Tuesday, July 2, 2013

Baju baby mahal oitt..



Aduhh sentap mak kalau nak cerita pasal membeli baju anak.
Harga dah lebih kurang baju mak paknya.
Tapi takpe untuk anak kekdahnya, apapun sanggup, cewahh
Tu baru bab baju, belum aksesori lain.
Dah kalau anak gegirl macam-macam nak dibeli dari rambut sampai kaki.

Weekend ritu mak pak Zara ni pergi la beli baju raya untuknya.
Beli awal-awal xdala nak bersesak bulan puasa. Tak kuasa nak bersesak.
Dapat la beli 3 pasang baju brand Poney dan Baby Kiko.
Itupun berjam-jam memilih. Aku kalau memilih memang cerewet, bab kata suami.
Bukan cerewet, rambang mata kekdahnya dah baju baby gegirl lawo bebenor.
3pasang pun dah 200++. Nasib baik paknya yang bayar.

Nak kata aku membeli brand memahal xda juga. Usual brand yang selalu baby pakai je.
Tapi Kuantan susah nak sale giler-giler wess. Sedih aku.
Sales takat 10%-30% je. Sales takat tu berapa la sangat kurangnya,ishh
Idok ler aku nak ke Sogo, KL yang sales gegiler 50-70% semata-mata nak shopping baju anak. Suami tak koser melayan.
Minyak, tol, makan minum, tenaga, masa..dah membazir kat situ.
Takpe la mahal sikitpun kat sini, ayat sedapkan hati,hehe

Misi nak tambah 2,3 pasang lagi untuk Zara.
Cukup la untuk kamu nak, ibu abah pun xdak baju raya lagi, tak kesian ke?


Nah teaser sepasang baju raya Zara, jangan ko cakap sama dengan anak ko dahla.
Selalu je dengar, eh baju anak kita sama! Aduhh pesen baju baby ni gi sana sini mostly memang banyak sama. Takpela sama pun.

Kalau aku time kat belajar dulu jumpa je orang pakai baju kurung sama terus xpakai. Pakai kat tempat lain bolehh. hehe

Harga emas turun lagi, moh pakat tambah aksesori untuk anak..
Semalam abah Zara dah grab gelang kaki untuk Zara.
Sakan ko beraya ye nak, complete satu badan, ish!

13 comments:

mama ila said...

wahh..dah beli baju raya...ila ingat pun nak beli before puasa..nanti xder lah terkejar2 shopping baju raya last minute..

Cik Puan Rara said...

memang pon.dah lah baju jual asing asing ngan seluar.hehehe

erin said...

eh..baju anak kita sama!!..wahahaha, tipu sgtla kan, anak ku boboy tetiba sama baju ngan zara pulak, sakan eh bebudak skang beraya

Ryn said...

Baju raya delisha mummy da selamat pakaikan...bape kali g kenduri asek amek bju baru tu..sudahnya baju raye kene beli lain la..emas? cincin dgn gelang kaki delisha dah hilang la..mungkin tercicir...x kan org nak amek kan??? sedih..x sampai 3 bulan pakai.....sayang jeeeeee..

Mama Damia said...

a,aa kuantan tk byk choice..btl baju budak ade yg lg mahal dr kita..akk 2 org ank mmg double la budget

Chekgu Azrine said...

Memang mahal baju budak..akak ada 4 anak..akk dh start bli sikit2..hehe

MimahAjil said...

untung la anak perempuan...aksesori macam2...apepun anak lelaki baju raya tak kurang hebat mahalnye...hehe..

Wawa Yusoff said...

baju anak kalau mahal camne pun maknye sanggup beli.. tp klu mak nye punye baju selalu kedekut kan. hehehe

mOoN said...

kan..kan.. memang mahal bebenor... tu yg if beli biar saiz besar sikit..bleh pkai lama....

QueeN TerataI said...

baju baby mmg mahal.. tp masih ada yg murah.. pilihan ditgn kita nk yg mahal atau murah.. hehehehe

D Yatie said...

baju arissa mak nya sakan merembat masa Jcard day hr tuh. hahahaha. itu nasib baik pergi sorang. kalau berdua dengan ayah nya mahu lagi parah poket. wahahaha.

m@m@yAyA said...

amboi zahra da bli baju raya eh..
mmenag bju ank lg mhal dr makpaknya,redho jelah~

anakpakshaikh said...

https://www.facebook.com/RompersBajuBaby

rompers carters 1 set ada 5 helai = rm 26