Tuesday, March 6, 2012

Sebulan menjadi isteri..




Assalamualaikum.

Alhamdulillah, sebulan menjadi seorang isteri.
Bersyukur sangat-sangat dengan kehidupan sekarang.

Makan minum pakai terjaga..
Sebelum ni, tak makan tak kisah sebab perut sendiri..lantak nak makan apa..
Sekarang, hari-hari kena masak sebab nak bagi suami makan..
Tak penat tapi hepi sebab dapat masak untuk suami.
Walaupun lauk simple tidak sehebat mak tapi hepi sebab dapat masak sendiri untuk suami.
Setakat ni alhamdulillah suami xda merungut, dia bedal je sampai habis.
Ok la kan? hehe

Saat suami pergi kerja paling syahdu, cewahh..
Salam tangan suami tiap2 pagi, dan pesan bawak motor elok2 then sampai tempat kerja text.
Hari- hari cam gitu. Seronok!

Sekarang sorang2 kat rumah.
Aduh bosan.
Suami kat tempat kerja.
Hari-hari tak sabar tunggu hubby balik kerja.
Kalau pagi-pagi cam xmau kasi hubby pergi kerja. hehe
Gediks!

Ok la, tak nak merapu lagi.
Nak basuh baju, kemas dapur, kemas rumah dan masak.

^_^










Ya Allah, kukuhkan lah hubungan suami isteri antara kami. Kuatkan kasih sayang antara kami.
Perlindungkan lah kami dimana jua berada.
Kurniakan kesejahteraan pada kami dan keluarga kami.
Amin.

6 comments:

erin moshimoshi said...

wah sama la kite kan mila

Kikin Amer said...

sweet! :)

Cik Azizah said...

best kan kan..untung lah mila n hubby duduk satu rumah... :)

mOoN said...

bestkan? tapi duk seumah lagi best.. mcm me ni,, pjj le jawabnya.. nak jumpa pun kadang2 2 bulan sekali.. huhu..

puan.mila said...

erin : date nikah kita beza 1 hari je :)

kikin : kikin pun xlama akn ase cmni..

jijah : sabar ye..ade hikmah brjauhan di awl prkhwinan :)

moon : cian kt awk..time jumpe mesti rindu sgt2 kan..hehe

EKA AMIN said...

seronoknya. nak kawen jugak! hehehe