Friday, September 28, 2012

Nak beli baby tight n romper saiz apa? *confius..




Salam readers.

Mila pening, confius, belahbagi..aduyai! Nak beli romper dan baby tight online, mommies rasa ok tak?
Nak beli kat luar confirm mahal kan.
Mila ada berkenan romper dan baby tight yang safiyyah jual, eh bukan jual tapi dia beli borong so dapat la juga harga borong yang bagi mila sangat berpatutan.
romper carter's 5in1-Lengan pendek
 Harga : RM26/pack
saiz:
NB
3M
6M
9M
12M
18M


Baby tight 100% cotton 4in1
 Harga : RM25/pack
saiz:
0-3m
3-6m
6-12m


Sebenarnya mila confius tang nak pilih saiz baju baby.
Beli online so xdapat nak imagine baju tu besar mana. Mommies boleh tolong? Decidekan saiz mana yang sesuai untuk dipilih.

Nak beli newborn saiz macam rugi jek sebab baby cepat membesar then dapat pakai kejap je nanti.
Mommies yang beli romper and tight prefer saiz apa?? Share pleasee..




12 comments:

~misshuny~ said...

slalu lau hani beli baju baby,hani beli yg 6 months..t baby leh pakai lama..yg nb macam xberbaloi coz baby cepat besar kan..xtawla mila..huhu..kena tnye org yg ade baby ni..hihi

mizzy amalina said...

plg kecik beli 3-6mnth. kalau yg comel sgt2 beli 6-12m. sebab da 6m baby da besar sikit,da boleh duduk,br nampak bj ape dia pakai.kalau nb kdg2 berbedung je.xnmpk baju comel cmne pun....

lagipun kalau nb or 3m pny size tkt baby u besar je.nnt xsmpt pakai da xmuat.hehe...just my opinion la...i buat camtu.hehe

MAY said...

oh..sgt tak tau nak beli macamne..huhu..kene bwk sis in law shoping neh!

Mrs Lurve said...

bestnya..suka btl dgn rompers nie...blm masa lagi nak beli..so xtau nak bg jwpn pd mila ;p

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

better beli yg besar sikit.. nanti baby dah bam2 masih muat lagi..

hayati hashim said...

beli 3-6, jgn beli yg besar sgt la.. mmg la bby cepat besar dan boleh pakai lama, tpi x kan la lama baru nk beli baju bby kn.. hehe..

bahIRAh said...

yup..beli 6mth ke atas..potensi baby membesar cepat. membazir beli kecik2..

Zurae said...

zura pun confius nak beli saiz baju baby ni.. Tapi tanya mak, dia ckp kalo nak beli baju, beli la sikit nb tu n 3-6bln.. Kalo x kesian baby tu pakai baju besar pula... Tapi cari yang murah2 je.. mahal pakai kejap pula kan? rugi

Syima Syaz said...

beli 3-6months
baby saya kecik sgt masa lahir, baru sebulan dah blh pakai 3months. baby ni sekelip mata je membesar tak kira la BF atau FM...

(^-^) ieYoe (^-^) said...

beli lepas beranak...hahahaha...macam e sdri..mase before delver tak beli banyak baju..sebab nanti akan ade org bagi hadiah baju kat baby kite kan...n then kite tak tahu baby kite niebesar mane...n until now baby e yang umo 2 bulan tu dah pakai baju baby 1 tahun..longgar sket...so kite kene berhemah sket la dalam nak belanja beli baju baby nie..dorg cepat besarr

FarEast said...

MILA... DARI PENGALAMAN BELI BAJU ANAK BUAH.. FAIZ AKAN BELI YG 6MONTH.... :)

fuza said...

new born dah boleh pakai 3M punyer. nak beli yg 6M boleh pakai lama..tight tu boleh je 0-6. Boleh jugak singgah blog saya ada jual benda ni jugak. www.gugugagafamily.blogspot.com