Wednesday, July 10, 2013

Berpuasa sebagai seorang Ibu..


Salam Ramadhan!!

Alhamdulillah, syukur masih dipanjangkan usia untuk bertemu Ramadhan tahun ini.
Moga diberi kesihatan yang baik untuk berpuasa penuh.
Mampu kah?? Miss P dah start datang ketika zara 3mon+ lagi. Takdanya dapat berpuasa penuh tahun ni.
Tahun lepas best tak berganti puasa sebab preggy. Untung la preggy ketika puasa.

For 2nd time akan berpuasa as a wife and for 1st time as a mother.
Semoga diberi khudrat untuk meyusukan Zara.
Zara still bf, dalam kepala risau juga production susu terganggu.
Risau susu kering dan anak aku meraung.
Flow susu lambat pun zara tunjuk sign marah.

"Ya Allah permudahkan lah  perjalanan penyusuan anakku sepanjang  Ramadhan ini.
Semoga susu yang sedikit menjadi banyak dan cukup untuk anakku,
semoga anakku Hasya Nurzahra kenyang setiap kali menyusu. Aameenn"

Petikan dari Tanyalah Ustazah :

Perempuan hamil atau menyusukan anak jika berbuka kerana anak kena qada dan membayar fidyah..jika berbuka kerana diri sendiri sangat tak larat atau dikhuatiri susu kering hendaklah qada sahaja..

7 comments:

hayati hashim said...

Sama.
1s time puasa ada anak n ank still df. Ter risau jugak bab production susu. Tp kena positif kan...

Chekgu Azrine said...

Selamat berpuasa sis..semoga ibadah kita diterima Allah..

QueeN TerataI said...

selamat berpuasa moga Allah permudahkan segalanya

ctmah said...

selamat berpuasa mila. ganti puasa 5hari, susu dah drop sgt2..huhu!sekarang ni mmg dah topup ngn FM pun

~ NANA ~ said...

selamat berpuasa..insyaAllah baik2 jer :)

Munnafendy said...

alamak2..jgn la susu drop..

- AZIE - said...

insyaAllah mesti boleh..pk yg positif..ehh awalnya period..azie blm dtg g pun