Thursday, July 4, 2013

Zara bertemu Shahadah Chinta


Minggu lepas Kina datang rumah aku. Kina datang sebab nak ambil bedak tanaka.
Kalau tak kerana bedak tanaka tu, mungkin takda jodohla untuk kami berjumpa.
First time jumpa Kina dan first time bertemu blogger. (Eh tipu! sebelum ni dah pernah jumpa blogger Hana di Giant Kuantan, tapi tak pula buat entri tu, bahaha) Pertama kali nak jumpa gugup juga aku, tapi buat-buat kental je, kahkah, apakah??

Kina orangnya ayu giteww. Bercakap pun lemah lembut dan sopan santun je.
Tak macam aku. 
Suara serak-serak basah cam Ella. Kadang-kadang garau pun ada. Kawan-kawan dan cikgu kat sekolah dulu gelar aku camtu. Sebab tu aku fail nak conduct kawad kaki sebab suara tak besar, kahkah
Tak tahu la kot korang yang baru dengar suara aku cakap cam Ramli Sarip. Itu melampau laa, bahahaha

Geram aku nengok Shahadah Chinta anak Kina. Masuk je rumah aku dah buat muka senyum-senyum sengih-sengih. Kalau budak lain ada je yang melalak kalau tak kenal orang.
Shahadah masuk terus tunjuk minat nak main playgym Zara, aku biarkan je.
Lepas tu nak terkam Zara, geram gamaknya. Nak berkasih sayang, di cuit-cuit nak pegang Zara.
Shahadah gaya dah boleh jadi kak long, mama Kina cepat-cepat la proses adik bagi kat Shahadah. kahkah
Eh auntie geram kat kamu Shahadah Chinta! Raya nanti jemput lagi datang rumah auntie ye.

Gambar aku dan Kina takda. Shy-shy kucing gituu kekdahnya.
Kina je yang duk snap gambar Shahadah dan aku yang duk ribakan Zara.
Zara tak berbaju, baru bangun tidur time ni. Muka pun moody je, terkejut tengok tetamu baru gamaknya.






Next time kita jumpa lagi k!
Yokk mommies Kuantan kita bergathering.

9 comments:

Ryn said...

mila pon jual bedak tu ke??? nmpk besa pulak zara ye...:)

shahadah cinta comel gaye rambut gitu..:)

ctmah said...

alahai..manjanye shahadah posing kat u..hihih

aThidEaN said...

bestnyeeee

Cik Puan Rara said...

kikiki malu2 ye.hehehe.mila jual bedak tanaka jugak ke.

Shakina Farhan said...

ayu la sgt! hehe..tu pun jumpa sekejap je kan..adik shahadah dlm proses..kekeke..

puan.mila said...

ryn & rara : mila xjual la, kina krim sx time mila beli tu,hehe

adrianna syaz said...

Comeynya bby..

Salam kenal..sy folo blog with love..jika sui,snggah ke blog sy ya..:D

cha said...

wah bestnya. seronok kan kenal kat blog pastu jumpa lepas tu boleh jd bestfriend hee :D

.ieLah. said...

Nak jumpaaaa!