Friday, June 7, 2013

Review : Diapers Momypoko




Pepagi dah mengedate pasal diapers, pe hal??haha. Aku demam, batuk dan selsema. Lengkap sepakej. Sekarang masih duk berguling golek dengan Zara, malas weh nak bangun, kekeke. Alasan!
Zara pulak dua tiga malam ni dah pandai bangun sejam sekali mintak susu, rabak mata aku, hoho. Plus pulak aku tak pandai bagi susu time baring, ish!

So far, Zara since newborn sampai sekarang hanya pengguna tegar Momypoko.
Dia pun selesa xda berlaku ruam kalau terlajak pakai lama.
Best sangat guna momypoo ni, tak cepat leakage.
Aku maknya pun turut rasa keselesaan itu, cewahh.
Tapi aku hanya recommended momypoko ywarna biru tu. Kalau warna kuning yang momypoko pants tak recommended sangat sebab cepat sangat leakage kalau Zara poopoo. 
Selalu sangat bocor kat bahagian tepi walau Zara tak poopoo banyak.
Harga diapers biru dan kuning lebih kurang je tapi apa yang aku tengok momypoko kuning nipis sikit berbanding biru.


sangat recommended!!
tak recommend sangat!

Yang best aku suka tengok momypoko ni ada design pooh yang berbeza pada setiap diapers. Lebih dari 5 kot kalau tak silap. Itupun nak dikisah, haha
Pepun aku recommend sangat momypoko yang plastik warna biru tu, selesa tengok Zara pakai. Pepagi dah mengedate pasal diapers, pe kekdah?? haha


4 comments:

Siti Haslinda Sadiken said...

mmg pun..yg pants punya mmg cepat bocor :(

cplud miera said...

Betul tu mila. afham pon guna momypoko. bru selesa. sebelum dah try macam2, huggies, drypers, petpet. so far,paling selesa xder ruam momypoko. tp hrga boleh tahan mahal! haha. beli time promosi 3 pek terus cukup pakai 1 sebulan :)

cplud miera said...

silap: 3 pek cukup tuk sebulan terus. heheh

QueeN TerataI said...

anak2 Queen x kisah pakai ape pun.. semua ok je kulit diorg tu.. cumanya diapers ni kena pandaila brape kerap nk kena tukar.. depends pada jenis diapers.. kalo pakai diapers jenama giant skali pun kalo tukar on time pasti x bocor.. hehehe