Tuesday, June 18, 2013

Kereta kesayangan suami..

 
 
Entri khas untuk suami. Haa gedik nak juga buat entri untuk suami.
Kalau siapa pernah baca entri ini, mesti tahu kenapa wujudnya entri macam hari ni.
Tak pernah pun aku terfikir nak buat entri pasal kereta,haha

Kereta kesayangan suami giteww.
Kereta Mazda Lantis enjin turbo. Haa detail kau aku tulis.
Suami penggemar enjin turbo. Kalau bawak kereta nak laju je kerjanya.
Tak larinya tempat tu abang oi!!
 
Dari sebelum kahwin, tak sah kalau tak bawak laju.
Dan selepas kahwin pernah la suami cakap ada anak nanti xdala nak bawak laju gini.
Tapi hampehh..
Pernah ketika preggy dulu, laki ku bawak 200km. Dah la enjin turbo. Ko bayang??
Time tu kat highway nak balik raya ke KT, at last aku buat tidur.
Tak kuasa melayan.

Banyak sumbangan kereta ni pada suami dan aku. Kereta pertama buat suami.
Suami beli yang second, sejak kami bercouple.
Kereta ni la yang bawak kami berdating, berhoneymoon, balik kampung dan bagai.
 
Tapi sekarang dah tinggal kenangan.
Tiada lagi turbo buat kami.
(Tak tahu la kalau lepas ni kereta turbo jugak yang suamiku cari)
Suami dah jual kereta itu, maka dalam kenangan jela.
Suami jual bersebab, juga untuk kebaikan kami bersama. 
Kereta ni membingitkan telinga ooo, namapun turbo.
Maka suami jual untuk keselesaan Zara dan bakal adik-adik Zara. Eh???
 
Mungkin kami nak mencari kereta yang lebih besar, mewah, elegan dll.
BMW, Mercedes, Audi, Wolkswogen maybe??
Fuhh..verangan,haha

Ini la kereta kenangan kami aka kereta kesayangan suami.




 
 Dan sekarang kereta cenonet kat bawah ni juga yang kami pakai.
Walaupun kecil, banyak berguna pada kami.
So far cukup untuk keluarga kecil kami.
Minyak pun jimat..bahahaha.
 
 
 
Viva ini juga kesayangan kami!!


 
 
p/s : abang, cepat laa baca entri ni!

6 comments:

cha said...

kalau dah namanya lelaki kan mesti suka kete laju laju. husband suka skyline la honda bagai siap cakap nak buat camni camni haha eh tapi viva memang jimat giler minyak. suka :D

Mila Ahmad said...

sebelum kawin sorg satu kereta bila kawin naik motor je haha...so jual satu kereta tinggal satu yg satu tu pun tak terbelaaaa...

Munnafendy said...

puiyohhh..mmg kena buat2 tido la klau dah diorg memecut..klau tak mau senak perut

~ NANA ~ said...

wahhh sanggup tu berkorban demi anak bini...hehe

tp viva mmg jimat minyak kn :)

Chekgu Azrine said...

Akk pun suka mazda lantis..sporty..

puan.mila said...

kereta tu top speed dlm 245km/j je
baru 5kali penah tekan smpai top speed..
Biasa bawak 180-210 jer..
Hahahahaha... I miss my car...
Evo10,FD2R and Golf GTI here i come....