Wednesday, May 29, 2013

Alahai Zara..







Geram dengan budak kecil ni. Menangis nak tidur bukan main terpekik terlolong. Apalagi ibu pun buaikan la, aleh2 tidur setengah jam je. Tsk
Penat ibu tau, zikir kemain berlagu tapi awak tidur sekejap je.
Camtu la Zara hari2 kalau waktu siang, paling lama tidur pun 1 jam. sobs
Memang haruu ibu nak buat kerja dan masak, terkejar sana sini.
Sekarang dah makin banyak akal, nak ajak bermain je dia.
Kalau ditinggal mula la terjerit2.

Camne eh nak train anak tido lama waktu siang?



Eh Zara gigit jari kaki!
Alamak! hehe
Orang tua cakap kalau dah pandai gigit kaki maknanya nak dapat adik kan?
Zara dah nak jadi kak long?
Cepat sangat la sayang, tunggu Zara 2,3tahun baru ibu kasi adik ye, hehe
Ibu dan abah pun belum bersedia lagi nak tambah orang baru.
Tapi kalau dah rezeki Allah nak kasi kami terima.
Anak itu amanah Allah, insyaAllah kami akan jaga sebaik mungkin. Ameenn.

10 comments:

Ryn said...

samela macam delisha suke sgt gigit kaki tu..bukan satu masuk mulut!! tapi due2 sekali..aduuiii...lemah mumy tgk...hahahaha...delisha pon camtu la...ade mase tdo lame...ade mase tdo 15 minit je..penat kakak riny dok layan kerenah nye yg kuat bebel tu..hihihi..tapi kalau da penat...lame woooooo tdo...hehehehe

MAY said...

geram kan dgn baby kite ni.hehe...qaira so far ni tak peel sgt..bese klu siang,may bg nenen dl..lps tu bese die main sesorang.my tgl masak jap ke..bt keje la.da bosan die merengek..amik die...main dgn die...stgh jam main,agak die lapo,bg nenen,br tido kan dlm buai..pki buai elec...sng...sentiasa berenjut..die tdo lme..hehe..

Nurul Hamimah said...

ok la tu...anak akak enjut je 30-45minit...zikir sampai sakit tekak..tido 15minit...grrrr~~~mau ibunye tak hangin 1badan..dulu harap gak orang bagi tips nak bagi anak tido lama..tapi bila dia dah besar dia pandai sendiri..ok la...paling lama 2jam

Chekgu Azrine said...

Chomelnya...ank akk pun pyh tdo siang..huhu

QueeN TerataI said...

dah besar dah zara yer... ;)

Aine Ainun said...

brapa bulan ni?
orang kata, kalo tido buai baby lena.. anak saya dulu pn x lena tidur,sekarang ni berubah da, lena pulak...

x lama lagi ok la tu..=)

~ NANA ~ said...

sebelum tidur tu try urut2 sket badan dia, kaki & perut...ayish so far alhamdulillah boleh tido lama waktu siang...hehe

ct@m@n@qieem said...
This comment has been removed by the author.
Brilliant Marjan said...

my bb pun sukar tdo siang..dia pn penah masukn kaki dlm mulut..hadoi..mcm2 karenah si ank yg nk masu 7 bulan ni.

cplud miera said...

mila... klu nk kasi tidame try tiarapkan bby. dh try ok la setakat ni..