Tuesday, July 31, 2012

Pitam semasa di bazar Ramadhan

 
 
 
Salam dearest

Sejak berpuasa kemalasan up entri membuak-buak. Pening actually menghadap pc lama-lama.
Layan TV lagi best.
 
Berbalik pada tajuk entri.
Kalau kisah Kina pitam semasa terawih. Mila pulak pitam kat bazar Ramadhan.
Lemah lutut betul kalau time duk beli-membeli badan rase sejuk mengigil.

Kisahnya kat bazar Ramadhan Masjid Negeri, Kuantan.
Memang plan dengan hubby haritu nak berbuka kat padang sebelah Masjid Negeri tu.
Memang meriah babe berbuka kat situ, tak caya tanya orang Kuantan.
 
So keluar rumah around 5:30pm gitu. Jalan jem gila sesak dengan orang balik kerja.
Sampai situ dalam 6:15pm, cari parking sebelah masjid supaya senang after berbuka terus g solat kat masjid besar situ.

After parking, terus terjah masuk bazar. Memang tak leh tengok makanan kiri kanan kat bazar tu, sesak gila.
So tuju je tempat yang nak di beli. Nasib baik setiap gerai almost ada banner so dah tahu dorang jual apa.
Hubby terus g tuju makanan feveret dia kat situ, set Nasi Daging Salai. mabeles la sebab dapat pekena dengan ikan Pekasam. Lupa la nak snap pic.

Mila pula tak pikir nak makan lain, duk pikir nasi kerabu je. Plus sesak dengan orang so malas dah nak pilih-pilih makan.
Time duk jalan cari makan tu dah rasa lain macam, rasa sesak nafas dan sempuk gitu.
Tapi buat dono (tak tahu) je, sebab dah biasa rasa camtu sejak belum kahwin.
Time jalan memang tak lepas pegang hubby, sebab takut tercicir kat belakang.
Macam anak menurut pak nya.
Terus jalan cam biasa cari kuih pulak.
Mujur la nafsu tak menguasai semasa membeli, beli yang perlu je.

Lepas dah beli makanan, time tu air tak beli lagi. Badan dah rasa seram sejuk.
Mata berpinar-pinar, rasa macam muka ni putih xdak darah, haha
I need oxygen...help! (dalam hati jela)
Cakap kat hubby, sayang dah rasa pening lain macam ni, time tu pegang lengan hubby ketat2 sebab takut tumbang.
Tak nak la tumbang, malu babe dah la ramai orang.

Terus hubby heret bawak duduk kat padang sebelah.
Bila duduk je, fuhh lega. Rasa kebas tu berkurang.
Orang yang pernah pitam mesti tahu rasa camnekan?

Lepas je dapat duduk, terus hubby tinggal kan mila sesorang. Hubby continue beli air sebab takut tak dang nak berbuka.
Time tu xpela la nak tinggal sorang-sorang pun sebab dah leh duduk.
 
 
 see muka selamat dari tumbang.
kawan i cakap i makin kurus kering..sobs!
 
 
Seram kalau nak pergi bazar or mana tempat sorang2. Takut jadi camnila.
Since preggy makin menjadi2 nak pitam ni.
 
Sebenarnya kisah mila pun cam kina jugak, dah biasa pitam since sekolah rendah, menengah dan zaman U lagi.
Pitam time assembly sekolah dan pitam time kawad kaki. hehe
Tak leh berdiri if lelama sangat, kalau berdiri lama ada la kesan nya.
Orang tekanan darah rendah camni la gayo.

Ok tu je nak story.
Nak p masuk dapur pulak.
Bye!




12 comments:

Gadis said...

kalau rase nk pitam mmg duduk atau brg cara yg terbaik...

memule dulu Gadis selalu kene..
darah kurang...

Wawa said...

bulan pose ni mmg asek nak pitam kan...wuwuwu~

Ardini Humaira said...

tak leh jalan lama atau berdiri lama kut kan... dni sejak preggy tade pengalaman pitam atau pening maca nak pitam. padahal asalnya zaman bujang ada darah rendah.. hemoglobin pun nurse selalu puji bagus... maybe sebab amalkan supplement yang kena dengan ormon tubuh dni, Alhamdulillah... rest cukup2 taw :)

laskar pelangi said...

masak sedap sedap eh;')
Hihihi.

lorh,bahaya gak tu kan bila berdiri lama rasa nak pitam. uhu..

~misshuny~ said...

seb baik terselamat dari tumbang..hati2 mila...t lua ramai sgt org kat bazar xpayah bersesak la..hehe..biar hubby jer yg belikan k

ciksusu said...

kte pon penah pitam kat bazar tp mase kecik ;p

eh, mila g hari ape?? kte lepak padang tu sabtu lepas ;)

Huda Luna said...

mila jaga diri tauuuuu

rindu nak g bazar kuantan depan masjid tu then berbuka dkt padang

kenangan

byk kenangan dkt situ
dgn arwah kawan baik terutamanya

♥ ROS ♥ said...

jaga diri yer.. bhaya tu klu nak pitam :)

Liya Laa said...

Ciannye k.mila. jaga leklok tau baby.

Bazilah (^0^) said...

take care mila. nasib ada suami g sekali kt bazar tuh..

anaztasias nora aira said...

jaga diri bebaik. eh awak skrg dah stay kuantan ek? :)

puan.mila said...

thanks semua..

Nora : aah stay kuantan :-)