Thursday, December 20, 2012

Sudah berada di kampung...




Salam readers.

Macam lama je tak update blog, rupanya baru seminggu. 
Ada yang rindu tak? hehe

Aku sekarang dah berada kat kampung. Eh aku belum ber'anak' tau! Cuma balik 3minggu awal sebelum due bersalin. Takmo terberanak kat Kuantan. Suami dan aku nak baby jadi kerakyatan Terengganu macam mak paknya jugak. Terengganu sokmo! hehe

Heavennya balik kampung!
Sebelum tiba waktu bersalin, semua benda aku gasak makan.
Dapat makan masakan mak even masakan simple pun, Ya Allah nikmat teramat.
Alhamdulillah.
Pulut durian, nasi kerabu, ikan singgang semua dah selamat kat dalam perut.
Siap jadik bahan kumuh lagi, hehe
Mak cakap makan puas-puas sebelum deliver, dah berpantang nanti hadap la ikan panggang kunyit hari-hari. huhu..uwaaa

Mak aku dah siap pesan awal-awal.
Berpantang jangan main-main.
Makan minum semua kena jaga. 
Termasuk berurut, bertungku, bersalai, berbengkung. fuhh..baik mak!
Heee tak sabar pulak rasanya nak lalui semua tu ^-^

Nak body macam mak.
Walaupun beranak 13 orang, tapi body maintain slim. Berat maintain sama dari muda ke tua, hehe
Perut tak buncit, urat-urat biru tak timbul. Salute laa makk!!


...........................................................................................

Oh ye, aritu aku ada bagitau nak guna yes time kat kampung kan? Entri ini.
Sekarang aku beronline pakai yes la. Yang blog jadi tak berupdate tu sebab malas, hehe.
Kalau dah kat kampung camtu lerr jadiknya.

Setakat ni aku pakai speed nya sangat la ok. Sebelum uolls nak bertukar pada yes, cek dulu coverage kat tempat uolls. Time suami aku daftarkan yes ni, SA nya cakap, kalau tempat tu ada sekolah mean ada la tu coverage nya sebab semua sekolah mostly pakai yes
 Ok, tu je aku dapat share.



See uolls later!!

12 comments:

MimahAjil said...

orang ganu gop upenye mommy ni...
pantang molek la ye mommy...
makan hok sedak2 dlu sebelum masuk labor room...hehe

MAY said...

ok pe org kuantan..canggih ckit kuantan..hehehe..awlnye balik kg!

azizah :) said...

mila dah 37weekss.. bila2 masa boleh bersalin ni.. moga di permudahkan yer..

Zurae said...

wah jeles okeh!!! dah kat kg...
zura esok last kerja...
Krismas baru balik terengganu huhu...
Ni x sabar nak makan nasi dagang n laksa terengganu...

Faidza Mokhtar said...

Mom basic trg ade nk wat kursus persediaan bersalin 29 nie.. try buke fb die kalo berminat nk register

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

yaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
menghitung hari la kan kan...

Nisah Idham said...

heaven balik kampung ye..
jangan lupe kami yg tak balik kampung ni ye hehhe

take care !!

Ryn said...

awalnye balek berehat tunggu baby kuar ye..riny da 39 minggu pon still lagi gagah ke opis ni....jeles..jeles...hehehehe

Munnafendy said...

waa awalnya balik! good planning nih..skrg ni taram je la ape pun depan mata mila...lps ni tln liur je le...hehe

Nurul Husna said...

amboi...menghitung hari la nampaknya mommy mila yer..take care dear :)

mrs gold said...

awalnya dah start cuti..best la..makan puas2 ye..nnt nk kn pantang lama tu.hehe

Syima Syaz said...

all the best to u.... tido puas2 k