Thursday, April 5, 2012

Ya Allah..teringin sangat!




Salam dearest!

Perasaan terlalu ingin memiliki. Iye, mila dah ada suami, ada keluarga sendiri.
Alhamdulillah dengan kehidupan sekarang.
 Tapi rasa tidak lengkap kalau tiada anak bukan?
Itu lah perasaan mila sekarang.
Mahu PREGNANT!
mahu cepat2 ada anak!

Mungkin masih awal untuk mila pregnant walhal usia kahwin baru 2 bulan.
orang cakap jangan terlalu meminta/mengharap sebab kebiasaan lambat dapat..ye dak?
tapi itu semua kerja Tuhan.
Rezeki dari Allah.
Kalau ada rezeki mengandung, mila bersyukur sangat2.
Kalau belom, redha dan sentiasa panjatkan doa dari Nya.

mila teringin...

nak rase muntah2..loya2..pening2..
nak rase manja & lebih kasih sayang dari huhby (imagine hubby usap2 perut sambil ckp ngn baby..comel!)
nak rase masakan suami (time ni buat malas2 sikit xpe, boleh ke? hehe)
nak tengok perut sendiri memboyot (mesti cute, hehe)
nak rase baby tendang2 dalam peyot.
nak tengok perubahan fizikal diri sendiri (makin gemok? maintain slim? comel? cubby?)

argghhh semua mila nak rasa..

kadang-kadang sedikit cemburu apabila tengok blogger mom to be duk shopping barang baby.
apakan daya hanya mampu melihat dan brkongsi seronok.
mila tumpang hepi untuk kalian.

Banyak bersabar ye diri sendiri.
mungkin belom ada rezeki buat mila.

Sama-sama mendoakan untuk diri sendiri dan kawan-kawan seangkatan :)


17 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

nak rase manja & lebih kasih sayang dari huhby (imagine hubby usap2 perut sambil ckp ngn baby..comel!)
--> Da rasa da...hehehe ms tue husband nk pujuk eimy...ekekekeeke

nak rase masakan suami (time ni buat malas2 sikit xpe, boleh ke? hehe)
--> byk kali dah dia masakkan sardin utk lunch...ekekekeke

e k i n ♥ y u s r i said...

sbr yer
nnti adelah rezeki
jgn pikir sgt
nnti stress

~misshuny~ said...

insyaAllah lau ada rezeki,ada la tu..
hani pun boleh nak anak cepat..tp tula,xnak mengharap sgt...yg penting kena berdoa+usaha...hani pun doakan mila n eimy cepat2 dpt baby k...=)

Nurul Husna Abidin said...

kita sama... saya dah 4 bulan..lagi nak sgt pregnant..member opis yg baru kawen pun dah pregnant...

(^-^) ieYoe (^-^) said...

mila~~~

dok saloh meminta.... usaha minta dengan Allah..sesungguhnya rezeki setiap orang telah ditetapkan...

e sdri pon lepas 3 bulan kawen..
biasa la emotional sket bile bab2 baby nie..

insyaAllah..ade rezeki mila nanti.. :D

Huda Luna said...
This comment has been removed by the author.
Huda Luna said...

jgn pikir sgt milaa
ade la tu Allah tetapkan utk korang
berusaha lagi dan byk2 baca surah2 yg berkaitan.

Hana said...

mila..sama la kita.kita pun tringin sgt nk baby tau.xpe..kita sama2 doakan tau.insyaallah...rezeki akn dtg :)

CikPuan Azizah said...

jangan pikir sgt mila..nnt stress lagi susah nak dapat.. setiap orang rezeki tak sama.. cepat o lambat je.. ada yg lawen bertahun pon still tak dapat lagi.

yang penting kukuhkan kasih syg dengan suami.. InsyaAllah ada rezeki Allah akan bagi..

puan.mila said...

eimy : mesti hubby usap2 prut kan..hehe

puan.mila said...

ekin : insyaAllah :)

puan.mila said...

hani & nurul husna : sama2 kita doakan ye moga cpt ade rzeki..

puan.mila said...

ie : mekasih..hrp pas ni rezeki kt mila plak..doakan ye :)

puan.mila said...

hana : moga rezeki utk hana jg lps ni..sama2 doa untuk dri sndiri dn kawan2..

jijah : terharu dgr nsihat jijah..mekasih jijah..

Mila Ahmad said...

sabar ye pasti ada rezeki kamu nanti.

Cik Fasyareena said...

mila..i feel u..nk jgk..nti kte doa byk2 ye..;)

Sha Nur said...

Salam.
Saya nak kongsikan kepada semua yang menginginkan cahaya mata..yang masih belum mendapat cahaya mata..yang ada masalah untuk mendapatkan anak..

ABP26 membantu anda yang menginginkan cahya mata.
Sudah ramai yang berjaya mengandung selepas pengambilan ABP26.

Layari FB : fizasya corner (utk mendapatkan testimoni)
Whatsapp : 017-6662086