Wednesday, March 28, 2012

Folic Acid




Assalamualaikum.




Jenis Appeton
90 tablets - RM29.90



*Wanita yang merancang hendak mengandung sepatutnya mengambil Folic Acid 3 bulan sebelum mengandung. Tapi mila baru je start makan. LOL

12 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

eimy punnnn baru start makan...
hehehehehe

puan.mila said...

elok la mkn awl2, mila nih after sebulan lebih kawen baru nk mkn..hehhe

CikPuan Azizah said...

bagus mila! teruskan makan yer :)

jijah dah sebulan lebih makan..doktor wad jijah bagi untuk 3bulan punya.. hehe

kaklong said...

elok yer?

kak long pun teringin jugak nak mengandung...tp tak pernah lagi mkn...diorg kata elok ye..terutama slps kawin kan?

sbb dulu, kak long pernah nak mkn ms bujang, tp kwn tak galakkan...

so, skg dh blh mkn la yer, semenjak teringin nak dpt bby ni kan...auuuwww! :)

puan.mila said...

InsyaAllah jijah..moga kita sama2 cepat pregnant! :D

puan.mila said...

Kak long..memang elok sangat..sepatot nya time before kawen dh boleh makan,xde effect ape pun dan 3bulan sebelum bg y merancang nk prgnant cepat....ok, sekrg dh boleh stat makan ye :)

e k i n ♥ y u s r i said...

semoga cepat2 dpt baby yer

(^-^) ieYoe (^-^) said...

wow..bersemangat g beli..bleh g je kat klinik kesihatan mintak folic asid.. free lagi..hehe

makan folic asid makan jugak..
makan tu pantang2 jugak ye..
dan jangkakan kehadiran baby lam perut kite coz ade dah 2 3 orang member skarang nie kawen tapi teraccident hilang baby sebab tak expect mengadung...peringatan untuk diri saya sendiri, mila dan rerakan yang berkomen di atas jugak..

so, jage diri baik2 yea puan mila.. hehe.. bile ahu nok jumpe nie..

puan.mila said...

ekin : insyaAllah..hope dgn segera :)

puan.mila said...

ie : malas nak g klinik ksihatan trus ajk hubby g beli..hehe
terima kasih pringatan tu, selalu duk gosok2 prut biarpun xde lg..hehe
meh la jln teluk pasu,kan kenal abg haisan :p

dhiera said...

much better than never rite?

intankesepian said...

salam intan baru sebulan lebih bernikah.intan memang teringin sangat melalui pengalaman mengandung.entahlah mungkin peningkatan umur membuatkan intan terfikir macam macam.doktor ader bagi ubat ni...tengah makan sekarang mana lah tau cuba kan ???