Thursday, March 1, 2012

Review Wedd : Pelamin Bertandang




Assalamualaikum.

Wedding review again.burrpp nak muntah! bila nak abis nih.
Okeh, straight to the point!

Cerita pelamin bertandang. Of cos la side my husband kan.
So,saya cuma tumpang bangga dapat duduk dan bersanding at pelamin tersebut ^-^



cantik tak??
Bagi saya cukup cantik dan simple. Ramai yang puji cantik tau! Bangga sekejap..haha

Ecely, mini pelamin ni DIY by MIL and family husband. Lokasi at gazebo yang sedia ada kat laman rumah MIL. Gazebo nih entah berapa tahun usianya, saya pun tak pasti. Yang pasti after decorate jadi sangat nice.

Cost DIY? 
Takde kot. Sebabnya, kain alas, tirai or langsir bagai tu mak (mertua) pinjam dari adik dia.(mean mak saudara asben). Bunga2 amek yang tersedia dalam rumah MIL.

Then, ramai yang tanye pasal dua biji yang bulat tu.
Ecely tu bantal, pun cantik kan?
Harga kalau tak silap RM50 satu biji. Not bad!
Bantal tu pun mak pinjam dari kawan dia. Jimat.

Jangan tanya saya kat mana dibelinya?
Jawapan, of cos la tak tahu..haha

Dan yang gantung bulat2 kat atas tu ala2 pormander ball.
Cantik. warna purple.
Murah je, MIL pernah bagitau harga tapi lupa. hehe

Then, side kiri kanan atas gazebo diletak barang hantaran kami sebab tak nak bagi nampak kosong.
Simple DIY kan?
Saya suka!

Harap2 dapat bagi inspirasi kat B2B semua.

tata~





7 comments:

Cik Azizah said...

simple n cantik la yang! sangat unik..suke suke :)

Dira said...

cantik! great idea, buat pelamin kt gazebo.. org pn xyah bersesak2 kt dlm rumah kn :)

♥ p a a n i ♥ said...

cantik n simple.. bantal tu pun comels!! :)

Just^me said...

bantal tu saya suka :)

Hunny Kitty said...

mmg cantik!

puan.mila said...

thanks uolls!

aizu's life said...

salam cik mila..
opps, PUAN mila.. hehe.. congratz 4 ur wed.. berakhir sudah penantian itu.. smoge hbgn yg dbina berada dbwh lindungannya.. n sntiasa mdpt keberkatan..
sori lmbt wish. actually, aizu's life kne hack almost 1 mnth. ni baru recover balik..

~ ..slamat pengantin baru... ~