Monday, September 24, 2012

Kesian susu ini..




Salam readers.

Tin susu yang tak terusik. Terusik pun sebab mila nak snap pic. hehu
Kesian susu ni, dah la belinya mahal tapi terbiar macam tu jek. 56hengget u!!
Asben dah bising-bising bila nak minum susu ni.
Stop minum susu ni sebelum puasa. Sekarang dah habis raya. Bayangkan laa..camne asben xbising..




Walaupun perasanya coklat tapi tekak still tak dapat nak telan.
Muakk...tekak tolong la telan! sobs..
Luaknya tak sampai separuh. Time nak aritu paksa asben g beli malam hari macam la takde hari esoknya.
Sekarang asben duk perli-perli..haish
Nak jual la susu ni as a susu bundle..ada siapa-siapa nak beli? miahaha..

Stop minum sebab alahan teruk time 1st trimester aritu. Ecely susu ni sedap ala-ala susu coklat free yang dapat time kat sekolah rendah dulu-dulu. Masih ingat?

Lepas ni nak cuba minum semula susu ni, hope dapatlaa.
Kalau tak membazir oo..dah la mahalkan..haish.

Uolls yang preggy minum susu apa?

13 comments:

Juliet said...

Masa I preknen, I beli Anmum Materna (terpengaruh iklan)

Tak sedap, tapi paksa gak telan. Guess what, sekotak tu selama 9 bulan mengandung, tak habis pon walau dipaksa *_*

Sebab I lebih prefer minum fresh milk or susu kotak dutch lady. Ala susu apa2 pon ok, janji susu kan? ;) Lgpn selain susu, kan ada mkn pil2 supplement. Hihi!

Then my 3rd trimester, my sister bg i susu Enfamama ni sbb dia miscarriage. Mmg sedap! Pun tak habis sbb as I said, I prefer minum fresh milk/susu kotak.

Kesimpulannya, EnfaMama nie I pass kat my sister in law (sebab dia baru preknen). Hihi!

Ryn said...

sepanjang 6 bulan lebih preggy ni riny dah be;i 3 kotak susu anmum yg coklat tu....tapi riny lagi suke minum horlicks....susu minum waktu mlm sebelom tido je...tp last week beli susu tu tesalah beli...beli yg asli....telan la jugak letak dlm horlicks....x bazir..hehehe...minum je mila...utk baby kan...:)

Nurul Husna said...

minum je..jgn membazir...utk baby tu :)

Ezza Z said...

sama la ngan ezza,mila.
time nak susu paksa hasben cari malam tu gak tp lepas da dapat 2x kali je kot ezza minum.
Hasben dok perli ezza je skrg ni.hiks.

Yati said...

Spnjg pregnant tekak hya lalu susu kotak dutchlady. Tu pun kna sejukkan.. Klu x, mmg x tertelan la...

Zurae said...

Sama la Mila, ade 1 tin x terusik huhu... Tapi tu x beli dapat free masa Baby expo kat Mid Valley aritu.. Susu S26 Wyeth.Try buat sekali je... rasanya sgt la tidak sedap... now skrang lebih suka beli susu segar HL je...

Bazilah (^0^) said...

hahaha cm sama lah kita mila. bazi minum anmum materna tuh, tp sekotak pon tak abes :D

QueeN TerataI said...

harap le maaf.. susu tepung mmg x dpt nk tampung dek tekak ni.. :)

Brilliant Marjan said...

kalau xmau susu tu, bg saya..hehe..alhamdulillah, semua susu sy boleh minum..minum susu anmun masa trimester 1..then saje tukar susu anlene, susu dutch lady..susu good day..susu kambing pn minum..

~mmg penggemar susu tp susu juga buat perut sy tak tahan..xleh minum banyak

Munnafendy said...

sy minum anmum yg coklat tu..sedap!

(^-^) ieYoe (^-^) said...

takpe..time lepas bersalin nanti minum la untuk kasi topup susu kite bagi kat anak

Mrs Lurve said...

susu nie dpt tiap kali check up dkt private, dpt dlm sample sekali minum tue, tp memg xboleh pegila..minum je rasa nak mun..., skrg nie minum anmum dan anlene haaa amek, tamak btl hihihihi

Anna R. said...

H Mila !

Saya masa dapat tau pregnant aritu beli anmum materna yg perisa original. As for me, sedap! Boleh di telan la kan. Hihi. And now dah masuk 2nd trimester, try anmum coklat pulak. Alhamdulillah boleh minum. :)