Thursday, September 20, 2012

Perempuan bila dah kahwin...




Salam readers.



Setuju sangat!!

Seriusly, mila sebelum kahwin sangat-sangat-sangat tak pandai nak masak. Sebab malas pun ada.
Kalau masuk dapur je mula gelabah tak tahu nak buat apa.
Sampaikan mak cakap, camne la nak kasi suami makan kalau malas dan tak tahu masak camni..sobs
Tiap kali mak cakap gitu, mila menjawab, alaa dah kahwin nanti tahu la.

Alhamdulillah, berkat kata-kata mulut sendiri memang selepas kahwin automatik tahu dan rajin masak.
Malas tolak tepi sebab suami punya pasal.hehe
Dari tak tahu, mila belajar slow-slow.
Awal-awal kahwin ritu (macam dah lama kahwinkan) nak resepi call mak, ataupun google
Godek-godek, masak-masak Alhamdulillah menjadi.
Suami memang susah nak puji sedap, tapi kalau tengok nasi bertambah maknanya sedap la tu.hiks~
Sekarang kalau masak, campak-campak je ikut suka. Kalau  rasa ok maka sedap la untuk suami, hehe

Yang penting kita perempuan kena makesure dapur kat rumah selalu berasap mean rajin masak.
ye dak??

Ok wifey-wifey, no more malas-malas ye! ^-^

14 comments:

Ezza Z said...

Bagusnya mila rajin masak.
Ezza sejak alahan ni mmg tak masak langsung,kalau nak makan p umah mak.
Nasib la hasben jenis tak kisah.
tapi lepas bersalin ni tak leh la malas2 lg.hiks.

Nurul Husna said...

betul tue mila...bila dah kawen ni automatik jadi pandai masak... hehehe

Mila Ahmad said...

mila pun xpandai masak. mujurlah suami pandai masak dia yang ajar mila masak huhu...

mOoN said...

wawawawa... hubby moon sangat rajin n pandai masak.. huhu.. kadang malu gak bila dia tegur ini x cukup itu x cukup.. tapi yg penting kita ada semangat nak belajar.. betul x? hehe..

Wawa said...

setuju sesangat...memula kawen dlu, pestime masak nasi, keras yg amat...masak sayur keras n mentah...ikan hancur dikerjakan...hahaha...sebaek la husband bg sokongan go go go...walaupun tk sedap, tp duk melekat mntak bini die ni memasak...hehehe...

Ryn said...

riny mmg masak je...kalau mkn luar pon kalau de yg teringin nk mkn pape..g pon asben x suke mkn luar...kene la masak....sdp x sdp lame2 jd sedap gak..hehehe

Munnafendy said...

mila.stkt kawin ni baru skali dua je masak utk hubby.sbb ddk ngan mertua.nnti next month bru pindah...haa jgn kata dapur telinga lubang idung semua berasap nnti! hahaahah


*kite dh masuk blog mila dlm bloglist preggy mommy :)

QueeN TerataI said...

rajin masak yer.. Queen ni biasanya weekend baru masak.. kalau hari bekerja ni jrg2 sgt memasak... :)

Bazilah (^0^) said...

betul betul. sgt setuju mila tp kan sejak preggy ni jd malas semula. konon2 x larat nk msk pas blk keje, weekend je msk. kesian hubby huhuhu. tekad pas bersalin nk rajin semula :)

Zurae said...

Stuju tu... xnak pun terpaksa masak jugak...untuk suami kan... Tapi zura jarang masak, suami balik kl baru masak...Tu pun baru gelabah nengok resepi hihihi.Jadi sampai skrang xbape nak pandai masak... yang pasti dia makan jugak walau x bape nk sedap..Nak amik ati isteri.... ;)

Cik Tqah said...

Hohoa..so far tqah masak mmg licin die balun..rasa puas ati sgt knnn

My Life's Journey said...

Betul2 ..umi snagat setuju dengan apa yang dear cakap .. apapun ..masak untuk suami walaupun simple ..hati kita dan die tetap gembira (^_^) .. masakan kasih sayang ..hihi

Dira said...

setujuuuuuuuuuuuu! tgok pulak suami makan bertambah-tambah, rasa puas je hati.. nk masak hari-hari pn rasa rajin je, padahal b4 kawen, mmg x minat lgsg bab masak-memasak ni.. hehe

izfanora said...

sokong 110%.. hihi.. :)