Thursday, September 13, 2012

Tercapai hajat nak makan...




Salam readers.

Pagi tadi lepas hubby pergi kerja tetiba tekak rasa nak makan roti canai. Nak mintak hubby tolong beli tapi dia dah out pergi kerja. Time tu tekak dah terasa kesedapan roti canai biarpun diri masih duk terbungkam atas katil. Hajat nak sambung tido lepas hubby g kerja alehnya tak jadi. haha
Burukkan perangai.

Since preggy nih kalau xdapat makan apa yang dihajat mula la panas bontot. gelisah sana sini..
Text hubby tanya kedai roti canai yang sedap area Balok kat mana.
Nak yang sedap-sedap jekan..
Terus hubby reply call bagitau kedai tu kat sini bla..bla..bla..

Kebetulan hubby g kerja tak pakai kereta cenonet (viva) dia harini.
Ikut hati malas je nak keluar g cari roti canai nih tapi dah tekak kata nak, perut pun meminta-minta diisi.
Lawan la jugak penyakit malas nih.
Kul 9 lebih pergi mandi, 930 dah ready nak pergi cari roti canai.

Terus pecut kereta pergi tinjau kedai yang hubby duk cakapkan tu.
Dekat lar sangat kedai tu.
Sampai kedai terus order..2 roti canai pulak tu..ishh tamak.
Satu roti kosong..satu roti sardin.
Ikut kan nak melantak je kat kedai tu tapi sebab kan i'm alone so xda maknanya. 
xbest pulak makan sorang-sorang kat luar dengan perut memboyot camni.

Lepas tapau terus berdesut balik.
Gelojoh fikir nak balik makan je nih..
 Roti canai kosong + Roti sardin

Dah makan sikit baru nak snap pic. Haishh..
Makan-makan lastnya tak habis roti sardin tu..eh xbuang pun tapi simpan makan karang pulak.
Kiranya makan ni terus jemaah dengan tengahari la..hehe

Mila jarang masak tengahari sebab hubby xbalik makan.
Hubby balik kerja lewat petang atau lepas mahgrib.
So masak petang sekali harung dengan malam. Jimat tenaga.. :p

Alhamdulillah tercapai hajat nak makan roti canai.
Last makan sebelum puasa haritu. Mau xlama..patut la mengidam sangat..
Roti canai je pun..LOL

11 comments:

azizah :) said...

hahaha nasib roti canai je pon...

Mila Ahmad said...

sek bek roti canai jerk. hehe...

Bazilah (^0^) said...

kalau mengidam jer, harus terus cari mila hehe..nsblah roti canai mudah di cari ye dak :D

Ryn said...

kire oaky la tu..mengidam nak mkn cr sendiri kan...bagus la cmtu kan..hi3

~misshuny~ said...

seb baik mila mengidam benda yg senang dpt..hihi...lau mengidam roti canai yg kat terengganu ke,xke haru..hihi

Riena Haiqal said...

nasib baik senang nak dapat kan roti canai tu.. dan syukur juga la Mila pandai drive.. macam saya ni tak pandai nak drive.. harapkan husband jer la tolong beli apa yang saya idamkan.. (^_^)

puan.mila said...

@jijah & mila : tula seb baik roti canai jek..hehe

puan.mila said...

@bazilah : betol tu..kalau xdpt xsnng duduk..

puan.mila said...

@ryn : kebetulan hubby dh g keja..kalau x mmg hubby jd mangsa..eheh

puan.mila said...

@hani : haish kalau megidam cmtu haru laki mila..hehhe

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Bila dah dpt makan sekali, dah tak teridam2 lagi kan?. :D