Tuesday, October 9, 2012

Weekend & Interview..




Salam readers.

Weekend lalu yang sangat sibuk. Sampaikan nak update post pun tak menyempat.
Weekend lalu balik Paka dan KT. Mana nak hantar mertua naik flight, ayah aku masuk hospital..fuhh sempukk..Khamis petang lepas asben kerja terus pecut balik ke Paka.
Jumaat esoknya selepas Zohor, rumah family asben buat sedikit majlis doa selamat untuk mertua berangkat ke Tanah Suci Mekah.
Selepas majlis doa selamat, terus konvoi pecut ke airport KT  hantar mertua nak naik flight ke KL malam tu juga. Penat tapi seronok. Sampai airport pukul 5pm, flight pukul 9pm. Naik kebas dan kematu bontot aku duk lelama atas bangku lam airport tu. Naseb ramai rombongan kami so takde la rasa lama dan bosan. Tapi dalam seronok ada tangisnya juga sebab air mata merembes laju time salam peluk cium nak lepaskan mertua pergi. sedihh woo..
Teresak-esak aku nangis..maluu huu.
 

ni sebelum nangis laa..


Parents in law sebelum naik flight..
 
Selepas tunggu fligt mertua berlepas dalam pukul 915pm, kami laki bini terus blah p cari makan. lapar giler, kesian kat baby aku time tuh..sobs2. lepas makan balik rumah parents aku then fikir nak tido jek. time tu masih awal pukul 11pm tapi badan penat sangat-sangat. Ibu mengandung katakan :p

Esoknya misi melawat ayah aku kat Hospital. Lepas masak tengari untuk asben n adek2  tanpa lengah terus p hospital. Dah 3 hari ayah masuk hospital, tapi Sabtu baru menyempat aku dan asben g tengok. Ayah demam dan muntah2, Alhamdulillah time aku g tengok dia dah segar bugar siap berselera makan lagi. Lega aku tengok.
Bila dah makin bertambah usia macam2 pula sakitnya. 
Moga ayah aku sentiasa dilindungiNYA..aamiinn.

Lepak kat hospital sampai lewat petang, disebabkan hujan lebat kat luar so misi-misi xda nak halau ke ape.
Lepas mahgrib jugak keluar dari hospital, kemudian g makan-makan isi perut.
Nak balik rumah sempat singgah kedai baby, rembat baju baby selai dua.
Haishh barang baby banyak lagi tak terbeli nih..
Malas nak cerita panjang, nanti pening kepala aku..huu

Ahad esoknya, balik Paka rumah asben..tak bermalam pun sebab Isnin pagi aku ada interview.
Kesian adik-adik ipar terpaksa kami tinggalakan. Naseb dorang dah besar2 dan pandai nak survive makan minum pakai sendiri..hehe

Semalam aku g interview KEMAS. Punya la lama dari pukul 730am sampai ke petang.
Yang lamanya sebab ada ujian kecergasan. Kena lari-lari complete 2.4km. fuhhh..
Nasib baik aku dan preggy2 lain dikecualikan..hehe
haishh kalau lari mahu terberanak kami..nauzubillah.
So kami-kami yang special khas datang untuk interview jek, tapi interview pun ikut turn sebab tu kena menunggu sampai after zohor.
Ni interview aku untuk kali yang ke3 selepas kahwin..hopefully adala rezeki untuk baby yang bakal lahir.
Tak mau mengharap tapi kalau rezeki dah Allah nak bagi..InsyaAllah tak ke mana..aaminn.

10 comments:

Cik Tqah said...

hoho..mcm2 cerita..semoga dipermudahkan.. doakan mila dpt keje cpt..aminn

Dhya Surya said...

sue pun dapat interview tu...=)
good luck!

♥ Wina ♥ said...

macam² cerita ek?

harap semuanya dipermudahkan :-)

Zurae said...

Patut la lama x nampak update blog.. Kebizian rupanya...
Semoga ada rezki baby tu...
Barang baby slow2 kite beli ye yunk... zura pun baru je ada 2 3 helai.. ;)

Mrs Lurve said...

insyAllah..moga ada rezeki utk mila dpt kerja tue nti..

akudidi said...

good luck.makin berseri lepas mengandung nih.

Hana Soffelia said...

Busynya tp seronok. hehe Semoga ur dad cpt sembuh.

Dhiera nadhirah said...

ingat kan mila lari sama2 jugak. terkejut beruk i dibuatnya! hahaha...
semoga sentiasa dimurahkan rezeki mila~

Dhiera nadhirah said...

ingat kan mila lari sama2 jugak. terkejut beruk i dibuatnya! hahaha...
semoga sentiasa dimurahkan rezeki mila~

Cik DiLL said...

oit mu dpt iv gape?
insyaAllah ade tu rezeki baby...