Sunday, December 4, 2011

Tutorial : Says tak nak word notification!

Assalamualaikum&HepiSunday!


Hai peeps!..suda sunday kejap je kan..tentu kalian bermalas2an sebab weekend dah sampai penghujung.

Arini rajin pulak nak buat sedikit tutorial means bukan la saya otai blogger tapi sekadar memberitahu kepada yang tak tahu..mungkin tak ramai yang perasan benda alah ni dan tak amek kisah.

saya alert dengan benda ni sebab macam menyusahkan bila ada.


tau apa itu..


word notification

benda ni kat ruangan komen, cam gini..



ada benda ni melambatkan proses apabila nak komen..lagi2 bila internet slow..

nak masuk ruangan komen 1 hal, nak fill word 1 kerja pulak so kan dah jadi 2 kerja..hee


da best solution is:

tak perlu ada word notification ini.

so setting kat..


Dashboard>Setting>Comments



then scroll bawah cari


Show word verification for comments?


tukar kepada 'No'


Okeh, done!




*try cek yang uolls punye kot2 tak bertukar lagi :)











p/s: harap2 ramai yang perasan benda nih ^_^

1 comment:

Rahmah said...

tq akk...sgt2 membantu... :)