Monday, October 15, 2012

Suami cakap tak payah pergi majlis konvokesyen --__--




Salam readers.

Punya la panjang tajuk entri. Tapi camtu la kisahnya. Sedih sangat.
Sekarang musim konvokesyen kan? Aku punya majlis konvo 3 dan 4 November depan.
Tapi awal-awal lagi suami dah cakap, sayang takyah g la majlis konvo ek.
Aku diam, tak tahu nak membalas apa.

Suami tak kasi pergi kerana bersebab.
Sebab utama aku pregnant.
Sebab kedua jauh nun Batu Pahat, Johor sana.
Aku graduasi UTHM. Antara Universiti yang femes tak femes tuh, hehe
Sebenarnya xdala jauh mana pun, tapi condition jalan nak ke sana tak mengizinkan.
Siapa yang pernah way ke sana mungkin tahu condition jalan nak ke sana.
Condition jalan nak ke sana takda straight cam highway nak ke KL.
Kalau jalannya seperti nak ke KL memang suami aku dah izinkan pergi katanya.

Lagipun time majlis konvo tu nanti kandungan aku dah 7 bulan lebih.
Sekarang nak berdiri lelama pun memang tak berapa nak larat. Kejap2 peningnya datang. Kejap2 nak duduk. Acaner tu nak berdiri lelama time konvo nanti?
Kecewa pun ada sebab xdapat nak pergi.

Tapi suami cakap, xpela, kan majlis konvokesyen untuk diploma dah pernah pergi.
Gambar pun masih tersimpan elokkan.
Serupa je majlis konvonya cuma berbeza waktu dan tempatnya.
Yela abang..ayat nak sedapkan hati kita letteww..
Pasrah dan Redha.

Dateline untuk confirmation hadir or tak hadir 22 Oktober minggu depan.
Tak kasi jawapannya lagi.
Kot2 la suami berubah hati kasi pergi saat-saat akhir. hiks!

Pendapat korang camne?
 Pergi atau tak?? -_-


Ketika konvokesyen Diploma..

Lemaunya muka aku..huks!

17 comments:

Ryn said...

syg kan mila x dpt pegi..tp utk kesihatan baby...kene la beralah....:)

Mila Ahmad said...

mesti kecewa xdpt pegi yela ari konvo kan ? xpelah yang penting baby dlm perut tu.

QueeN TerataI said...

kalo Queen pun rasanya x pergi kot.. yela.. dah la makan masa.. perjalanan pun ambil masa.. keadaan laluan perjalanan pun x berapa bagus.. takut terleih letih plak nnt..

izfanora said...

sian dier.. izfa pun br je post pasal citer konvo.. :)

bg izfa, klu betul nak kenangan berkonvo dengan suami mcm izfa nie, izfa gi.. sbbnyer member der yg pregnant gak, n dier gi.. xbyk berdiri pun actually kan.. minta excuse utk beratur lama klu rasa xlarat.. :)

pe2 pun, keizinan tetap yg utama.. amik pic kt studio je pun ok klu betul2 nk kenangan.. pinjam r jubah kwn2 yg dh amik awal..

Aisy Nasiha said...

better fikir pasal kesihatan... mmg terkilan tak dapat hadir kovo, tp kalau nanti memudaratkan kesihatan, jadi apa2 kan susah lak? lagipun anak sulung, tak tahu lagi bersalin cepat r lambat..

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

kasi respond hadir... then, tiba masanya nanti baru fikir mampu atau tidak hadir utk konvo tuu... apa yg penting, kasi respond dulu...

Zurae said...

Kalo sudah tidak larat jangan paksa badan tu.. nanti sakit, kan susah...
Kalau ikutkan sayang kowt konvo bukan selalu kan? Tapi demi ur baby.. berkorban k... Ada betulnya ur hubby x kasi pergi tu ;)

Yanei Khairani said...

klo yani.. yani pegi.. hihiii..
sbb nt dia bg excuse utk pregnant mum. :) kenangan tu.. nt leh tunjuk kt bby kite.. *sekadar pendapat.pe2 pun tahniah... :)

Arjuna Silvera said...

Pk yg terbaik... kalau pg baby pun konvo jugak...

Angah86 said...

wah...same konvo ngn tunang angah la..
Insya'allah angh akn g sane jgk..
heheheh
Cik mila jgn sedih2...insy'allah mst husband bg pg kot..hehehehe

StrewberiManis =) said...

tibe2 ter-BW masuk blog kamu
salam singgah ye, HEHE

Pendapat kita kan,
mintak postpone, grad dengan next batch
means awak akan konvo dengan baby sekali! YEAYYYY :)

Sebab kita pon pernah mengalami masalah sama macam awak
date konvo kita pada hari resepsi belah saya.
Huuuuu memang haru!
xp, macam dah penat2 study, xkan nak lepaskan je memory berharga tu? OHHH NOOO

akhirnya saya p pusat konvo, mintak konvo dengan fakulti lain
alhamdulillah dapat juga konvo :)
tapi xdapat bergambo dengan kawan2 la
eh xpe, JANJI dapat konvo! hikss :)

ciksusu said...

ala sygnye tak g :(

[az azhari]™ said...

alaa.. mila x g ke.. sobs~

Mrs Lurve said...

setuju dgn pendapat strawberi manis tue...rasa mcm rugi ja xpegi kan,

♥ ROS ♥ said...

Ala cianyer..xpe kak mungkin ade hikmahnya :) hihihi...

Shakina Farhan said...

Ada kawan kina 7 bulan die pegi konvo..uia baru ni..tapi apa2 ikut cakap suami k..

NK[R]S said...

Salam.

Pegi jaaa....
Nisa pun baru jaa konvo 3 Oktober 2012. Tyme nihh tgh sarat gak, 7 bulan mcm tuhh. Normal laa tak larat bg ibu3 mgandung tp tadak apa yg buruk laa.. Apatah lagi if kita p nk raikan sesuatu yg bharga... lg plak ia mrupakan HADIAH utk kedua ibubapa yg dh bsusah-payah sblm nihh. Slow talk laa ngan suami... mak ayah even TAK KATA kompem nk sgt tgk ank konvo walaupun ke brp kali krn setiap kali tuhh ada NILAI yg bbeza pd mereka.

Alhamdulillah.... suami nisa faham jeadan bg keizinan even kalu ikt dia pun berat nk bg coz risau isteri dan kandungn bl bjalan jauh nihh.. tp insyaallah tadak pape if kita pikir positif.

Pdgn nisa........... PERGI, kenangan skali seumur hidup, konvo BERTIGA dan naik pentas sbg ibu hamil. Perasaan tak terkata.... (^_^)

SERONOK sangat....