Monday, December 10, 2012

Eh! dh 36weeks laa..




Salam readers.

Tengok pregnancy sticker kat atas, dah 36weeks..ohh hanya menghitung minggu je sekarang ni.
Sekejap je masa berlalu.

Nervous?? Excited?? Dua-dua perasaan tu ada. Tapi yang banyaknya excited kot.
Ya Allah tak sabarnya nak peluk-peluk, cium-cium my baby.

Tahu tak betapa tak sabarnya ibu nak jumpa kamu?? ohh my son..
*cakap sorang-sorang :P


Aku ada story neh, eh harap ada yang sudi membaca, hehe
Tiga malam lepas, pukul 1pagi hingga hampir ke Subuh, perut aku sakit sangat-sangat. Sakit cam senggugut gitu.
Sekali dengan sakit pinggang. Sampaikan menangis-nangis.

Kejutkan asben, boleh pulak asben tanya, "dah tu, abang nak wat pe?"
Hampeh, rasa nak kasi smackdown je time tu.huhu

Aku pun bertahan laa sebab x expect pun akan beranak lagi, boleh camtu?haha
Sebab time tu baru 35w ++, kalau boleh xmoh la beranak time baby usia ni, nanti jadi baby pramatang pula.
Dalam duk tahan sakit, hubby duk pesan jugak banyakkan istifar dan berselawat.

Mulut aku pun tak henti-henti baca itu ini. Sambil tu pelan-pelan cakap kat baby, anak ibu jangan keluar lagi ye, belum masa nya sayang.
Tengok hubby pun dah mamai time tu.
Kesian jugak kat dia sebab esoknya kerja.

Alhamdulillah, dalam duk tahan sakit. aku terlelap jugak  kejap-kejap.

Eh, sakit apa camtu? haha

Tup..tup..sedar tak sedar dah hampir subuh.
Time tu still rasa sakit kat bawah perut dan pinggang belakang.
Ambil minyak gamat sapu-sapu kat pinggang belakang, nak letak kat perut tak berani pula.
Then try bangun, eh rasa dah lega sikit.

Eh, apesal semalam aku tak terpikir nak sapu minyak gamat??
*berapa banyak eh daa..:P

zasss!..terus bangun g toilet mandi dan ambil wuduk.
Takmo baring-baring daa time tu sebab aku takut tertido.
Hubby bukan main dengan dengkurnya, huh! siap ko esok suami!..*berani cakap je :P

Lepas dah siap mandi rasa lega sangat-sangat.
Sakit pun dah beransur hilang.
Mujarab sungguh minyak gamat yang mak bagi. Cap apa entah.

Alhamdulillah, sakit aku berakhir kat situ je.
Lega sebab duk terpikir nak terberanak je time sakit tu.

Anak ibu acah ibu ye??

Kalau dah 38weeks boleh laa pelan-pelan pujuk baby suruh keluar kang?? 
Tapi..tapi..hopefully my baby keluar laa tahun baru, date 1 Jan 2013 ke? hehe
Lagipun EDD aku 7/8 Jan je..Dah hampir-hampir tu :P

12 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

he heee comey jek asben mila...ade ke patut tya gitu mmg nak kena smackdown la...

huhuhuuuu!!!!! eimy penah kena dah soklan asben mcm tu bila tetiba menjerit sakit kena simpul biawak memlm kan..

bila kejutkan asben dia leh tya "habis tu nak buat apa???" ayoooo mmg nak kena siku kottttt. esknya da bangun tido kena ceramah perdana la bila jd lagi cramp tu kan...ekekeke

erin moshimoshi said...

hehehe mila ... cepat je masa dh kan .. erin yang kwen lebih kureng mila masih belum rezeki .. xpe insya allah ade ... harap ade bulan ni . amin ..
rezeki hari jadi erin .. siapa tahu kan .. kite mmpu rncang jer :)

mila .. jaga diri ye mila byk kan mnum air masak , kurma , air zamzam pun bagus ...

mila dh nak hampir2 nie ...
bykan berdoa , berzikir , minta maaf kan2 ...

good luck mila

Mrs Lurve said...

oh my son...anak lelaki la tue, ke azie terlepas pandang entry sblm nie, excited mestilah lebih dr nebes..

aisyah lola cham said...

done follow your blog

Aisy Nasiha said...

Orang lelaki mmg ramai yg gitu. Akak pun waktu sakit nak bersalin aank kedua aritu suami boleh tidur lagi beberapa jam..
Yg mila sakit tu brixton hick rasanya, ejaan macam salah tp lbh kuranng lah, akak dh lupa.. Google mungkin leh bantu.
Take care ya..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kita dulu cukup2 37 minggu. sipi2 nk pramatang tp ttp NICU juga sekejab 1 hari sbb lahir kecik. lepas di sahkan sihat, aktif, dh buang segala air kecik besar & pandai menyusu.. kami pun dapat balik rumah sama2 keesokkan harinya tu.

dhiera said...

memg tgh tunggu hari je mila ni.
baby nak acah2 je tu. hehe

NUR AYNIE said...

wahhh..baby dah nak mai dahh...baby tahun baru..:D

puan.mila said...

@eimy : tula..kang smackdown betol karang jd durhaka plak bini ni, hehe

@erin :thanks erin..hope psni da rezeki erin :)

@azie : suprise!! :D

@aisy nasiha : rasa braxton hick jgk..prnah ada kwn btau ritu..thanks kak :)

@lekat-lekit : Alhamdulillah camtu :)

@dhiera : hopefully jd baby new year..hiks

@nur aynie : aaminnn :)

Faidza Mokhtar said...

biase la tu jadi camtu.. nanti akan berlaku lebih kerap.. rs macam je nak beranak tp tak pon..nnti kalo jadi lagi macam nie, mila kire detik waktu..berapa selang masa kekerapan.. takot tak terberanak lok kat umah kan~~ :D

Nora Kerel said...

semoga segala urusan dipermudahkan dear

Adriana said...

sekejap jer masa berlalu..da nk bersalin..semoga semuanya selamat k