Friday, April 20, 2012

Weekend di kampung..




Salam Jumaat.

Now, mila kat umah mak..seronok! setelah hampir sebulan tak balik.
Sembang, gosip dengan mak, bak (panggilan for ayah), adik-adik sampai tak hengat laki. haha joke!
Hubby tetap dalam hati, kepala otak, urat saraf dan bagai *over disitu

Hubby kat Kuantan kena tinggal dek isteri. Kesian.(relate entri semalam)
Entah makan entah tak.
Mesti makan punye, kedai makan kan bersepah, tipu kalau tak makan, ye dak?
cuma terkilan tak dapat masak untuk hubby for few days..sobs..sobs..

Kalau balik KT mesti tolong parents buat bisnes dorang. Bisnes turun temurun dari arwah tok nenek.
Parents mila cuma bisnes sendiri.
Bisnes kecil-kecilan, Alhamdulillah rezeki bak(ayah) dan keluarga.
Sebelum ni kerja bawak lori barang, kesian, tinggalkan mak dan anak2(include saya) time tu, badan pun penat.
Alhamdulillah, hampir 15 tahun buat bisnes ni.
Kerja pun kat rumah, takde kena tinggalkan isteri dan anak2.
Banyak dapat spent masa sama2.
Cuma time nak beli barang je kena tinggalkan kejap, boleh camtu? :p

Ini la bisnes parents mila.

pulut lepa/panggang..ko hade?
Itu la my bak (ayah). Bisnes kat rumah dan pasar malam berhampiran.
Sedia menerima tempahan..cewahh.

sedap..sedap..rasa satu nak banyak..seriusly tak tipu! komen dari orang ramai la..
Nak try, sila2 la datang rumah..tapi kat KT la..mampu? haha

Ok, chill..nak mandi!
Mak dara mandi lambat, takpe sebab hubby takde :p

8 comments:

Riena Haiqal said...

wah bole tempah ker tu.. hihi. nak rasa juga...
sian nye berjauhan dari suami buat sementara waktu..

Nurul Husna said...

wah!!! bawak balik sket utk husna

CikPuan Azizah said...

tak pernah makan lagi...hehe

ciksusu said...

wah jual kat mana?? balik trganu beli ni ;)

puan.mila said...

riena : boleh je nk tmpah kalau area dekat2 :-)

puan.mila said...

husn: duk kt ne? kalau dkt boleh je..hehe

puan.mila said...

try la mkn..sedapp :-)

puan.mila said...

cik susu :pasar mlm trdekat je..cam seberang takir,duyong dll..