Tuesday, July 16, 2013

Nursing inner satu keperluan untuk directfeeding..


Alhamdulillah, selepas 6bulan berjaya juga bf sepenuhnya Zara.
Moga-moga diberi rezeki untuk terus bf kan Zara sampai 2tahun, Amiinn.

After 6bulan, baru sekarang aku duk sibuk mencari nursing singlet (sleeveless).
Sebelum ni hanya duk tahu ada nursing inner (longsleeve) dan nursing bra je, haha
Dang-dang nak raya baru terasa arghh pentingnya nursing singlet.
Nak nursing singlet!!
Nak sangat singlet ni sebab nak pakai dengan baju raya kurung moden.
Sebelum ni tak rasa satu keperluan sebab pakai baju semua yang friendly bf.
Nak pakai nursing inner (longsleeve) sangat tak sesuai sebab baju aku tak jarang.
Tak sesuai kot nak pakai 2 lapis dengan cuaca Malaysia yang hot gituu.
Nanti naik rimas aku time df.

Nak pakai singlet sebab baju raya aku tak friendly bf. Takda butang dan zip sorok kat depan. sobs
Maka kalau nak df terpaksa la selak baju, kalau ada nursing singlet maka terpelihara la badan dan perut aku dari dilihat orang. Aurat tu!!
Aku tak reti nak guna nursing cover sebab Zara ganaih bebenor time df.
Kaki dan tangan dia dah macam nak bersilat.
Lagi pulak zara cepat berpeluh, mendatangkan ketidakselesaan pada dia nanti.


Longsleeve

sleeveless
Bukan main susah nak cari seller nursing inner (sleeveless) ni.
Agak-agak dekat kedai-kedai luar ada jual tak?
Kalau xda terpaksa la usaha untuk beli online.

12 comments:

MAY said...

BLI ONLINE PUN OK DEAR..BELI KAT AUTUMNZ..BYK JUAL..

BAJU RAYA MAY, BT NURSING KURUNG MODERN..HEHE..YG JUAL KAT KEDAI MHL..BG MERTUA JAHITKAN JE..;)DAH ADA 4 PASANG BAJU KURUNG NURSING..SEPANJANG RAYE ROTATE JE LA YE BAJU 4 LAI TU..HEHE

Munnafendy said...

stkt ni mmg tak pnh lg jmp singlet nursing...longsleeve je nmpk..online...slmt mncari la ye :)

IbuNoey said...

boleh tengok kat onebabyworld.dia ada online,ada gak outlet..

Asz Miza said...

Slalu bli online je..so far da ada 4..hehe

mama_ka0ri said...

saya juga memerlukan..hihi..

SYAHIDA said...

haah kan..sy xpenah terfikir plak nk pakai inner...sbb biasa pakai bra utk nursing n baju biasanya pakai yg longgar2 utk cover ape y patut..mula la nk tutup sini, tutup situ...good idea pakai nursing inner...tp nk cari kt mna ek...kt area klantan cam susah je nk cri cam kat kl...

- AZIE - said...

baru tau nursing inner satu keperluan jgk ye..kena cari nie..azie pun xpandai jgk nak pakai nursing cover huhuhuhu

cha said...

wah mcm mcm eh. tak pernah tau pun huhu

cplud miera said...

btul tu mila. mmg perlu pon nursing singlet ni. so far tak pernah jumpe lg. klu ade, gtau yer mila

nuraien said...

rasa cm pnh nampak dynac jual..try tgk on9 dye..;p

nuraien said...

ops..dynas..;p

Brilliant Marjan said...

nursing inner belum pernah try..mostly baju saya dh siap buat nursing utk df..