Sunday, December 4, 2011

mencari korset yang sesuai..

Assalamualakum&Hai peeps!

Apa khabar semua? menyepi je blogger lain..kemana ye?
ermm..saya tengah kusut nih..mencari korset yang sesuai.
siapa boleh cadangkan?

yang ini?
korset muslimah


atau yang ini?


pakai korset yang ni ofcos la nampak seksi bila baju sanding/nikah itu kain nya jarang.
so better memakai inner selepas memakai korset ini bagi yang bertudung.
kalau bertudung then tak pakai inner dengan nampak susuk tubuh tak ke pelik -_-
tapi terpulang pada individu, dosa masing2 tanggung :P

yang korset muslimah tu kalau pakai dah tak perlu memakai inner.
tapi saya pernah tengok sepupu saya pakai korset itu, bila time duduk atas kerusi padding kat bahagian depan mean perut nampak timbul so nampak buncit la kan..
if duk bersanding tak ke nampak burok? haish tak mau la nampak camtu kan..



so yang mana patot dipilih..b2b help me..
saya takde pengalaman memakai korset :(

then sapa tahu tempat menjual korset yang murah2 dan selesa dipakai.
tell me..






*akak saya cakap tubuh engko dah kurus kering watpe nak pakai korset lagi..sob2
biarpun kurus kering saya tetap nak pakai biar selesa time hari besar saya ^_^

8 comments:

FarEast said...

Salam..... faiz x sure kat mana bleh dapat korset ngan harga yg best n selesa..... sbb x penah lagi beli.. huhuhuhu....

just opinion.... pakai korset yg seksi 2... n then wearing inner..... thats the best kowt.... sbb korset muslimah 2 rasenyer xde la bleh wat perlindungan maksimum bagi majlis besar kita nanti... sbb x grip sgt.... (**nie dari ape yg faiz penah nampak la org pakai sebelum nie... :) )

Shayra said...

sis mila.. saya beli kat cosway je. Harga rm68 masa beli (tahun lepas).. Selesa pakai. pastu skin color n x nampak mcm pakai corset pun.

cik.mila said...

faiz : saya dalam dilema, y mna is better :(

shayra : thanks..nanti nak try usha la..

WaTy said...

mila~ hehe tgk page i~ corset yg teramat puas hati. mase engagement i tu pn i pakai~ before n after sangat berbeza. :)

cik.mila said...

waty: bagi link entri pasal korset y awak pakai tu :)

fatinfaqhtee said...

i pon penin nak cari korset. rmi ckp cosway okay. triumph punya pulak mahal sangat,pakai sehari je. hmm,,,fenin2

cik.mila said...

tu la pasal..nak beli y mahal kite xkja lagi..aduyai..nak try gak g survey kat cosway :)

Lady WaiLiN said...

saya pakai dua2...ok je