Monday, May 14, 2012

Pregnant now!




Salam deraest.

For few days tinggalkan blog. Rindunyaa. Korang rindu mila tak?
Actually ada good news nak di sampaikan.
Ala, dah tengok title..tak aci la..

Yess, mila pregnant now.
Kalau kat fb dah ramai yang tahu, sekarang nak kecoh kat sini pulak, boleh? hehe

Alhamdulillah..Thanks Allah, Thanks hubby..

Detik-detik camne mila tahu diri sendiri dah pregnant.

Pagi Sabtu, 12/5/2012
(Petikan yang mila post pada pagi sabtu kat Wifey Mom 2 Be Group)


Dearest! Mila wat upt test pg td before solat subuh..mila kencing je dlm cup dan suruh hubby celup kan prgnant test tu sebab cuak nk buat sendiri..after solat subuh pun xberani nak tgk result, n hubby jgk tolong tgk kan..lepas tgk, hubby ckp "buang je la benda ni.."..saya tye kenapa? Hubby ckp xjadi..dalam hati saya ckp "xkan result xvalid"...saya pun mintak ngn hubby nk tgk..tgk2 ada 2 line..muka saya berkerut dan ckp eh, 2 line ni abg..hubby pun senyum2 ckp, yelaa..sayang hamil.. Xtau nak cakap apa time tu..sebab macam xpercaya pun ada diri sendiri dah hamil..tgu hubby balik kerja, ptg or mlm nk g confirm dgn doc..

*Thanks Allah dengan anugerah ini..n now duk terbungkam atas katil, tiba2 demam n badan sejuk..Alhamdulillah.. :-)


Mila dan hubby dah check up hari yang sama(petang)  kat klinik. Doc sah kan usia kandungan 6 minggu. 
Masih baru so banyak kena berhati2.
So ada alasan xnak buat kerja rumah, boleh? haha
Bulan pertama preggy mila dah mengidam pizza.
Pening hubby nak melayan. 

Sabar ye hubby. bukan mak nya nak makan tapi anak nya nak makan. hehe

Alhamdulillah..Thanks Allah..Syukur dengan anugerah dan amanat ini.

29 comments:

Riny said...

tahniah mila.....riny x g confirm lagi...mgkin lbh kurang mila jugak kot...hehehe...jage diri tau...:)

Asfiza Sharifuddin said...

tahniah milaaaaa.. :D

Nurul Husna said...

tahniah mila...akhirnya :)

Aeen said...

tahniah....selamat menjadi bakal ibu...t8 cre yeh..:D

Riena Haiqal said...

Alhamdulillah.. tahniah Mila.. Semoga diberikan kesihatan yang sempurna buat Mila dan bakal baby.. :)

Cik Nyza said...

milaaaaa...congrats..semoga selamat semuanya..jaga diri leklok tau.. :)

mOoN said...

alhamdulillah... congrats 4 u.. jaga diri baik2 tau.. :)

Shakina Farhan said...

alhamdulillah..tahniah mila..akhirnya dah smpi turn mila plak..kuatkan semangat menempuh 1st tri k..time ni paling penting sbb baby masih weak..alahan2 semua tu normal & kite dpt pahala utk setiap sakit jika kite redha..yang penting perut mst dialas k..

EKA AMIN said...

tahniah kak mila! take care ok.

e k i n ♥ y u s r i said...

alhamdulillah
tahniah
jge baby bek2

Rahmah Ram Ram said...

tahniah dik...jaga kesihatan dan kandungan :)

hayati hashim said...

tahniah mila.. n welkem 2 d club.. jaga diri baik2 k..

Cikpuan rara said...

heheheh tahniah mila.so lepas ni bertambah lah story ibu2.ehehehe.best

Suria said...

tahniah mila!
alhamdulillah ;)

Huda Luna said...

milaaa congratsss! :') jaga diri tau milaaaa

alhamdulillah

Diyana said...

Alhamdulillah....
tahniah~
jaga diri baik2 ye

ciksusu said...

congrate dear ;)

Miss Ika said...

Congrates mila. :)

(^-^) ieYoe (^-^) said...

tahniah... citer budu la best sket mila..hehe :D

Dira said...

congrats mila! jage diri elok2 taw :)

masyanty said...

Tahniah mila....take care urself...

masyanty said...

Tahniah mila....take care urself...

Yanei Khairani said...

tahniah... same la kite. cm x berani nk kompem lg. dh jumpe doc. scan tp doc ckp kecik lg. buat pregnancy test.. mmg clear 2 lines. heheee... Alhamdulillah... :)
let's start our journeyy... heee

puan.mila said...

terima kasih semua..then xmampu balas ur komen 1/1..amin dearest! :)

Epa Zarifa said...

tahniah mila!! jg diri baik2 tau!

Hana said...

Congrats Dear! I'm happy for u :)

ziezah said...

tahniah mila...jaga diri baik2.. baby masih baru.. macam2 perkara boleh berlaku.. jaga percakapan..jaga tingkah laku..banyak2 baca doa.. moga kandungan selamat sehingga melahirkan..

FaAz AwAnZ said...

tahniah...

Mila Ahmad said...

wah ! udah pregnant tahniah mila hehe..lepas ni mila pu akan jadi puan jugak xlama dah 2 weeksss ago.