Friday, December 2, 2011

Pakai apa sesuai kat umah mertua?

Assalamualaikum&Hai peeps!


bersua lagi kita..

nak tanya something..

b2b pernah terpikir tak bila dah kahwin n duk umah mertua nak pakai apa?

sebab sometimes saya terpikir after kawen nak pakai ape bila duk umah mertua -_-

mean seluar or kain batik?

mana yang ok, selesa dan sopan :)


kalau ikutkan sopan of cos la kain batik kan.

nampak ayu dan sopan je tapi yang tak tahu pakai camne? ade ke orang tak tau pakai ek? confius -_-

mesti la ada kan..saya tahu ok! cuma kadang2 nak terlondeh :p


bagi saya, saya refer pakai seluar lebih selesa bergerak tuk tolong mak mertua di dapur :p

depend on situasi :)


tapi yang nak pakai kain batik pun boleh, bagi yang tak tahu pakai apa kata jahit jek getah pinggang kat kain tuh.

bila dah pakai confirm nampak real je walaupun ade getah pinggang dalamnya..just idea ^_^


yang tak nak pakai kain batik tapi tetap jugak nak pakai boleh refer tuk pakai pario..just idea juga ^_^

depend pada individu ye!


tapi b2b jangan la pakai camni pulak, kan tak mngaku menantu dek mak mertua..haha



pakai dalam bilik tuk suami mungkin boleh..just joke! ^-^





6 comments:

Alang said...

Salam..singgah sini~exchange link yaa..
hurm..pakai ape kat umah mertua..yg paling2 penting selain keselesaan..adalah menutup aurat..especially dengan ipar2 lelaki..adik laki or abang suami ke..yg tu kena jaga..
kalau kakak ipar kite bila dtg umah, mst dia pakai t-shirt labuh tu dgn seluar..huhu..jarang kain2 batik ni..kain batik pun takut senang terselak..
selesa, aurat terjaga..suami pun sayang^_^

cik.mila said...

hai alang..suda folo awk..betol mesti ikut keselesaan masing2 dan sokong kate2 awk :)

izafiza said...

btol kte alang.ikut keselesaan kita.lau pkai kain batik tp tak selesa bek xpayah kn.=)

dhiera said...

kite pakai seluar jerk.. sebab memang selalu pakai seluar je. hohoho.

Suria said...

sokong pakai kain batik siap letak getah tu...huhu
tp alhamdullillah suria tau pakai kain batik, tp x suka pakai rasa terbatas nk jln..

selalu pakai seluar je kalau pergi, hihi :)

cik.mila said...

iza : betol2 ikut keselesaan ek..

dhira & suria : iye lebih mudah pakai seluar xdela nak terselak :)