every one of your community pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

Here is my blog: flashlights you shake

Anonymous said...

electronic cigarettes, electronic cigarettes, electronic cigarettes reviews, ecigs, best e cigarette, electronic cigarette