Thursday, December 6, 2012

Suami belikan yes..




Salam readers.

Kalau yes, uolls mesti fikirkan year end sale, betol tak? termasuk la aku sendiri.
Dah akhir tahun semua duk nak yes je, hehe

Yes yang aku maksudkan ini,


uolls yang duk pakai mesti tahu benda ni.
aku first time tengok dan akan guna. jakun sangat..haha
beli last week time tengah promotion, belom try pasang lagi. bayar rm50 je dapat ni.

suami yang beria nak beli, katanya senang nak pakai kat kampung time berpantang nanti.
eh, ni bukan antara items untuk aku berpantang tau, kot2 la ada yang tak tahu dan salah faham, haha

ohh prihatin betol suamiku, nak jugak bini nya ber'online' time kat kampung nanti.
nak aku update gambar baby letteww..

yes ni macam moderm streamyx jugak.
tapi speed nya tak sehebat streamyx kot, entah sebab aku belom try pasang dan pakai lagi.
tunggu la hubby godek-godek nanti.

suami ambil pakej yang rm68 sebulan.
ecely, ada 4 pakej kot dari serendah rm48 hingga 100++. Aku ingat-ingat lupa laa.

Boleh la kan, sebab harganya takde la semahal  nak daftar streamyx.
Itu yang suami beria nak belikan untuk aku pakai nanti.
Lepas ni kalau speednya slow ke apa boleh la nak terminate pun sebab rasa tak terkilan sangat dengan harga rm50 benda tu, hehe

Terima kasih suami sebab prihatin kat bini mu.
Rumah parents aku kat kampung memang xda tenet bagai, jadi lepas ni boleh ber'online' sepuasnya.

Jadi, blog aku pun takda la terabai sangat nanti. Itu yang penting! hehe



12 comments:

Mrs Lurve said...

wahhh...prihatin btl suami tue, bagusla..nti xla boring spnjang preggy..ipar azie ada pakai yes nie, so far bila on9 ok jgk..laju, tp xtau dia pakai speed bape

Allene said...

nnt u update cite line yes ni tau. klu ok leh beli gak... da bosan pkai P1 nk tukar yes plak la.. :D

puan.mila said...

@azie : hopefully ok la pkai bnda ni nnti..boleh la update story dlm pntang nnti.hehe

@allene : insyaAllah dear, nti i review k :D

dhiera said...

mila, line dia boleh share2 ke? maksud ye, 1 modem boleh ramai2 pakai.

puan.mila said...

@dhiera : boleh..limit dlm 10 pc/laptop rasenya..tp ritu org yes ni ckp kalau pkai rmai mybe speed slow skit la.. :)

farah keifli said...

pantang tanpa online memang boring..huhuhu..nanti review la 'kelajuan' dia ek..

Riena Haiqal said...

bertuahnya dapat suami yang prihatin.. hehehehehehe

Ryn said...

syg bini namenye tu mila...hehehhe..:)

salmia saidin said...

nk juga ktukar pakai yes ni tp xda coverage lg kt sini.. huhuhu..

stay dgn p1 wimax je la. :)

Munnafendy said...

sib baik kat kmpung dah ada streamyx :)

QueeN TerataI said...

prihatin sungguh en. hubby yer.. bagus2..

Zurae said...

wah syok tu...
x bosan la berpantang..
ari2 update pasal anak nanti ;)