Thursday, May 2, 2013

Tak sabar nak bercuti!




Dah lama aku tak pergi bercuti sejak preggy last year. Dan tahun ni bodek jugak suami nak pergi bercuti.
Buat apa kerja kuat-kuat, simpan duit bagai then tak bawak anak bini pergi holiday. Ye dak?
Tak enjoy life cenggitu..hiks
Lagipun reward untuk aku setelah berehat panjang tempoh hari.

Setelah dibodek mahu jugak suami aku pergi. Takda laa ke obersea cuma Langkawi je.
Aku kan 1st time nak jejak Langkawi, sedih tak dengor? Jakun pun ye, haha
Suami aku dah 3,4 kali pergi before kahwin, aku pulak xpernah sampai ke sana.
Sebab kesian kan aku lah suami nak juga bawak aku.
Kami takkan pergi bertiga, tapi mertua akan ikut sama.
Sebab Zara masih kecil, then suami aku cakap perlu bimbingan orang tua kalau di sana.
Kot2 la Zara buat menangis kat sana kalau kami berdua takut tak terkawal pula.
First time Zara nak jalan jauh, baby kalau menangis lain macam tu tanda dia sakit atau takutkan sesuatu.
Itu yang aku risau.
Kalau menangis setakat nak tidur atau lapar aku masih boleh handle.

Kami rancang nak pergi 2 minggu selepas mengundi, biar keadaan demam mengundi reda.
Btw pergi dengan kereta dari Terengganu, xnaik flight pun.
Xpo janji selamat sampai ke Langkawi.
Lagipun driver dua orang, suami dan ayah mertua aku.

Dan aim aku ke sana xdala nak bershopping cuma nak jejak Langkawi je.
Jakun je bunyi..kesiann.
Tapi kalau ada yang berkenan sambil menyelam minum air. lol


5 comments:

Nurul Husna said...

selamat bercuti mila.. :)

Ryn said...

asek bace cite org dok nak p becuti je....jeles2...hihihi

BERT said...

langkawi mmg salah satu tmpt pling best nk bercuti... slmt bercuti yaaa

Nini Mohd said...

i dulu borong coklat banyak2.
sbb memang i "hantu" coklat pun.
hehee~

http://ninimohd.blogspot.com

Cikda said...

selamat bercuti mila n selamat bershoppping..hehehehhe