Tuesday, September 18, 2012

Nak pindah rumah..yeahh!




Salam readers.

Dua hari cuti lemau xupdate kan. Padahal mila bukannya bekerja pun. Disebabkan asben yang cuti jadinya masa hanya dilebihkan untuk suami. tettt.

Sabtu asben kerja, ahad dan isnin asben cuti xpergi memana lepak kat rumah jek.
Xda planning plus buget akhir bulan dah xstabil. minggu depan asben bergaji. hoho
Nak balik kampung malas, plan minggu ni baru nak balik KT rumah parents mila. yeahh!

Dua hari bercuti jadi misi mencari rumah sewa diteruskan. Ecely, hampir 8bulan kahwin mila masih menumpang rumah makcik asben. Sedih kan.
Kisahnya asben dah ada rumah sendiri tapi dibagi nya sewa kat orang, katanya xnak duk situ. sudahnya kami yang terpaksa berusaha mencari rumah sewa. Double sedih..sobs.

Semalam dah g tengok rumah sewa. Rumah kawan asben di Damansara. Damansara Kuantan ok, no..no KL. Rumah semi-D, monthly rent MYR500. Ada 4 bilik, 2 bilik air. Besar dan suka sangat!
Ok la kan dengan harga sewa tu. Kalau kat KL sapa nak bagi, habaq mai..
Rumah ni dalam pilihan kami, inysaAllah kalau xda aral awal bulan 11 nak pindah masuk.
Xdapat duk rumah sendiri, rumah sewa pun jadi la. Janji lebih privacy..aummm!

Yang harunya kalau jadi duk situ kami bakal berjiran dengan Chinese. 1st time nih berjiran dengan Chinese. Nasib yang jiran 1 lagi Melayu.
Xkisah pun actually berjiran dengan Chinese, yang jadik kisahnya Chinese tu bela dog. hoho
semalam kami duk tinjau-tinjau la kawasan rumah, dog tu boleh pulak menyalak tengok kami, pastu gaya cam nak melompat pagar. haishh kecut perut kami laki bini.
Tuan dog tu duk panggil2 nama dog tu dalam bahasa dorang, maybe chinese tu cakap jangan ganggu orang kot, hoho xfaham la den..
 
Kalau berpindah kat sini, minta-minta mila sekeluarga mendapat perlindunganNya..Aaminn.

Siapa ada pengalaman berjiran dengan Chinese yang bela dog?? hoho

14 comments:

Diyana said...

saya punya jiran pun Chinese, ada bela dog...
xde ape2 pun... maybe sbb dia xpernah tgok kita, dia xbiasa... dia igt intruders kot...
tp klu lelama, dia dah kenal & selalu tgok kita, nnti dog tu akan ok...
siap dia tlong jaga kan rumah kita sekali..

Wawa said...

Same lah kte...tp dog yg comel2 tu..dog comel camtu pun klu terserempak kompem nyorok belakang husband...hahaha...seriau dgn anjing...tak kesah la comel ke besar ke...huahuahua~

Ryn said...

kalau de bby nnt x leh la nk jemur baju kt luar mila...sbb bulu2 anjing tu kan...dulu2 mase sek penah lah dok jiran dgn cina...tu la maslah nye...kalau angin bulu2 anjing tu erbang...x bkk la pintu dpn tu...hehehe

Zurae said...

Mila orang KT rupanya,,sama la kita... hehe,,,
Memang seronok bila duk sendiri mmg lagi privasi n lebih berdikari...
Umah besar tu.. zura sewa umah kl ni pun rm500 dapat umah flat je huhu...

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

wahh... teman ada nampak itu harimau sudah mengaum laa... patut la dia dah tak sabar nak pindah rumah... maklum laa lebih privacy... :D

Dell said...

Untungnya la !

Nurul Husna said...

ishhh...menakutkan..tp seronok bjiran dgn cina...hihihi...beware..

izaFiza said...

wahhh mila..kita pon nak slow2 carik umah sewa.privacy 1st.aummmmm.heee..

~misshuny~ said...

umah MIL hubby kat melaka pun depan belakang cina...memang ada dogs..tp diorang berjiran dah lama..so cina tu xdela lepaskan anjing dye selalu.hihi..xpela mila umah sewa pun..asalkan privacy kan

Bazilah (^0^) said...

bazi nye jiran skrg india n bela dog. memula masa ktorg nk pindah, dog tu asyik menyalak jer n tuan dia bising2 suh dog senyap. tp skrg dog tu nmpk kitorg dah ok dah,xde menyalak bising2 lagi. sbb dia dah kenal kot :) n yg baik nye bila ada dog jiran nih, dog nih jaga rumah bazi sekali..insyaALLAH ok nnti, jgn risaulah yer mila :)

Liya Laa said...

Nanti nak pindah jgn angkat barang tau..rileks je suh suami angkat semua.hehehe..

puan.mila said...

excited nak pindah ni bila korg semua ckp be ok walau brjiran ngn chinese or india sx pun..thanks uolls!

Aei Amrun said...

hello....jalan2 sini..
ok, mase kat miri dulu sekeliling cina n dog pon memang merayau2...mmg takut nak kluar..hehehe
malam2 menyalak..bising..tapi dah lame ok la..tak de masalah..just jenguk2 la sblom kluar tu.
kalau rm500 semi d, umah besau..ok sgt lerrr....

QasehnyaRania said...

ya betol baru privasi sikit kan..;)

saya penah berjiran ngn india(time magrib je bising sikit sbb dorang sembahyang,bunyi loceng) dan chinese(dog tu biasala,tp dia simpan lm umah je.)

..ok ..alhamdulillah..