Monday, September 3, 2012

Dilema sungguh :(




Salam readers.

Perempuan preggy memang cepat sensitif ea..aduh xsuka persaan cenggini tapi tu la yang kerap dirasai sekarang. nak cengeng je kerjanya..sob..sob..

Suami marah sikit mula la nak keluor air mata.
Pastu time pas solat je pun rasa syahdu je, tiba2 tengah doa pun air mata menitik.
Korang pernah rasa camni tak?

pernah sekali suami tegur nape menangis pas solat, kita jawab entah tiba2 rasa sedih.
kadang-kadang xtahu perasaan sendiri..bukan ada makan hati dengan sesape pun..

tapi sekarang mila tengah dilema...dilema mencari kerja.
susah nya nak dapat kerja.
fresh graduate memang cenggini ea?

niat kita satu je, nak kerja sebab nak tolong parents dan suami.
kesian dengan mak ayah yang makin tua..kesian dengan suami yang selalu kerja overtime..sobs2..

tapi tetap bersyukur Tuhan permudahkan rezeki anak.
rezeki kerja je belum dapat rasai.
hope ada la rezeki kerja untuk anak ibu yang bakal lahir nanti..Amin

selain tu,ada dilema lain jugak..haishh banyak tol dilemanya..
dilema mencari rumah sewa..aduhh penatnya.
suami dah ada rumah tapi dibagi nya pulak sewa kat orang..tak ke pelik.
alasan asben xnak duk situ sebab dekat dengan tempat kerja..logik tak..haha
sekeh kang..sabar jela ngan asben sendiri..huhh

mila ngah cari rumah sewa sekitar Kuantan.
area Indera Mahkota, Beserah, Balok dan lain-lain.
ada siapa-siapa yang tahu?
Kalau tahu tolong inform ek atau tinggalkan no contact kat bawah  ^_^

TQ~

5 comments:

Ryn said...

samela kite mila....riny kalau solat pastu ngaji mesti nak sensetip....kalau x kene marah ke...kene tegur ckit pon da teesak2...kdg2 konpius...ngaji pon nak nanges....tp pmpn...cmtu la...hehehehe...kdg2 dok gelak sndri bile igt..:)

sbr mila...in-allah ade rezeki nye nnt..mase nye je kite x tau bile...doa je byk2 ye...:)

ibuhebat said...

akak dulu anak first pernah husband tegur pasal apa ntah tgh makan.. terus banjirrr.. rasa sedih giler!! huhu.. takpelah. pembawakan anak kot :)

ciksusu said...

peliknye suami mila..hehe..

bab dilema tu insyaAllah ade rezki anak nti k ;)

Aeen said...

prempuan kalo pregnant mmg cpt snsitif...kite pun same...husband tgur sikit mula ar air mata mgalir....xpe la..skg ni Allah bg rezeki utk dpt anak...lepas bersalin nanti..insyaAllah..Allah bagi rezeki utk dpt kerja lak..:)

Bazilah (^0^) said...

sabar yer mila. skrg nih tgh preggy ni duduk jer rehat2 kt rumah dulu, nnti lepas bersalin baru pikir ok :) nway selamat hari raya mila :)