Wednesday, October 3, 2012

Mengidam tiramisu buatan sendiri..




Salam readers.

Mila tersangat la mengidam tiramisu buatan sendiri..tak tahu kenapa nak jugak buat sendiri.
Tiramisu nak buatnya mudah je kan? Takde nak bakar, kukus ke apa just letak dalam freeze then makan sejuk-sejuk..nyummeh!
Ecely tak pernah buat pun, ni kalau jadi buat my first time la.
Nak buat sendiri sebab tergoda dengan tiramisu buatan Kak Ana.
Serius nampak sedap!!


nampak sedappp...   
 
Sis Ana buat mila rasa mengidam sangat2..Boleh je nak beli kat secret recipe, tapi takmo nak jugak buat sendiri. Nak ajak asben g beli bahan-bahannya tapi asben bizi manjang.
Tunggu asben free je then tak sabar nak buat.
Alang-alang duk rumah makcik then ada pulak mixer so dapat la buat nanti.
Hopefully menjadi la buatnya, hehe

Suka terjah blog Kak Ana sebab dia suka masak so banyak resepi leh dapat.
Masakannya pun nampak maveles sangat!!

10 comments:

BERT said...

kalau dah ngidam cepat2 dapatkan ye hehee.. tiramitsu ni memang sedapp.. saya pun sukaa

Riena Haiqal said...

yang ni saya suka.. bila mengidam makanan yang dari buatan tangan sendiri..t akyah nak susah2 carikat mana2..

Ryn said...

sedapnye mila!!! nak jugakkkk......:)

puan.mila said...

@bert : sedapkan...xsabar nak buat..heh

@riena: betol2..kalau ada bahannya bila2 je boleh wat sendiri..

@ryn : buat laa...simple jek nih, tp mila xtry buat lg..hehe

zawani yusoff said...

Ala mila,buat je sndiri...senang je kan....:)

puan.mila said...

kak wani : mmg trpk nak wat sendri pun..tgu asben free je nk cri brg, asben kja blik mlm jek..huhu

eMMe said...

tiramisu tu coffee or nescafe flavour kan.., kalo pregnant jgn makan byk manis tau.. skit2 takpe
so, Me kene pantang.. coz dah masuk kategori GDM... byk kene jaga bab makan ni, heeee~

Mrs Lurve said...

hoyeahhhh...punyala lama tgu, baru boleh komen hahahahah..

mila dh ngidam tue, kena wat jgk tue..azie xpandai wat kek nie, tp mak pandai..boleh reuqest dkt mak kalo tingin nti

Hana Soffelia said...

Serius, tiramisu tu nampak sedap sgt! tempting sungguh. Tp hana xde masa lg nk cuba buat tiramisu. ^_^

Cik DiLL said...

laa mu xtry2 lg ke wat tiramisu...
wat lengoh jer aku ajor mu dulu..
ahhahah..try la sian baby mengidam...ehhe