Saturday, June 29, 2013

Memilih tema baju raya 2013


Hari cuti maka harus lah bersenang lenang kat rumah. Tapi aku manjang je cuti, nama pun suri rumah. Suami kerja maka tak dapat la nak outing, esok maybe sebab nak mencari baju raya Zara. Harus lah sekarang, lambat cari kelam kabut pula nanti.

Aku tengah fikir tema hari raya kami nanti. Suami decide nak pakai baju melayu raya yang tahun lepas je. Erkk maka berhijau lagi la kami untuk raya pertama.
Kenapa sekarang baru aku fikir tema??
Sebabnya aku akan beli baju yang readymade je.
Suami pun begitu.

Tapi..tapi aku nak tema lain untuk raya tahun ni.
Kan dah ada sikecil, mestilah semua nak nampak lain,hehe
Aku berkenan tema yellow mustard.
Arrghh tetiba fall in love this color.
(hari-hari duk mengadap color tu, color ala-ala poopoo zara, kahkah)
Kenapa color tu jugak kau berkenan mila oit?
Eh lawa apa color tu.
Cer ko tanya sapa yang tak nampak color tu lawa.




Amacam?
Aku tak kisah orang duk kata tema 2013 warna itu ini.
Yang penting cantik kat mata aku.
Tapi suami setuju ke untuk tema ni?? huu
Yang tu kena tanya dan bincang elok2.
Hopefully ada la yang readymade punya untuk color camni.
Kalau xda readymade berkenan dihati maka pasrah la untuk pilih tema lain,huuu


Eh, tema raya uolls warna apa?

8 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Serious mmg lawo kaler tu, tp sepanjang dah kawin ni blom pernah guna tema tu, next year bleh kot.. sbb taun ni dah terbuat tema biru + pink.

ct@m@n@qieem said...

cantik....xprnah trpikir lg wane tu..mybe next time....coz taun ni da pilih warne biru sbgai plihan ati...=)

cha said...

cantikkk. kalau husband u on apa lg belila. husband i susah sikit. asik nak kaler gelap je huhu stress i T__T

Chekgu Azrine said...

kami tema peach!!

~ NANA ~ said...

Cantik sgt! I mmg takde mood langsung nk pk pasal raysa coz hubby maybe takde..so baju raya pon takmo beli *majukk*

Ryn said...

kalau riny awal2 decide kale lain..tp bile time beli nmpk kale lain lawa..mesti terus tukar...asben turut je..yg penting ade baju katenye..hihihi

erin said...

taun ni tema kuning, pakai balik je baju yg beli masa adik ipar kawen hari tu..save duit, boleh beli baju lain pulak lepas ni..wuhuuuhuu

as ♥ Leenda said...

kite tema yellow mastard tahun ni..hihi..