Monday, October 22, 2012

Welcome 3rd trimester & Hepi Besday!!




Salam readers.

Tak suka, asal weekend je blog tak berupdate. Ampun ye pengikut setia i. hiks!
Ingat ko retis ke Puan Mila oit..haha
Ok abaikan.

Hai peeps! Today is Monday and today is My Birthday. Uolls tak nak wish ke?
Huk..Sampai hati u..Ok joke!
Alhamdulillah syukur masih di panjangkan usia sehingga ke saat ini.
Ce teka umur aku??

Jam 12.05am semalam, hubby orang pertama yang ucap kat aku.
11.30pm aku dah lentok kat katil, tak tido tapi buat-buat nak tido sebab penat.
Hubby time ni duk nengok tv, aku malas nak join.
Sampai la kul 12am hubby masih lom masuk bilik, dalam hati cakap ermm mesti tak ingat besday bini dia.
Sedihh da time ni tapi abai je perasaan tu.
Dua belas lebih sikit hubby masuk bilik, aku statik dah time tu dan pura-pura tido.
Sambil dengar hubby cakap, eh..dah tido rupanya.
Hubby naik katil, tarik selimut dan buat-buat lupa lagi. Ok fine!
 
Last-last, dia bisik kat telinga aku sambil nyanyi..
'Hepi besday to you...hepi besday to you sayang..bla..bla..'
Lupa lak aku sebab panjang sangat, hehe
Pas tu sedikit adegan romantik yang tak patut dicerita, haha
Time ni terus segar bugar mata aku, nak nangis pun ada.
Seriusly, ingatkan suami aku lupa.
Thanks abang!!
Tapi belum ada suprise hadiah from him. But aku xkisahpun dapat hadiah ke tak. Bagi aku, cukup dia menghargai aku sebagai isterinya. Itu dah cukup memadai.
Lagi pun aku bukan jenis meminta since couple dulu2.
Dan..dan..suami aku bukan seorang yang romantik.
Ada certain2 part je dia akan menjadi seorang yang sangat romantik.
Bab-bab suprise suami memang failed, hehe
 

Oh ye, aku dah masuk 3rd trimester for pregnant.
Means 11weeks to go untuk deliver.


Result checkup last Friday:

Tekanan darah OK (120/64)
Berat naik 2kg (47.9kg)
Air ketuban OK
Kedudukan kepala baby dah kat bawah.
Berat baby 1.5kg (oh dah berat anak ibu)
Double confirmation gender, ce teka?? Hopefully betul ^_^
Injection kancing gigi (tak sakit tapi kesannya sampai hari ni belum hilang, ase sengal dan lenguh2, huhu)
 
Excited! Tak sabar nak jumpa my little ibu. Can't wait and nervous! huu
 
 
Alhamdulillah syukur.
Thanks Allah dengan anugerah dari Mu.

16 comments:

Ryn said...

hapy besday mila..may allah bless tou dear...jage bby elok2 k...kite same la...hr ni riny dah 30 weeks 3 hari...hehehe...jgn lupe anta kek ea...hehehe

Suria said...

happy birthday Mila! semoga sihat sentiasa, pjg umur dan dipermudahkan ;)

mcm kejap je mila dh 3rd trimester kan,rasa mcm bru je baca entri mila pregnant..kih3

Nurul Husna said...

happy bornday mila...semoga sihat2 je n selamat lahirkan baby nanti yer :)

Bazilah (^0^) said...

happy birthday mila :) n enjoy ur 3rd trimester :)

Mila Ahmad said...

happy born day mila heee...

Cik Puan Tqah said...

hapy birthday mila..minggu depan besday kite.. kitepon xharap hadiah.. xpenah request since kaple.. xtau la die nk wat suprise ke x

Aisy Nasiha said...

HAPPY BIRTHDAY MILA..
semoga sihat sentiasa n dpat lahirkan bayi dengan mudah dan selamat nanti..
sekejab je nanti akan sampai dh masa nak bersalin.. dh masuk 7 bln ni dh kena beli brg bayi sikit2..

MAY said...

ade kene inkjet jugak ke?hadei..da lame tak kene injek ni!berat baru 49?sgt kurus hokei..sbb my klu tak preggy pun berat mmg 57..bl preggy je terus jd 56..haha

btw..hepi besday dear..

Zurae said...

Happy besday Mila... yang ke bape tu? cecite heheeh...

Syukurla awk n baby sihat... dah berat ye baby awk...1.5kg..
Zura aritu scan belum sampai 1kg pun lagi... lepas raya nk check lagi.. ;)

e k i n ♥ y u s r i said...

happy besday mila!!

~ NANA ~ said...

hepi bufday dear....

baby boy ek? if boboi blh la geng dgn farish...hihi

Mrs Lurve said...

mila, happy besday dear..moga seme yg mila rancang sukses, moga baby jg sihat membesar dlm tue, sehingga dilahirkan kelak...owhh 11w jer lagi, excited!!

Waney Zainuddin said...

happy bday mila. jaga kandungan baik2 ;)

puan.mila said...

thanks semua for the wishes :)

Zie said...

happy belated birthday bakal ibu!!..hehehe...sowie lambat wish..bizi..hehe

puan.mila said...

thanks kazen :D