Thursday, September 13, 2012

Entri selingan..sampai hati mak aku :(




Salam readers.

Selamat Petang! wahh rajin bebenor hari ni up dua entri terus.
Kalau dang menyepi, betol-betol menyepi..haishh..

Tadi petang lebih kurang pukul 2:40, call mak kat kampung.
Ayah yang angkat call, cakap ngan ayah sekejap pastu terus passing kat mak.
Bila telefon bertukar tangan, mak cakap,
"eh la (panggilan mak tuk aku), mak duk tengok cerita indon nih, tengah sedih nih..lagi 20minit telefon balik.."
aku jawab " ok la mak.."

uwaaa..sampai hati mak..dilayannya cerita indonesia dari layan call anak sendiri.
tajuk apetah cerita tu, waktu siaran 2 sampai 3ptg kat TV3.
kalau dulu aku tahu la tajuknya..'Puteri yang ditukar'
tajuk cerita baru sekarang tak tahu pulak.

Mak aku memang taksub kalau duk tengok satu-satu cerita yang dia minat.
Kalau dang tengok, memang xleh kacau la. 
Panggil pun tak dibalas sahutnya, melainkan kalau orang datang rumah.
ishh mak-mak...

Ayah mila memang dah tahu time bila mak duk ralit tengok TV, sejak2 ada Astro ni la.
Dulu time muda dan anak kecik-kecik xdela pulak mak camni..bila anak-anak dah besar macam-macam pulak peel mak ngan ayah nih..hehe

Pernah satu hari tu mila berkompromi dengan ayah tak bagi mak tengok cerita dia kat dapur. saje nak tengok reaksi mak.
Terus dia merajuk bawa diri tengok TV sorang-sorang kat dalam rumah.
Yang kelakarnya mak tak tahu bukak TV lam rumah sebab time tu TV baru beli, haha
Mula la kecoh mak panggil adik suruh bukak TV cepat-cepat, sambil tu mak mengomel cakap "xsayang mak la, tengok dan pakai la sorang TV awak (dituju untuk ayah mila) kat dapur tu..bla..bla.."
mila ngan adik-adik time tu duk sengih je tengok gelagat mak.

Ecely tv kat rumah ada dua, satu kat dapur satu lagi dalam rumah.
Kalau time lepak-lepak memang best tengok kat dapur la.
Ayah mila suka kacau mak kalau dia duk syok tengok TV.
Tengah-tengah syok mak tengok, ayah boleh pulak main-main tutup TV tu.
Tak ke mengamuk orang tua tu..haha
Macam-mcam ragam bila dah tua kan..anak-anak yang tengok nih jadi terhibur..
Kelakar pulak bila diingat mak ngan ayah nih..

Baru je lepas call mak, tiba-tiba terputus pulak..
ouchh kredit habis rupanya..bercakap hampir 1/2 jam tapi tak puas..
xpela dah terubat rindu nih bila dengar suara mak ^_^

Ok, bye!

6 comments:

Nurul Husna said...

hehe...sabo je la

eynda said...

Mak letih buat keje rumah... kena kasi can dia tengok citer indon hihi...

~misshuny~ said...

haha...klakar mak mila...sanggup nak habeskan tgk cite indon tu..hihi..bukan leh record ke...ahaha

Brilliant Marjan said...

Mak awk lebih kurang dgn Ummi sy..maklumlah, ummi dl muda, anak kecik2 dan ramai..so perlukan perhatian..skarng, ni masa dia nak perhatian utk diri sendiri sbb ank2 dh besar..

sy biasa call ummi pagi sbb petang ummi ngajar..so, bila call pagi, dialog cam ni "kaaacaulah! ummi tgk cerita korea ni. dah ye kak, ko ckp tu lama..nati mami tak boleh fokus.."

itu belum lg kalau call rumah, sbb kena berdiri bila ummi tak angkat handphone..mmg lucu..dh jadi peminat cerita korea..

kadang sampai abah pn terikut dgn kegemaran ummi sy..kadang bergaduh manja2 gitu..

kami adk beradik suka tgk & turut gelak bersama..

nik ros said...

kelakar la mak mila ni.hehe
best sgt citer tu kot sebab tak la sanggup tak layan call anak dia ..

nik ros said...

kelakar la mak mila ni.hehe
best sgt citer tu kot sebab tak la sanggup tak layan call anak dia ..