Tuesday, December 11, 2012

Susu kambing yang diminum...




Salam readers.

Aku dah start minum susu kambing ni masa kandungan 28weeks++.
Hajatnya nak minum susu kambing yang betul-betul asli tapi sampai ke sudah tak jumpa-jumpa.
Tak bersungguh-sungguh carik, camtu la gamaknya, heh..*salahkan suami!

*Camne eh rasa susu kambing fresh?? Nak jugak mencuba..

At last aku minum susu kambing dalam sachet je.
Cap Yusmira.


 
Best!!
Time memula minum, erkk rasa apa ni?
Bila lelama, eh best pulak susu ni, rasa ala-ala milkshake giteww. Sumpah sedap!
Nak-nak kalau diminum panas-panas or suam-suam kuku.
 
Aku just amalkan 1sachet/day.
Itupun minum betul-betul sebelum tidur. Lepas minum sendawa kuat-kuat depan hubby, haha
Minum pagi-pagi  tak dapat nak terima der, dah try ritu last-last dimuntahkan. Membazir 1 sachet.
 
Ramai yang dah tahu minum susu kambing banyak pekdah nya kang.
Salah satu nak elakkan anak baru lahir terkena jaundis, ye idok??
 
Yang lain-lain banyak lagi pekdahnya.
Uolls google la sendiri, kalau aku taip pun mesti sebijik sejiban dengan sumber asal.
Memang berlambak kalau uolls search khasiat susu kambing untuk ibu hamil. *ceh, siap ajar tu..mana lagi nak cari kawan blogger cam aku?? haha
 
Ok, nak p masak! bye!


13 comments:

Aisy Nasiha said...

ooo banyak produk yusmira ni..kali pertama akak tgk susu kambing jenama yusmira ni...

Syima Syaz said...

takleh telan laaaa

Mrs Lurve said...

owhh yusmira pun ada erkk produk susu kambing nie, RM bape ye mila? selalu mkn yg hi goat punya..mcm mahal sikit huhuhuhuhu

puan.mila said...

@aisy : aah byk, mila pun bru je thu..itupun kakak y rekomen kn..

@syima : best!! hiks

@azie : mila beli borong kt kelantan, abg ipar belikan..hrga asal 24rm so dpt 14rm/20sachet..

Allene said...

adus... bab minum susu ni mmg liat sangat. bgus la u boleh minum...

yatt said...

saya dulu minum higoat punya tu :)

Munnafendy said...

antara higoat dgn yusmira, mana lagi mahal??

puan.mila said...

@allene : xsemua susu i boleh minum :-)

@yatt : higoat pun ok :-)

@munna : higoat lg mahal kot..lupa hrganya..

Nora Kerel said...

bagus dan byk khasiat kambing ni. Sunnah nabi pun makan kambing kan :)

♥ Elin ♥ said...

penah minum mana pregnant amani..tp alahan nak merah2 mcm ruam.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Bertuahnya si baby dpt ibu mcm Mila, susu kambing mmg bagus. Teringat time I pregnant dulu, family gesa I makan sup kambing, kata utk lahirkan anak bijak. Wallahualam. Yg pasti kambing adalah makanan sunnah.

~ NANA ~ said...

i minum susu kambing & alhamdulillah baby lahir takde jaundice :)

Ryn said...

mmg konfem riny x leh telan....hehehehe