Thursday, May 16, 2013

Review : Combi Stroller-Miracle Turn





Zara dah 4mon++, so far sangat suka dan behave duduk dalam stroller ni. Mana je kalau aku dan suami pergi mesti bawak this stroller. So far aku tak pernah lagi outing berdua dengan Zara. Tak berani, lol.
Sebelum review, layan picas Zara dan her stroller.
Kalau outing, wajib tido. Ibu abah heret kemanapun dia tetap bantai tido lena dalam this stroller

Kalau tak tido, Zara akan behave camni. Mata kiri kanan tgk surrounding.
 Behave sampai besar ye anak!!

Ibu sangat rajin tolak sroller, kalau malas baru kasi abah tolak

Combi stroller sangat comfy, light dan easy to open and fold. Recommended it!
Kalau letak dalam kereta memang tak ambil space yang banyak. Walhal kereta kecil, memang muat!
Berani cakap sebab suami dan aku sendiri hanya memakai kereta viva, dan kami tak pernah complain pasal this stroller kalau bawak masuk dalam kereta, hehe

This pic credit to Kina
Oh ye, Kina pun menggunakan Combi stroller but Well Comfort yang mana lebih ringan dari Combi Miracle Turn. Harga pasaran Miracle Turn RM1799 kalau tak silap.
Aku tak sure dengan harga sebab stroller yang Zara pakai kami tak beli.
Kawan mil yang kasi pinjam. Eh! tak tau kasi pinjam ke apa, tapi ownernya cakap engko pakai je so..hehe
Lagipun anak owner stroller ni dah besar dan dia memang ada banyak stroller, semuanya di kasi kat orang. Aku dan suami memang dah melasak sangat dengan this stroller. Ampunn tuan owner!

 Combi Stroller-Miracle Turn specification

The Miracle Turn is the most advanced stroller ever made and the top of the Combi stroller range. It’s a brilliant automatic wheel switching system that locks the back wheels and unlocks the front wheels whenever you reverse the handle.

  • Suitable from Newborn to 20 kgs.
  • Lightweight (6.35 kgs)
  • Easy open/fold
  • Double fold makes it super compact
  • Multiple seat recline
  • Reversible handle
  • Constant front steering
  • Orthopaedic seat cushion
  • Four-wheel suspension
  • Huge sunshade
  • Seat ventilation system 

Xdala nampak stylo, but i like!!
Reversible handle.
See! besarkan sunshadenya, boleh cover the all baby body.
After di lipat, belom di lipat habis.
Done fold! Right view macam beg kan? gedabak besar.
Boleh stand sendiri.
This brand at side handle
Suis to open/fold this stroller. Eh, called suis ke??

Sangat recommended!!
Tapi tang harga tu memang not bad laa. Tak salahkan invest banyak untuk anak sendiri, hehe
Anak selesa, ibu pun suka. eh!


4 comments:

Cik Puan Tqah said...

bestnye org kasi.. hehehhe..

mrs gold said...

baiknya dia tido ja lam stroller..kalau umayrah..masuk ja dalam stroller terus jaga dari tido.hehe

Cikda said...

wah ..untung nya ada kawan yg kasi pinjam..moga murah rezeki dia...cikda pun ada jugak sorang kawan cenggini..hehhe tak tau la rezeki anak ke rezeki cikda..

nampak memang mcm best giler la stroller ni.. cikda beli maclarren pun rasa semput dah nak bayo tapi seriesly memang berbaloi pakai..

Aine Ainun said...

comey baby girl..anak kita sebaya gaknuya ye