Friday, May 18, 2012

Simpton pregnant..Ya Allah!




Salam dearest.

Since preggy ni mood nak update blog melayang.
Cuma rajin tinggal komen dan singgah blog orang je.

Alahan berpanjangan tapi syukur xda teruk sangat.
Muntahnya xdala kerap, cuma loya tekak, mual dan xboleh makan sedap-sedap.
Hanya jamah sedikit terus tolak tepi.
Badan memang lembik habis.

Tak sabar nak lepas 1st trimester.
Orang cakap after 1st tri dah boleh makan sedap-sedap? betol ke?
Sabar ye mila. Lagi 5 minggu nak lepas st trimester.

Dugaan preggy macam-macam kan?
Bila diri sendiri alami camni, teringat kat mak yang mengandung kan kita.
Entah macamana, kot2 pengalaman mak lagi teruk dari diri sendiri alami.
Tiba-tiba syahdu..sob..sob..

Alhamdulillah, walaupuan alahan tapi masih mampu buat kerja rumah dan masak untuk suami.
Suami awal-awal dah pesan, jangan manjakan sangat badan tu. sob..sob..
Tapi ada  betol kot cakap suami. Mila turutkan je.
Kalau betol-betol tak larat baru la menepek kat suami. hehe

Banyak lagi nak story pengalaman awal preggy ni, tapi ni je yang mampu taip.
Badan tak larat.

Ok, stay tuned ya..



10 comments:

Ezza Z said...

Bestnya alahan mila tak teruk.
Ezza ni semua benda tak leh nak buat.
Masak untuk suami lg la mmg tak masak langsung.
Cepat la abis 1st tri ni da tak larat sgt da ni.

puan.mila said...

ezza dh brp minggu?

Riena Haiqal said...

Mila :: tahniah sekali lagi sebab dah mengandung.. jaga kesihatan dan jaga baby k.. :)
selamat menjalani hidup sebagai seorang bakal ibu.. :) best kan rasanya bila merasa alam2 ni.. :)

Wawa Yusoff said...

mila, wawa time preggy muntah2 sampai bulan ke-9. sehari sebelum bersalin pun muntah lagi... hebat tak? hehe.

tp alhamdulillah, proses bersalin dipermudahkan.... :)

puan.mila said...

riena : thanks..best sgt2..tp time x best nye bila muntah dn bdn xlrt..nk wat kja pun xleh..hehe

puan.mila said...
This comment has been removed by the author.
puan.mila said...

wawa : gurlpp..tkut nye dgr kes wawa muntah lma cmtu..hrp2 mila xcmtu..alhamdulillah dh slmt semuanya kn :-)

Riny said...

mila...siannye..riny x penah muntah lagi sampai sekarang..tapi setiap malam kepala pening..memang susah nak tido...tp makan....semua leh telan lagi...hi3..:)

kaklong said...

Ya Allah, kak long sgt teruja dan jeles sekali....tak pe la kan, rezeki cik puan mila dahulu kan..

tahniah kak long ucapkan...

yg penting jaga kesihatan ye dear....

:)

anisalya said...

dugaan mila. pernah jumpa srg yg alahannya smp dia dh nak bersalin. siap warded lg. hrpnya tak mcm tu la kan...