Thursday, August 9, 2012

Baby dah start kicking!!




Salam dearest.
Sekarang setiap minggu dapat up satu entri je. Lemau betul la.
Mood selalu je kelaut. Ampun ye kawan2.
Bila dah stat menulis mula la nak merapu itu ini.

Ok, nak cakap yang baby i dah start kicking!
Ya Allah sukanya xdapat nak gambarkan.
Geli perut mak nok..
Baby start kicking this week. Isnin kalau tak silap.
Isnin petang dah ase sikit tapi slow motion gitu.
Cakap kat hubby dia xnak caya, katanya kalau nampak tapak kaki baru nak caya.
Gila almost 5bulan nak nampak tapak kaki cam gini.


Haha lawak my hubby nih..
malam tu time nak tido baby kicking makin kuat, banyak kali pulak tu.
cakap kat asben, abang cepat dengar nih..
terus laju-laju tekup telinga dia kat perut kita.
bila dengar 3, 4 kali baru dia nak caya.
"aah la sayang..memang betol la"
adoi sabar jela asben daku nih..

Lepas dengar baby kicking tu terus asben bagi nasihat membina untuk baby, mila biarkan je.
Syahdu pulak dengar time asben bagi advice kat baby.
Asben baca doa dan hembus2 kat perut.
Nak nangis pun ada ibu nih..haha cengeng betol.

Lately, baby makin kuat mengeras. nak tido terlentang memang xdapat ler.
Tido selalu je nak mengiring ke kiri, selesa yang amat..kesian asben selalu di belakangkan, sampai majuk2 hubby..tapi dah permission awal-awal la..hehe
Normal eh kalau tido nak mengiring ke kiri jek?

8 comments:

Ryn said...

baby kite same la mila...starting awal pose dulu riny dah rase.....best sgt3....lagi2 lepas buka....aktif betol....hehehehe...tk care dear..:)

Ezza Z said...

Tak kisah dear nak mengiring belah kiri or kanan.yang penting ibu mila selesa.

Asyikin said...

memang digalakkan tidur mengiring kiri, sebab baca dalam diari hamil :) bagus sebab baby akan dapat pengaliran darah yang elok

ciksusu said...

nikmatnye dapat rasa semua tu kan :)
tak sabar nak bby ! :D

~ NANA ~ said...

best kn? masa mula2 pregnant dulu, i punye la excited masa baby 1st kick...hehe

miszatie said...

aaaa atie rse x sbr lak nak ade anak..hopefully rezeki cpt n i sihat..:)

azizah :) said...

take care yer dear!

♥ ROS ♥ said...

bestkan dpt rasa.. nnt bila dh padat lagi bergoyang perut tu :P